SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

02 Mayıs 2010

2 yıllık meslek yüksek okullarına başvurmak istiyorum. Herhangi bir bölüme yerleşme olasılığım var mıdır?

SORU:
Merhaba ben 1997 yılında düz lise sosyal bilimlerden mezun olmustum 2010 ygs den aldığım puanlar ygs1 165,034 YGS2 163,631 YGS3 217,192 YGS4 202,858 YGS5 207,506 YGS6 192,917 2 yıllık meslek yüksek okullarına başvurmak istiyorum Bu puan türlerinden herhangi bir bölüme yerleşme olasılığım varmıdır eğer varsa hangi üniversiteler ve hangi bölümlerine yerlesebilirim..saygılar


CEVAP:
Merhaba ;
evet bu puanlarla 2 yıllık bir bölüme yerleşme olasılığın var
düz lise mezunu olduğun için ortaöğretim başarı puanın tüm 2 yıllıklarda 0,12 ile çarpılacak
yani sözel mezunu olsan da, sayısal, eşit ağırlık ve sözel tüm iki yıllık bölümleri seçme hakkın var
tercih listende puanına yakın bölümleri tercih edersen, puan değilde oöbp yazıyorsa o durumda yazan puan ne kadar düşükse yerleşe şansın o kadar artar,
fakat ygs puanı yazan bölümleri aobp yazan bölümlere göre kazanma şansın daha yüksektir
iyi günler dilerim...

210 yorum:

  1. hocam sözel bölüm mezunuyum puanım 257 2 yıllık çocuk gelişimi istiyorum inegöl meslek yüksekokulu yada sakarya üniveritesi ama öncelik meslek liselerinde olduğu için bizim yerleşme imkanımız yok diye duydum gerçekten açıkta kalma durumu var mı buna bi açıklık getiriseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  2. merhaba;

    çocuk gelişimi bölümü cazip bir bölüm olduğu için tercih eden aday sayısı çok fazla
    bu nedenle de, öncelikle ilgili alan mezunu meslek liseliler bu bölüme sınavsız geçişle yerleşiyorlar, ve yaklaşık tamamını dolduruyorlar
    bu nedenle diğer okul mezunu adayların şansı çok azalıyor
    yüksek bir ygs puanıyla ve iyi bir tercih listesiyle bu bölüme ilgili alan mezunu olmayan adaylar da küçük bir ihtimalde olsa yerleşebilirler

    iyi günler...

    YanıtlaSil
  3. hocam 2 senelik adalet okursak ilerde kamuda çalışma imkanımız olur mu

    YanıtlaSil
  4. merhaba;

    evet, kamuda özellikle de adliyelerde çalışma imkanı var

    "Bölüm mezunları, açılacak sınavlarda başarılı olmak kaydıyla mahkemelerin yazı işleri müdürlüğü veya yardımcılığı, icra müdürlüğü veya yardımcılığı, zabıt katipliği görevlerine atanmaktadırlar. İnfaz kurumlarında, noterlerde, resmi veya özel bankalarda,çeşitli kamu veya özel kurum ve kuruluşlarda “Hukuk Müşavirliği” bölümlerinde iş bulabilme olanağına sahiptirler." (işkur meslek tanıtımından alıntı)

    iyi günler...

    YanıtlaSil
  5. hocam peki 2 yıllık adalet meslek yüksek okulu hangi üniversitelerde vardır ben marmara bölgesinde olan yerlerde tercih yapmayı düşünüyorum sözelciyim puanım 260 ve 257 lysde giricem tabi yerleşebilirmiyim??

    YanıtlaSil
  6. Adalet Meslek Yüksek Okulu ve Adalet Bölümü

    Ankara Üniversitesi - Adalet MYO

    İstanbul Üniversitesi - Adalet MYO

    Konya - Selçuk Üniversitesi - Adalet MYO

    İzmir - Dokuz Eylül Üniversitesi - Adalet MYO

    Erzincan Meslek Yüksek Okulu - Adalet Bölümü

    adalet bölümü bildiğin gibi önlisans, yani 2 yıllık bir bölüm ve diğer 2 yıllıklar gibi ygs ile öğrenci alıyor, lys nin bir etkisi olmayacaktır

    iyi günler...

    YanıtlaSil
  7. Hocam ben kız meslek çocuk gelişim mezunuyum sınavsız geçiş hakkımı kullanmadım ygs puanımla yerleşmek istiyorum şansım nedir acaba?

