SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

10 Haziran 2010

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (DAÜ) 2009-2010 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Gazimağusa kentinde, eğitim-öğretim veren bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Devlet Üniversitesi olup eğitim ücretlidir.

2009-2010 ders yılı için belirlenmiş olan öğrenim ücreti güz ile bahar dönemi kayıtlarında iki eşit taksit halinde (Eylül ve Şubat aylarında) ödenmesi durumunda 12.500 TL’dir.

Ancak İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi (Mütercim-Tercümanlık hariç), İletişim Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulunun 4 yıllık lisans programlarında başarıya bağlı olarak burs uygulaması yapılmaktadır.
Bu programlarda burslu öğrenim ücreti 10.000 TL’dir.
Burslu ücretin devam koşulu dönem not ortalamasının (GPA) 2.00 olmasıdır.

Üniversitenin ön lisans programlarında başarıya bağlı olarak burslu ücret 8.750 TL’dir.
Burslu ücretin devam koşulu dönem not ortalamasının (GPA) 2,00 olmasıdır.

İngilizce Hazırlık Okulunda öğrenim ücreti 10.000 TL’dir.

Öğrenim ücretlerinin 8 taksit halinde ödenmesi de mümkündür. Bu durumda peşin öğrenim ücretlerine, % 8 taksitlendirme farkı eklenir. Belirtilen öğrenim ücretlerine %5 KDV tutarı,Öğrenci Etkinlikleri Fonu için yıllık 160 TL ve Hazırlık Okulu için yıllık 500 TL kitap ücreti dahil değildir.

Yukarıdaki burslu programlara yerleştirilen öğrencilerin yalnızca öğrenim ücretleri karşılanır.
Karşılıksız olan bu burs, koşulları sağladığı sürece devam eder ve İngilizce Hazırlık Okulunda geçirilecek bir yıllık süreyi de kapsar.
Öğrenim ücretindeki olası artışlar, bir önceki yıla göre KKTC tüketici fiyat endeksindeki (KKTC-TÜFE) artış ile sınırlı tutulacaktır.

2009 yılı lise ve dengi okul mezunlarından Y-ÖSS-SAY-1, Y-ÖSS- SÖZ-1, Y-ÖSS-EA-1, Y-ÖSS-SAY-2, Y-ÖSS-SÖZ-2, Y-ÖSS-EA-2 ve Y-ÖSS-DIL puan sıralamalarının herhangi birinde; ilk 750 öğrenci arasına giren ve Üniversitemiz programlarından birine yerleştirilen öğrencilere verilecek olan Teşvik Bursu: a) Öğrenim ücreti muafiyeti b) Üniversite yurtlarında ücretsiz barınma, c) 10 ay süre ile ayda 400 TL harçlık, d) Yılda iki defa Türkiye-KKTC gidiş ve dönüş uçak biletini kapsar.
ÖSS puan sıralamalarının herhangi birinde ilk 751-2000 öğrenci arasında yer alan ve Üniversitemiz programlarından birine yerleştirilen öğrencilere verilecek olan Teşvik Bursu ise, yılda iki defa Türkiye- KKTC gidiş ve dönüş uçak bileti hariç, yukarıdaki maddeleri içerir. Burslar karşılıksız olup İngilizce Hazırlık Okulunda geçirilebilecek azami bir yıllık süreyi de kapsar ve öğrenci burs devam koşullarını sağladığı sürece geçerlidir.

2009 yılı lise ve dengi okul mezunlarından okul birincisi kontenjanına yerleşen öğrencilere verilecek olan Teşvik Bursu: a) Öğrenim ücreti muafiyeti, b) Yurtta ücretsiz barınmayı kapsar.
Burslar karşılıksız olup, İngilizce Hazırlık Okulunda geçirilebilecek azami bir yıllık süreyi de kapsar ve öğrenci burs devam koşullarını sağladığı sürece geçerlidir.

Üniversitemizde üstün başarı gösteren öğrencilere Yüksek Şeref Bursu, Sporcu Bursu, Kardeş indirimi ve diğer burslar verilmektedir. (Ayrıntılı bilgi için bakınız www.emu.edu.tr )

Üniversite kampüsünün sınırları içinde ve dışında kız ve erkek öğrenciler için çeşitli barınma olanakları sunulmaktadır. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere Üniversite yurtlarında kalabilmeleri için öncelik tanınmaktadır.
Barınma ücretleri yurdun özel olup olmamasına, odadaki yatak sayısına (stüdyo/daire olmasına) bağlı olarak farklılık göstermektedir.
Üniversitenin kendi yurtlarında yıllık ücret ortalama 1.700-4.800 TL arasında değişmektedir.
Yurt ücretleri kayıt sırasında yıllık olarak peşin veya taksitli olarak ödenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.