SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

19 Temmuz 2010

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

Özyeğin ÜNİVERSİTEsinde eğitim-öğretim ücrete tabidir. 2010-2011 akademik yılında, İngilizce Dil Hazırlık Programını da kapsayacak şekilde, KDV dahil yıllık öğrenim ücretleri; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi programları için 26.000 TL, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu için 16.600 TL’dir. Yıllık öğrenim ücreti ödeme yöntemleri: (1) Biri güz, diğeri bahar döneminde olmak üzere, ÜNİVERSİTE tarafından tahsilat için ilan edilen banka şubelerinden veya bu banka dahil tüm bankaların kredi kartları ile iki eşit tutarda internet üzerinden peşin ödeme; (2) internet üzerinden ikisi güz, ikisi bahar dönemlerinde olmak üzere, ÜNİVERSİTE tarafından tahsilat için ilan edilen banka kredi kartı ile vade farkı olmaksızın, toplam 4 eşit taksitte ödeme (2010-2011 akademik yılında, söz konusu banka ile yapılan anlaşma uyarınca, bu ödeme yöntemini seçenlere yedisi güz, yedisi bahar olmak üzere, vade farkı olmaksızın, toplam
14 eşit taksitte ödeme olanağı sunulmaktadır); (3) altısı güz, altısı bahar dönemlerinde olmak üzere, ÜNİVERSİTE tarafından tahsilat için ilan edilen banka prosedürlerine uygun kredili mevduat hesabı sözleşmesi düzenlenmesi koşuluyla, toplam 12 eşit taksitte ödeme (bu durumda, ödenecek dönem öğrenim ücreti tutarına, dönem öğrenim ücretinin %3’ü kadar bir tutar vade farkı tutarı olarak eklenir ve toplam tutar altı eşit taksitte ödenir). 2010-2011 akademik yılında ÜNİVERSİTEnin konukevinde kalmak İsteyenler için kişi başına aylık oda ücretleri oda büyüklüklerine ve odaların kaç kişilik olduklarına bağlı olarak 420 TL ve 600 TL arasında değişir. Konukevi ücretleri, her bir dönem için, dört buçuk aylık tutar olmak üzere, dönemlik ödenir. Ödeme yöntemleri: (1) ÜNİVERSİTE tarafından tahsilat için ilan edilen banka şubelerinden veya bu banka dahil tüm bankaların kredi kartları ile internet üzerinden peşin ödeme; (2) ÜNİVERSİTE tarafından tahsilat için ilan edilen banka kredi kartı ile internet üzerinden, vade farkı olmaksızın, 2 eşit taksitte ödeme (2010-2011 akademik yılında, söz konusu banka ile yapılan anlaşma uyarınca, bu ödeme yöntemini seçenlere vade farkı olmaksızın, 7 eşit taksitte ödeme olanağı sunulmaktadır). Ücretler ve ödeme yöntemleri, her yıl, mütevelli heyeti tarafından yeniden belirlenip akademik yıl başlarında ilan edilir. ÜNİVERSİTEye giriş yılını izleyen akademik yıllarda, kayıtlı öğrenciler için yıllık öğrenim ücretindeki olası artışlar, bir önceki yılın (TÜFE + ÜFE)/2 oranını geçmez.
2010-2011 akademik yılında ÜNİVERSİTEye kayıt yaptıran öğrenciler ÖSYM tarafından yerleştirildikleri program koduna göre ÜNİVERSİTEye ilk girişte sağlanan burslardan yararlanırlar. Burslu programlara yerleştirilen öğrenciler öğrenim ücretinin tamamından; %50 Burslu programlara yerleştirilen öğrenciler öğrenim ücretinin yarısından,
%25 Burslu programlara yerleştirilen öğrenciler ise öğrenim ücretinin dörtte birinden muaf olurlar. Burslar, karşılıksızdır; akademik başarı düzeyinden bağımsız olarak, öğrenimlerine İngilizce Dil Hazırlık Programından başlayanlar için altı akademik yıl, doğrudan lisans programlarından başlayanlar için beş akademik yıl süresince devam eder. Ayrıca, Tam Burslu programlara yerleştirilen öğrencilerden, ilgili programın yerleştirme puan türünde ilk 10.000’e girenlere her yıl 10 ay süreyle aylık nakit burs sağlanır: (1) ilk
5.000’e girenlere ayda 500 TL; (2) 5.001 – 10.000 arasına girenlere ayda 300 TL. nakit burs, öğrenimlerine İngilizce Dil Hazırlık Programından başlayanlar için altı akademik yıl, doğrudan lisans programlarından başlayanlar için beş akademik yıl süresince, öğrencinin disiplin cezası almadığı, derslere devam ettiği ve lisans programlarında bir tamamlanan yarıyıldan sonraki yarıyıllarda dönem ve genel not ortalamasının en az 2.50 olduğu bursluluk süresince devam eder.%50 Burslu programlara ilk altı tercihlerinden yerleştirilen öğrencilerden (1) IB diploma notu 32 ve üzeri olan, veya (2) Abitur diploma notu 2.3 veya daha iyi olan, veya (3) Matura diploma notu 2.0 veya daha iyi olan, veya (4) Maturita diploma notu 80 ve üzerinde olan, veya (5) Fransız Bakaloryası diploma notu en az 14 (Türkiye’deki liseler tarafından verilen ve Fransız Bakaloryası ile denk diplomalar için en az 70) olan, veya (6) AP programları kapsamında en az 3 dersi en az 4 notu ile tamamlamış olan, veya (7) lisede okurken TÜBITAK tarafından düzenlenen ulusal veya uluslararası bilim olimpiyatları ve/veya bilimsel proje yarışmalarında dereceye girmiş olan öğrencilere, öğrenim ücretinin yarısından muafiyet yerine öğrenim ücretinin
%75’inden muafiyet sağlanır. ÜNİVERSİTEde öğrenime devam ederken gösterilen üstün akademik başarılar da burslarla takdir edilir. Böylece, burssuz veya kısmi burslu programlarda öğrenim gören öğrenciler daha geniş burs olanaklarından yararlanırlar. ÜNİVERSİTEye
2010-2011 akademik yılında kayıt yaptıran her öğrencinin kullanımına bir netbook bilgisayar tahsis edilir.
Öğrenim dili İngilizce olan ÜNİVERSİTEde gerekli koşulları sağlayan öğrenciler, bir yıl süreli zorunlu İngilizce Dil Hazırlık Programını daha kısa sürede tamamlayabilirler. Programlar, burslar, ücret ve ödemeler hakkında ayrıntılı bilgiye www.ozyegin.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