    YanıtlaSil
  8. merhaba ...;

    "kız meslek çocuk gelişim mezunuyum sınavsız geçiş hakkımı kullanmadım ygs puanımla yerleşmek istiyorum şansım nedir acaba? "
    ygs ye girdiğine ve ygs den baraj puanı aştığına göre hem sınavsız geçiş tercihi yapabileceksin hem de ygs puanınla tecih yapabileceksin

    çocuk gelişimi mezunusun, neden çocuk geçişimi ön lisansa sınavsız geçiş yapmıyorsun, iki yılın sonunda dikey geçiş sınavına girip okul öncesi öğretmenliği yada çocuk gelişimi (4 yıllık) neden düşünmüyorsun
    bir çok öğrencinin imrendiği imkanlara sahipsin, bunları da değerlendirmeni tavsiye ederim

    iyi günler...

    YanıtlaSil
  9. müge dediki merhaba hocam ben imam hatip mezunuyum.kendi alanım dışından tercih yapmak istiyorum alan dışından aldığım puanlar YGS1-230.402 YGS2-223.426 YGS3-271.268 YGS4-240.764 EK PUANLA 281.300 olmuş.YGS5-274.521 YGS6-268.149 TM1-242.534 TM2-248.366 TM3-254.176 TS1-242.101 TS2-266.780 şimdi sorum şu ben hangi meslekleri seçebilirim bana yardım edin lütfen çok acil şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  10. merhaba MÜGE;

    eğer alanında tercih yapmak istiyorsan sonuç belgesindeki ek puanlı ygs4 puanınla tercih yapabileceksin

    alan dışından ise 0.12 lik sütundaki puanlarınla tercih yapabileceksin
    ygs puanlarınla 2 yıllık ve bazı 4 yıllıkları tercih hakkın var
    tm ve ts puanlarınla ise alan dışı 4 yıllık bölümleri tercih hakkın var

    alanın dışında tercih yapmak istediğine göre sana ygs5 ve ygs6 puanlarınla 2 yıllık bölümleri tavsiye edebilirim
    şu sebeple
    tm ve ts den 4 yıllık bölümlere girme şansı pek yüksek değil (fakat istediklerini tercih listene yazmanın bir zararı olmaz)
    ygs1 ve ygs2 sayılsal 2 yıllık bölümler, sayısal olduğu için okurken zorlanabilirsin
    ygs3 ve ygs4 ise sözel bölümler bölüm sayısı ve bölüm nitelikleri tatmin edici değil

    2 yıl sonunda dikey geçiş sınavıyla 4 yıllığına geçmen mümkün olabilir
    yada bazı bölümler açık öğretimden 4 yıllığı tamamlanabilir

    başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
  11. merhaba ben 2010 yılı düz lise TM mezunu bir öğrenciyim 2010 ygs alan dışı yerleşirme puanlarım ygs1 :205.893 yg2: 198.892 ygs3 : 242.883 ygs4 : 219.677 ygs5 :245.066 ygs6:238.462 alan içi yerleştirme puanlarım İSE YGS4 :228.925 YGS5: 254.121 YGS6:247.517dir. peki ben 2 yıllık bir önlisans bölümüne gidebilirmiyim. birde adalet meslek yüksek okulu bölümüne gidebilirmiyim. bu konuda görüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim hocam iyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
  12. merhaba ASİ;

    düz lise çıkışlı olduğun için 2 yıllıkların tamamı senin için alan dışı oluyor. bu nedenle 2 yıllık tercihlerinde alan dışı ygs puanlarını dikkate almalısın.

    alan dışı puanlarınla, çok seçici olmamak koşuluyla 2 yıllık bir bölüme yerleşebileceğini düşünüyorum. özellikle geçen yıl kontenjanı dolmayan, düz liselilerden öğrenci alan veya yeni açılan bölümlerden tercih yapman yerleşme ihtimalini artıracaktır.

    adalet bölümü hakkında ise şunu söyleyebilirim. çokça tercih edilen bir bölüm. bu nedenle puanı kılavuzda görünmese de puanının kendi türünde en yüksek puanlı bölümlerden biri olacağını söylemek mümkün. bunda tabii 2 yıllık adalet bölümünden dikey geçiş sınavıyla hukuk fakültesine geçişin mümkün olması da önemli ölçüde etkili.

    adalet bölümünde yeni açılanlardan, uzaktan eğitimlerden, ikinci öğretimlerden yazman yerleşme ihtimalini artıracaktır. üctetli bölümlere dikkat etmelisin, özel koşul ve açıklamaları mutlaka dikkatli bir şekilde okumalısın.
    eğer özel üniversitelere gidebilme imkanın varsa yerleşme ihtimalini çok daha artırabilirsin. özel üniversitelerin yıllık ücretleri kılavuzda özel koşul ve açıklamalar bölümünde yazıyor. bu sitede de üniversite ücretlerini bulabilirsin.
    açık öğretim adalet bölümünü listenin sonunua ekleyebilirsin. bu da sigorta tercih olur ve diğerlerine yerleşemezsen kesin buraya yerleşirsin. açık öğretim adalet bölümünü bitirmen halinde örgün eğitim adalet çıkışlılarla aynı haklara sahip olursun.

    iyi günler...

