SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

19 Temmuz 2010

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

Kadir Has ÜNİVERSİTEsi’nde eğitim-öğretim İngilizce ağırlıklıdır ve ücrete tabidir. 2010-2011 ders yılında öğretim ücreti; Fen-Edebiyat, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler ve İletişim Fakültelerinde
18.000 TL; Hukuk Fakültesinde 19.500 TL; Uygulamalı Bilimler
Yüksekokulunda 11.500 TL; Meslek Yüksekokulları programlarında
8.000 TL; Hazırlık sınıflarında 17.000 TL. dir. Ücretlere KDV dahil değildir. Ödemenin ¼ ‘ü peşin, kalanı 6 taksit olarak ödenebilir, peşin ödemede % 8 indirim yapılır. Peşin ödeme dışında öğrenciler, yıllık öğretim ücreti ödemesini, ÜNİVERSİTE ile anlaşmalı bankalar kanalı ile gerçekleştirirler. Bu durumda banka tarafından ÜNİVERSİTEye ödenecek bedel öğrenci tarafından bankaya taksitler halinde ödenebilir. Öğrenci ile banka arasında yapılacak sözleşme hüküm ve sonuçları ÜNİVERSİTEyi bağlamaz.
Fakültelerimize 2010-2011 öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrencilere ÜNİVERSİTEmizdeki eğitimleri süresince kullanmak üzere ücretsiz dizüstü bilgisayar verilecektir.
Kadir Has ÜNİVERSİTEsinin Burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, sadece öğretim ücretini kapsamaktadır. Burslar karşılıksız olup, normal öğrenim süresince kesintisiz devam eder. Bu süre Yabancı Dil Hazırlık okulunda okuyacak öğrenciler için beş yıl, dil hazırlığı programında okumasına gerek olmaksızın doğrudan fakültelerin birinci sınıfına başlayan öğrenciler için 4 yıldır. Burslu Çift Anadal (ÇAP) yapan öğrencilerin bursları öğretimleri süresince devam eder.
İngilizce, öğretim süresi boyunca zorunludur. Bunun yanı sıra İsteyen öğrenciler Almanca, Fransızca, Italyanca, İspanyolca, Japonca , Çince, Rusça dillerini de seçmeli ders olarak alabilirler.
Kadir Has Bursu: Burslu veya ücretli lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden; ÖSYS sıralamasında TS-1, MF-4 ve TM-
1 ve TM-2 puan türlerinde; ilk 100 (DIL puan türünde ilk 10) içinde yer alan öğrencilere 2.500 TL; ilk 500 (DIL puan türünde ilk 50) içinde yer alan öğrencilere 1.500 TL; ilk 1000 (DIL puan türünde ilk 100) içinde yer alan öğrencilere 1.250 TL; ilk 2000 (DIL puan türünde ilk
200) içinde yer alan öğrencilere 750 TL; ilk 3000 (DIL puan türünde ilk 300) içinde yer alan öğrencilere 500 TL; ilk 4000 (Dil puan türünde ilk 400) içinde yer alan öğrencilere 350 TL; ilk 5000 (Dil puan türünde ilk 500) içinde yer alan öğrencilere 250 TL. nakit ödeme yapılır. Burslar bir eğitim yılında aylık 9 ay süre ile ödenir. IB Bursu: Uluslararası Bakalorya (IB) diploması toplam notu 32-37 arasında olan öğrencilerden eğitim ücretinin yarısı; 38 ve üzerinde olanlardan ise tümü alınmaz. Abitur Bursu: Abitur diploma notu iki veya daha iyi olan öğrencilerden öğretim ücretinin yarısı alınmaz.
Matura Bursu: Maturada üstün başarı gösteren öğrencilerden eğitim ücretinin tümü alınmaz. Selimpaşa Bursu: Selimpaşa ve çevresindeki meslek lisesi ve liselerden mezun olup, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu programlarına kayıt yaptıran öğrencilerin öğretim ücretinde 1.000 TL indirim yapılır.
Spor Bursu: Önlisans ve lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden branşlarında üstün başarılı olduklarını belgeleyenlere değerlendirmeler sonrası verilir. Akademik Başarı Bursu: Lisans ve önlisans öğrencilerinin birinci yıllarını tamamlamalarından sonraki dönemlerde not ortalaması 3.50 ve üzerinde olan öğrencilere ÜNİVERSİTEmizin Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Burs Yönergesi uyarınca kayıt ücretinden indirim şeklinde belli oranlarda burs verilir. Birden fazla burstan yararlanma hakkını elde edenlere hak ettikleri en yüksek burs oranı uygulanır. ÜNİVERSİTEmizin Amerika Birleşik Devletlerinin Montana State, Purdue ÜNİVERSİTEsi Indiana Polis Kampusü ve Southern New Hampshire ÜNİVERSİTEleri ile çifte diploma verme anlaşmaları vardır. Başarılı öğrenciler 4 yıllık eğitimlerinin 2 yılını o ÜNİVERSİTElerden birisinde, 2 yılını da Kadir Has ÜNİVERSİTEsinde okuyup başarılı olmak koşuluyla, her iki ÜNİVERSİTEnin de diplomasını almağa hak kazanabilirler.
İstanbul dışından gelen ve yurtta kalmak İsteyen ilk 5000’den gelen öğrencilere yurt imkanı sağlanır. Yurt verilememesi durumunda; ilk 100’den gelen öğrencilere 500 TL.; ilk 1000’den gelen öğrencilere
300 TL.; ilk 5000’den gelen öğrencilere 200 TL. aylık barınma yardımı yapılır. Barınma yardımı bir eğitim yılında 9 ay süre ile ödenir. Kadir Has ÜNİVERSİTEsinde eğitim; Cibali Kadir Has Kampusünde, Selimpaşa Kampusünde ve Bahçelievler Kampüsünde yapılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.