SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

19 Temmuz 2010

İZMİR ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

İzmir ÜNİVERSİTEsi’nde öğretim ücretlidir. 2010–2011 akademik yılında öğretim ücreti; Mühendislik Fakültesi için 11.900 TL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ile İngilizce Hazırlık Eğitimi için 10.900 TL, Hukuk Fakültesi için 12.900 TL, Hemşirelik Yüksekokulu için 7.000 TL, Meslek Yüksekokulu programları için 6.500 TL olup bu ücretlere %8 KDV dahildir. Öğretim ücreti ilk taksidi kesin kayıt sırasında, kalan 9 taksidi ise Ekim- Haziran ayları arasında her ayın en geç beşinci gününe kadar toplam 10 taksitte ödenir. Öğrenim ücreti peşin ödenir ise %10 peşin indirimi uygulanmaktadır. İzmir ÜNİVERSİTEsi’nin %100 burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, öğretim ücretinin tamamını; %50 burslu programlara yerleştirilen öğrenciler için ise burs öğrenim ücretinin yarısını karşılayacaktır. Burslar karşılıksızdır. Bunun dışında kalan barınma, beslenme, ulaşım, kitap ve benzeri konulardaki ücretler burs kapsamı dışındadır. Burslar öğrenci başarısına bağlı olup (yıllık 4.00 üzerinden 2.00 not ortalamasının sağlanması koşulu) tüm öğrenim süresince devam eder ve İngilizce Hazırlık Eğitiminde geçirilecek bir akademik yılı da içerir. Akademik başarısızlık, disiplin cezası veya başka bir öğretim programına geçiş yapılması halinde burs kesilecektir. Ayrıca, kayıtlı olduğu öğretim programında birinci akademik yılın sonundan itibaren derslerini tamamlayan ve genel not ortalaması
4.00 üzerinden 3.50 ve daha yukarı olan öğrencilere, izleyen akademik yıl için Mütevelli Heyeti’nce başarı bursu verilebilir. 2010 yerleştirme puan sıralamasında Türkiye genelinde ÜNİVERSİTEmizin ücretli lisans bölümlerinden birini tercih edip ilk 1000’e ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler, %100 burslu olarak kayıt yaptırma hakkına sahip olacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.