    YanıtlaSil
  13. Merhaba..
    Ben Hüseyin bu yıl sınava girdim sözel bölüm öğrencisiyim (düz lise) ygs3 puanım alandışı tercihte 319,807 ,ygs4 puanım alanımda 324 alan dışında 314..ben adalet bölümüne girmek istiyorum hangi türden aldığını bilmiyorum eskiden söz-1 miş fakat bu yıl sanırım ygs3 oluyor..Bu puan ile girme şansım nedir?siz hangi bölümü önerirsiniz?
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. merhaba HÜSEYİN;

    düzlise sözel bölüm çıkışlı olduğun için tüm 2 yıllıklar senin için alan dışı olur.
    adalet myo ygs3 puanıyla öğrenci alıyor. bu durumda ygs3 alan dışı puanına bakacaksın.
    bu bölüme girme şansın var. fakat ne ölçüde şansın olduğunu söylemek mümkün değil malesef. kılavuzda geçen yılın puanları yazılmamış.

    düz lise çıkışlı olduğun için 2 yıllıkların tamamı senin için alan dışı. bu durumda ygs alan dışı puanlarının tamamıyla tercih yapabilirsin.
    önerim, ilgi duyduğun, karakterine ve yeteneklerine uygun olduğunu düşündüğün bölümleri tercih etmen.

    (kılavuzu dikkatle incelemelisin)

    iyi geceler...

    YanıtlaSil
  15. merhaba hocam
    duz lıse sozel bolum mezunuyum.nısandakı sınavda ygs3 puanım ham halı 310du.lys 3 ve lys 4 sınavlarına da gırdım.ancak sonuc belgemde ygs3 puan turumun okul puanı eklı halı yok.ygs3 alan içi puanım ve basarı sıram yazmıyor.ygs3 alan dısı puanım 356 basarı sıram 317596 olarak gorunuyor.alan ıcı puanımın yazmama sebebı nedır?ösym'ye ulasamıyorum.ygs3 puan turuyle alım yapan bolumlerı secemeyecekmıyım?yardımcı olursanız cok sevınırım....

    YanıtlaSil
  16. düz lise tm öğrencisiyim. alan dışı puanlarım,
    ygs1 209
    ygs2 202
    ygs3 262
    ygs4 245
    ygs5 257
    ygs6 244
    2 yıllık ünv. lerin lojistik,bankacılık ve sigortacılık,maliye bölümlerine girme ihtimalim varmı

    YanıtlaSil
  17. merhaba OSET;

    sözel alan tablosunda ygs3 puanıyla tercih edilevbilecek 4 yıllık (lisans) bölüm olmadığı için ygs3 alan içi puan belirtilmemiş.
    (kılavuzda tablo 6a da inceleyebilirsin)

    iyi günler...
    (cevap aydınlatıcı olduysa, ankette site lehine oy kullanmanı isterim)

    YanıtlaSil
  18. merhaba ÖZGE;

    bütün puan türlerinden 2 yıllık bölüm tercih etme hakkın var.
    saydığın bölümleri kazanma ihtimalin var.
    2 yıllık bölümleri kazanma önceliklerine göre;
    geçen yıl
    kontenjanı dolmamışsa o bölümü çok büyük ihitimalle kazanırsın
    geçen yıl düz liselilerden de öğrenci almışsa kazanma ihitmalin var
    yeni açılmışsa kazanma ihitimalin, o bölümün dengi yüksek okullara göre değişir
    sadece meslek liseliler sınavsız geçişle doldurmuşsa kazanma ihtimalin az

    ikinci öğretimleri, ücretli bölümleri ve uzaktan eğitimleri yazman yerleşme ihtimalini artırır.
    (özel koşul açıklamalarını mutlaka oku)

    açıköğretim 4 yılllık 2 yıllık yazarsan kesin yerleşirsin.

    söyleye bileceğin bunlar, bu yıl tablo 3a da taban puanlar yer almamış, bu durumda yukarıda saydığım öncelilere dikkat edersen yerleşme ihitimalini artırırsın.

    kolaylıklar dilerim...

