SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

14 Haziran 2010

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (GAÜ) 2009-2010 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

Girne Amerikan Üniversitesinde (GAÜ) eğitim ücrete tabidir.

2009 - 2010 ders yılında öğretim ücretleri:
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi 5 500 Euro,
Eğitim Fakültesi ve Beşeri Bilimler Fakültesi 5 000 Euro,
diğer tüm programlarda ve İngilizce Hazırlık Programında ise 4 500 Euro’dur.
Ayrıca tüm ödemelerden % 5 KDV alınır.
Öğretim ücreti iki eşit taksit halinde ödenir (Güz ve Bahar olmak üzere).
Öğretim ücretine ek olarak ilk kez kayıt sırasında 250 Euro kayıt ücreti alınır.İ lk yılı izleyen dönemlerde ise öğrenci her dönem 125 Euro ek akademik ve kültürel etkinlik ücretini dönemsel eğitim ücretine ek olarak öder.

Burslu veya indirimli olarak meslek yüksekokulu ve/veya lisans programlarına kesin kayıt yaptıran öğrencilere sağlanan burs veya indirimler, İngilizce Hazırlık Programını kapsamaz, sadece önlisans ve lisans öğretim ücreti için geçerlidir.

Burslu programlara yerleştirilen veya indirimden yararlanan öğrencilere sağlanan burs veya indirim yalnız öğretim ücretini kapsamaktadır. Karşılıksız olan bu burs ve indirimler, öğrenci disiplin cezası almadığı ve akademik başarısını devam ettirdiği sürece (Öğrencinin akademik başarısını devam ettirebilmesi için, İngilizce Hazırlık Programı hariç ilk akademik yılın sonunda ve devamında her bir akademik dönem sonunda genel not ortalamasının 2.00 / 4.00 ve üzerinde olması gerekmektedir.) devam edecektir.

Burslu programlara yerleşen öğrenciler, her ne sebeple olursa olsun, mezun olmadan üniversiteden ayrılmaları veya başka bir üniversiteye yatay geçiş yapmaları halinde aldıkları toplam burs veya indirim miktarını geri ödemekle yükümlüdürler.

Üniversitede lisans programlarında üstün akademik başarı gösteren öğrenciler “Akademik Başarı Bursu” ile ödüllendirilmektedir.
En az 10 bölüm dersini tamamlayan ve genel not ortalaması (CGPA) 3,50’nin üzerinde olan öğrenciler, bu bursa başvurabilirler. Verilecek akademik başarı burs sayısı Rektörlük tarafından belirlenen kontenjan ile sınırlıdır ve dönemseldir.
İngilizce Hazırlık Programında geçirilecek bir akademik yıl sonunda programı başarı ile tamamlayan ilk 3 öğrenciye, izleyen 1 (bir) akademik dönem için öğrenim ücretinin %50’si oranında burs verilir.

Girne Amerikan Üniversitesinde ayrıca, değişik oranlarda ve kontenjan kapsamında eğitim ücreti indirimi uygulanmaktadır.
Bu indirimler sırası ile; Türk Silahlı Kuvvetleri, KKTC Barış Kuvvetleri Komutanlığında halen görevli ve emekli olan personel çocuklarına %50, TC Büyükelçiliği mensupları ve çocuklarına %50; GAÜ spor kulüplerinde üniversiteyi temsilen başarı gösteren öğrencilere %20 - %100; GAÜ’de öğrenim gören kardeşlere %20, GAÜ’de evli olarak öğrenim gören eşlere %20, halen görevli ve emekli öğretmen ve öğretim elemanı çocuklarına %20 oranındadır.

Üniversitede öğretim dili lisans programlarında İngilizcedir. (Bazı lisans programlarında öğretim dili Türkçe’dir.)

Kız ve erkek öğrenciler için üniversite yerleşkesi bölgesi ve dışında bir çok yurt ve barınma olanağı sağlanmıştır. Öğrenci yurtlarında, yeni kayıt yaptıran öğrencilere öncelik sağlanmaktadır. Yurt ücretleri her bir dönem için, yurt depozitosu ise her bir akademik yılın başında yıllık olarak ödenir. Yurt anlaşması bir akademik yıl için yapılır. Öğrenci ancak yurttan bir akademik yıl sonunda ayrılırken depoziti izleyen döneminin öğretim ücretine aktarılır.

2 yorum:

  1. slm hocam bu seneki sınavda ygsın başarılı ortalaması düşükmü??istatiklere göre

    YanıtlaSil
  2. selam BARAN;

    adayların % 96 sı barajı geçti.
    " Test ortalamalarına ilişkin de bilgi veren Yarımağan, Türkçe testinin ortalamasının 21.6 oranıyla geçen yılın ortalamasının üzerinde çıktığını kaydetti. Sosyal Bilimler testinin ortalamasının 12.4, Temel Matematik testinin ortalamasının yüzde 11.9, Fen Bilimleri testinin ortalamasının yüzde 5.5 olarak gerçekleştiğini anlatan Yarımağan, ''Bu üç testinin ortalamaları beklentilerin biraz altında çıkmıştır'' dedi. "

    ösym başkanının açıklamaları yukarıdaki şekilde.

    iyi günler...

    YanıtlaSil

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.