SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

19 Temmuz 2010

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

İstanbul Bilgi ÜNİVERSİTEsinde eğitim ücrete tabidir. 2010-2011 ders yılında yıllık öğrenim ücreti, fakültelerin, meslek yüksekokullarının ve yüksekokulların İngilizce Hazırlık Programı ile tüm fakültelerin diğer sınıfları için 19.500 TL’dir; Meslek Yüksekokulu ve Adalet Meslek Yüksekokulunun programları için 13.900 TL; Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu ile Turizm ve Otelcilik Yüksekokulunun programları için 15.500 TL’dir. Ücretler, kayıt esnasında peşin olarak ödenir. Ayrıca, taksitlendirme imkanı bulunmaktadır. Öğrenim ücretlerine %8 KDV dahil değildir. İngilizce Hazırlık Programı ücretine bu programa İlişkin kitap ücretleri dahildir. ÜNİVERSİTEde öğretim dili İngilizcedir (Bazı programlarda Türkçe’dir.).
Tam Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, öğrenim ücretinin tümünü; %50 burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs öğrenim ücretinin yarısını; %25 burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs öğrenim ücretinin dörtte birini karşılayacaktır. Burslar karşılıksızdır. Burslar İngilizce Hazırlık Programı’nda geçirilen süreyi de kapsamakta olup tüm öğrenim süresince devam eder. Burada sözü edilen imkanlar sadece kılavuzda burslu, %50 ve %25 burslu öğrenci alınacağı belirtilen programları kazananları kapsamakta olup, bunun dışında kalan programları kazananlara herhangi bir burs sağlanması veya bir maddi yardımda bulunulması mümkün olmamaktadır. Tam Burslu, %50 ve %25 burslu programlarına yerleştirilen öğrenciler ÜNİVERSİTE bünyesinde bölüm değiştirdikleri taktirde burs haklarını kaybederler.
Bk. 46. İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir.
İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ Bk. 47. 77 yılık eğitimcilik geleneği ürünü “Kültür Koleji Eğitim Vakfı” (KEV) tarafından kurulan İstanbul Kültür ÜNİVERSİTEsinde eğitim ve öğretim Ataköy, Şirinevler ve Incirli Kampus’larında; sanat, kültür ve spor etkinlikleri Ataköy Kampusu’nda ve Spor Tesislerinde yapılmaktadır. Eğitim ücretlidir. 2010-2011 ders yılında ücretli öğrencilerimizin öğretime katkı payı, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bölümleri için 19.700.- TL, Hukuk Fakültesi, 19.200.-TL, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi Bölümleri için 18.500.- TL’dir. İngilizce Hazırlık sınıflarının ücreti, isteğe bağlı olanlar dahil, bütün bölümler ve programlar için 17.600.-TL’dır. Meslek Yüksekokullarının bütün programlarının ücretleri 9.980.-TL’dır. Ücretlere % 8 KDV dahildir. Ilk kayıtta ücretin en az ¼’ü peşin olarak ödenir. Ücretin geri kalanı Ekim, Kasım, Aralık, Şubat, Mart ve Nisan aylarında eşit taksitlerde ödenmek üzere taahhüt edilir. Ücretin tümünün peşin ödenmesinde
% 6 indirim uygulanır.
İstanbul Kültür ÜNİVERSİTEsi’nin Burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, sadece öğretim ücretini kapsamaktadır. Karşılıksız olan bu burs, İngilizce Hazırlık Programında zorunlu olarak geçirilecek süreyi de kapsamaktadır. Bu burslar öğrencinin, ÜNİVERSİTEde öğrencilik statüsü sürdüğü sürece kesilmeden devam eder; ancak disiplin cezası veya başka bir eğitim programına yatay geçiş yapılması halinde kesilir. Ayrıca, ÜNİVERSİTEnin “Burs Yönergesi”ne göre “Başarı Bursları”, “Ihtiyaç Bursları” gibi farklı burs imkanları vardır.
2010 LYS sonuçlarına göre ilk 3000’e (yerleştirildiği Y-LYS puan türünden) giren adaylardan (DIL-1 puanı hariç) İstanbul Kültür ÜNİVERSİTEsi’nde bir lisans programına yerleştirilen öğrenciler, IKÜ’de normal eğitim süresi içinde yıllık öğrenim ücretini ödemeyeceklerdir. Ayrıca bu öğrencilerimize lisans öğrenimlerine katkı sağlamak için, aylık 750,00.-TL (her yıl, 9 ay süresince) nakit öğrenci gereksinim bursu ile yıllık 2 000,00.-TL. nakit bilgisayar- kitap-cd bursu verilecek, öğrenci yurtlarımızda da ücretsiz olarak konaklama imkanı sağlanacaktır. Karşılıksız olan nakit bursları öğrenci başarılı olduğu sürece devam edecektir (Daha önce herhangi bir ÜNİVERSİTE de en az 4 yıllık fakülte ya da yüksekokul eğitimini tamamlayarak mezun olanlara yukarıda sözü edilen ilk
3000 bursu uygulanmayacaktır). 2010 LYS sonuçlarına göre ilk
5000’e (yerleştirildiği Y-LYS puan türünden) giren adaylardan (DIL-
1 puanı hariç) İstanbul Kültür ÜNİVERSİTEsi’nde bir lisans programına yerleştirilen öğrencilere, lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra, Enstitülerimizde ücretsiz yüksek lisans eğitimi hakkı verilecektir. Önlisans ve lisans programlarımıza, birinci tercihinden yerleştirilenlere % 15 indirim sağlanacaktır. Ayrıca yerleştiği program kaçıncı tercihi olursa olsun tercihinin üzerindeki tüm tercihler İstanbul Kültür ÜNİVERSİTEsi olanlara da % 15 indirim uygulanır. Öğretim ücreti ve diğer burslar her yıl ÜNİVERSİTE bütçesi ve ekonomik durum gözönünde tutularak saptanır.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzu bitiren öğrencilerimiz (önceki yıllarda mezun olanlar da dahil) Fort Hays State University’de lisans tamamlama programlarına katılma hakkı elde edebileceklerdir. Bu durumda 3. ve 4. yıl derslerini Fort Hays State University’nde okuyarak bu ÜNİVERSİTEden 4 yıllık lisans diploması alacaklardır. Bu programa katılabilmek için gerekli ön koşullar ÜNİVERSİTEden edinilmelidir. Fort Hays State University ile ilgili ayrıntılı bilgi www.fhsu.edu internet adresinden edinilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.