SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

14 Haziran 2010

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

Lefke Avrupa Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir vakıf üniversitesi olup eğitim ücrete tabidir.

2009-2010 ders yılında eğitim ücreti İngilizce Hazırlık Okulu ve Meslek Yüksekokulu programları için 3 960 ABD Dolarıdır.
İngilizce Hazırlık Okulu eğitim harcına bir yıl süreyle okutulacak kitaplar dahildir.

İİBF, Fen-Edebiyat, İletişim Bilimleri Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Bilişim Bilimleri Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu programları için yıllık eğitim harcı 4 400 ABD Doları,
Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ile Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi programları için ise 4 950 ABD Dolarıdır.

Yıllık eğitim harcı iki eşit taksitte ve dönem kayıtları sırasında (Eylül-Şubat) ödenir.

Kayıt sırasında ödenmesi gereken Öğrenci Aktivite Fonu ve kayıt harcı toplam tutarı 250 ABD Doları olup 125 ABD Dolarlık iki eşit taksitte ve Eylül-Şubat aylarında ödenir. Bu harç öğrenim harcına dahil değildir.

Yukarıda belirtilmiş tüm harçlara ayrıca % 5 KDV eklenecektir.

Yıllık eğitim harcının toplam dört eşit taksitte ödenmesi mümkün olup, taksitli ödemelerde yukarıda belirtilen öğrenim harcına % 5 oranında vade farkı ilave edilir.

2009 yılı lise ve dengi okul mezunlarından ÖSS-SAY, ÖSS-SÖZ, ÖSS- EA ve ÖSS-DİL puan sıralamasının herhangi birinde …
ilk 1000 öğrenci arasına giren ve söz konusu puanla programlarımıza yerleştirilen öğrencilere öğrenimleri süresince (her yıl) Öğrenim Harcı Muafiyeti, üniversite yurtlarında ücretsiz konaklama, 10 ay süre ile 100 ABD Doları harçlık, ders kitapları, yılda iki defa Türkiye-KKTC gidiş dönüş uçak bileti olmak üzere teşvik bursu,
ÖSS puan sıralamasının herhangi birinde ilk 1001 - 2000 öğrenci arasında yer alan ve söz konusu puanla üniversitemiz programlarından birine yerleştirilen öğrencilere 10 ay süre ile 100 ABD Doları harçlık, Öğrenim Harcı Muafiyeti, üniversite yurtlarında ücretsiz konaklamadan oluşan Teşvik Bursu verilir.

Teşvik burslarının devamı için öğrencinin her dönem sonundaki akademik başarı not ortalaması (CGPA), 3,50 ve üzeri olması koşulu aranır. Akademik başarı not ortalaması (CGPA) 3,50’nin altına düşen ve burs devam koşullarını* sağlayan öğrencilerin bir sonraki dönemden itibaren sadece öğrenim harcı muafiyeti ve üniversite yurtlarında ücretsiz konaklama hakkı kalacaktır.

Üniversitemiz programlarına yerleştirilen öğrenciler arasında yerleştiği puan türü ile
ilk 2001 - 2500 arasına girmiş olanlara %100,
2501 - 3000 arasındakilere %50,
3001 - 4000 arasında yer alanlara %25
oranında Teşvik Bursu verilecek ve burs devam koşulları* sağlandığı sürece devam ettirilecektir.

Üniversitenin burslu programlarına yerleştirilen öğrenciler İngilizce Hazırlık Programı dahil öğrenimleri süresince kılavuzda belirtilen oranda eğitim harcı bursu alırlar ve burs devam koşullarını* sağladıkları sürece bursları devam eder.

Konaklama, ulaşım, kitap, kırtasiye vb. gibi hususlar üniversitemizde ek ücrete tabidir.

Öğretmen (bireyin MEB ilk ve orta dereceli okullarda fiilen öğretmenlik görevini ifa etmesi gerekmektedir) veya öğretmen emeklisi çocuklarına, Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay veya astsubay olarak görev yapan ya da bu görevlerden emekli olmuş bireylerin çocukları ile emniyet teşkilatında görevli polis ve polis emeklisi çocuklarına % 20 oranında burs verilmektedir.
Verilen burslar burs devam koşulları* sağlandığı sürece devam eder.

Üniversitemizde birden fazla kardeşin öğrenim görmesi halinde kayıt sırasına göre ikinci ve sonrası kardeşler %50 oranında eğitim harcı bursu alır.

Spor ve kültürel alanlarda başarı kazanmış öğrencilerimize de branş ve başarı derecelerini dikkate alınarak burs yönetmeliğinin ilgili hükümleri çerçevesinde burs verilir.

Dönem not ortalaması (GPA) 3,50 ve üzeri olan öğrenciler sonraki akademik dönemde kullanılmak üzere başarı ortalamalarına bağlı olarak burs yönetmeliğinde belirtilen koşullar çerçevesinde akademik başarı bursu ile ödüllendirilir.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Tarım İşletmeciliği ile Kültür Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması bölümlerinden herhangi birine yerleştirilecek öğrencilere burs devam koşulları çerçevesinde ve hazırlık süresini de kapsayacak şekilde % 50 eğitim harcı bursu verilir.

İlgili bölümlere yerleşecek öğretmen, subay, astsubay, polis veya bu meslek mensuplarından emekli olmuş bireylerin çocuklarına %50 eğitim harcı bursuna ek olarak, kalan bakiye harç üzerinden ayrıca %20 tutarında ikinci bir burs verilir.

* Burs Devam Koşulları:
Kümülatif Not ortalaması (CGPA) 2,00' nin altına düşen öğrencinin bir sonraki dönemde bursu kesilir ve CGPA 2,00' ye ulaşana kadar bu kapsamdan burs alamaz. Bu koşul tüm burs kategorileri için geçerlidir.
Yaz okulunda hiçbir burs kategorisi uygulanmaz.
Hazırlık Okulunda bir yıl süre ile eğitim görüp başarısız olan öğrencilerin Hazırlık Okulunu bitirene kadar bursu kesilir.

CGPA (kümülatif not ortalaması): Öğrencilerin bulunduğu bölümün ders müfredatında o güne kadar aldığı derslerin notlarının ağırlıklı çarpımlarının kredi - saat değerleri toplamına bölünmesidir.

Üniversite kampusu içinde veya dışında kız ve erkek öğrenciler için çeşitli konaklama olanakları mevcuttur. Konaklama ücretleri yurdun özel olup olmamasına odadaki yatak sayısına ve sunulan imkanlara bağlı olarak değişmektedir.

Üniversitemiz yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler için ayrı ayrı kız ve erkek öğrenci yurtları mevcut olup, yurt kayıtları dönemlik olarak yapılır ve ücretleri de dönem başlarında peşin ödenir.

Yurtlarımızın yanındaki kafeteryalarda sabah, öğlen ve akşam yemekleri çıkmaktadır. Yemek ücretleri yurt ücretlerine dahil değildir.

Yurda kayıt yaptıracak öğrenciden ilk kayıt sırasında yurt ücretlerine ek olarak 150 ABD Doları tutarında depozit alınır. Öğrenci yurttan ayrılırken varsa yurda verdiği hasar miktarı düşülerek kalan depoziti iade edilir.

Yeni kayıtlı öğrencilere yurt kontenjanlarından öncelik hakkı verilir. Yurtta kalmak istemeyen öğrenciler bölgedeki ev, motel veya özel yurtlardan faydalanabilirler. Yurt ücretleri ve ödeme koşulları ile ilgili bilgiler Yurtlar Amirliğinden temin edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.