2 yorum:

  1. özyegin üniversitesinde tahsil kredisi diye bişey var mı önce okuyup sonra ödemek gibi?warsa koşulları nelerdir kmler için geçerli?

    YanıtlaSil
  2. geçen yıl için uygulanan yöntem;

    Başvuru Tarihleri
    Kredi başvuruları, 23 Aralık 2009 ile 5 Ocak 2010 tarihleri arasında Finansbank’ın ilgili şubelerine yapılır.
    Başvuruların Yapılacağı Banka Şubeleri, Sorumlu Banka Yetkilileri ve İletişim Bilgileri
    Finansbank Capitol Altunizade Şubesi, Serpil Şimşek, 0216 631 80 35
    Finansbank Gayrettepe Şubesi, Elif Dilsiz, 0212 318 56 84

    Bankaya Başvuru
    Öğrenci ve kefili, TC kimlik numaraları ile birlikte ön onay için bankaya başvurur. Bankanın TC kimlik numaraları ile yaptığıinceleme sonucu olumlu ise öğrenci ve kefili, kredi işlemleri için bankaya aşağıdaki belgeleri iletir. Banka, yapacağı inceleme sonrası ek belge ve teminat talep edebilir.

    * Nüfus cüzdanı fotokopisi veya noter tasdikli sureti
    * İkametgah belgesi veya sabit telefon / elektrik / doğalgaz / su / hatlı cep telefonu faturalarından biri (son 3 ay içinde düzenlenmiş)
    * Gelir belgeleri
    o Ücretliler için; bordro veya kaşeli imzalı şirket yazısı (şirket yazısı alınıyorsa şirketin yetkili imza sirküleri)
    o Serbest meslek sahipleri için; sahibi ya da ortağı olunan firmaya ilişkin vergi levhası fotokopisi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri, son üç yıla ait vergi dairesi ya da yeminli mali müşavirlik onaylı bilanço ve gelir tablosu, cari yıl mizanı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na kayıt belgesi ya da faaliyet belgesi
    o Tapu fotokopileri, kira kontratları ve diğer gelir belgeleri (varsa)

    Kredi Faiz Oranı
    Kredi faiz oranları her yıl için Finansbank tarafından belirlenir. Bu oranın 0,5 puanı Özyeğin Üniversitesi tarafından karşılanır. 2009-2010 akademik yılında kullanılacak krediler için bankanın belirlediği kredi faiz oranı aylık %1,43 olup, öğrenciye yansıyacak olan oran %0,93’tür.

    Kredi Geri Ödemeleri
    Kredi geri ödemeleri bankaya yapılır. Kredilerin vadesi, ilk iki yıl ödemesiz olmak üzere en fazla sekiz yıldır. Buna göre; 2009-2010 akademik yılında kullanılan kredinin üçüncü yıldan (2012 yılından) başlamak üzere altı yıl süreyle (2017 yılının sonuna kadar) aylık geri ödeme tutarları, 3.000 TL kredi için ayda 77,40 TL iken, 6.000 TL kredi için ayda 154,80 TL olacaktır.

    Hayat Sigortası
    Öğrenciler, hayat sigortası yaptırma koşuluyla öğrenim kredisi kullanabilirler. Sigorta primi, kredi kullanan öğrencinin yaşına ve kullanılan kredi tutarına göre değişir. Banka, prim tutarını, kredi kullanımı öncesinde kredi kullanandan tahsil eder. Örneğin, 3.000 TL tutarında ve 8 yıl vadeli kredi kullanan, 20.07.1991 doğumlu bir öğrenciye yapılacak 8 yıllık hayat sigortasının prim tutarı, peşin (kredi kullanımında) ödenmesi durumunda 122,88 TL iken, ilk yıl 12 taksitte ödenmesi durumunda 126,89 TL olacaktır.

    Kredi Kullanımı
    Banka, kullanılan kredi tutarını, öğrencinin bahar dönemi öğrenim ücreti ödemesi olarak Üniversite hesabına aktarır ve bu duruma onay verdiğine dair öğrenciden havale talimatı imzalamasını ister.

    Öğrenim Ücreti Ödemesi
    Öğrenci, bahar döneminde kredi tutarı düşüldükten sonra kalan dönem öğrenim ücretini Finansbank internet bankacılığı ile, şubeden veya kredi kartı ile tek seferde yapar. KMH (Kredili Mevduat Hesabı) ile taksitli ödeme olanağından yararlanamaz.

    Ayrıntılı bilgi için http://www.ozyegin.edu.tr/Ogrenci-Hizmetleri/Ogrenci-Hizmetleri/Burs-ve-Finansal-Destek/Ogrenim-Kredisi-2009.

    YanıtlaSil

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.