    YanıtlaSil
  19. merhabalar hocam ben hüseyin benim alan dışı ygs3 puanım 295 acaba adalet myo ya yerleşme ihtimalim varmı şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  20. merhabalar hocam ben hüseyin benim alan dışı ygs3 puanım 295 acaba adalet myo ya yerleşme ihtimalim varmı şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  21. merhaba HÜSEYİN;
    evet yerleşme ihtimalin var. fakat nederece olduğunu söylemek çok zor.
    özellike geçen yıl düz liselerden de öğrenci alan bölümleri ve yeni açılanlarını tercih edersen ve ikinci öğretimlerini de yazarsan şansını artırırsın.
    (özel koşul açıklamalarını okumalısın)

    iyi akşamlar...

    YanıtlaSil
  22. Giizem.
    Hocam tm mezunuyum bu sene Lys sınawında matematıkten eksıye dustugum ıcın tm puanm cıkmadı we 4 yıllık tercıh yapamayacagımı söylediler. bende 2 yıllık ıcın sınaw kagıdımdakı Ysg puanlarıma göremı yoksa ılk sınawda gelen puanlara göremı tercıh yapacagım?? Lys kağıdımda ygs1 ygs2 ygs3 puanlardan barajı asamadıgım ıcın yapamıyormusum.n yapmalyım yardımcı olursanız sewınırım.

    YanıtlaSil
  23. Giizem.
    Hocam tm mezunuyum bu sene Lys sınawında matematıkten eksıye dustugum ıcın tm puanm cıkmadı we 4 yıllık tercıh yapamayacagımı söylediler. bende 2 yıllık ıcın sınaw kagıdımdakı Ysg puanlarıma göremı yoksa ılk sınawda gelen puanlara göremı tercıh yapacagım?? Lys kağıdımda ygs1 ygs2 ygs3 puanlardan barajı asamadıgım ıcın yapamıyormusum.n yapmalyım yardımcı olursanız sewınırım.

    YanıtlaSil
  24. mrb biz iki arkadaş saglık meslek lisesinden bu yıl mezun olacaz birimiz hemşirelik meslek yüksek okulu(2yıllık) birimiz de rehabilitasyon (2yıllık) bölümlerine geciş yapmak istiyoruz 2 yıllık geçişler var mı kaldırılacak diyolar.
    istanbulda bu bölümlerin oldugu üni.ler var mı?? bu konuda saglıklı bilgi edinemedik yardımcı olur musunuz. teşşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  25. merabaa ben bısey sormak ıstıyorum . ben saglık meslek lisesi hemsirelık mezunuyum 2 yıllık hemsırelık yok sınavsız gecıslerden hangısınınn önerırsınız konyayıı göz önunee alabılırmısın arasdırıorumm hıc faydalı bısey bulamadım:(

    YanıtlaSil
  26. hocam Lutfen yardım konyada buLunuLan acıkögretımLerdendee oLur bılgılendırırsenız sevınırım..

    YanıtlaSil
  27. ben fatih elektrık tesisat bolumunu okuyorum busene sınava gırecem dogrudan 2 yıllık okumam mumkunmu yada sınavdan kac puan cekmem lagzım baska bolumlerı okuyabılırmıyım izmir unuversıtesınde okumak istıyorum

    YanıtlaSil
  28. merabalar düzlise çıkışlıyım ygs3 360.684 adalet m.y.o şansım nedir?ege deü olblrmi?

    YanıtlaSil
  29. Gamze
    merhaba ben düz lise mezunuyum 2yıllık tercih yapmak istiyorum ygs alan dışı puanlarım:ygs1:245,ygs2:244ygs3:262 ygs4:235 ygs5:268 ygs6:272 sizce bu puanlarla hangi bölümleri yazmaliym bursaya yakin iller olursa sevinirim bide hayvan yetiştiriciligi ve saglıgı bölümünden 4yıllık veterinerlige gecis varmi bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  30. merhaba hocam ben muhammet hocam 2 yıllık adalet werdim tercihte ve geldi adalet hakkında hiç birşey bilmiyorum adalete gitmemi tercih edermisiniz hocam puanım ygs3 225 ti

    YanıtlaSil
  31. hocam ben meslek lisesi (bilgisayar bölümü) sayısal öğrencisiyim.ben kendi alanım dışında olan hemşirelik(4 yıllık)bölümüne gitmek istiyorum acaba ne kadar puan almam gerekir ygs sonucum ile bu bölüme gidebilirmiyim lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  32. ben gırafk lise son öğrencisiyim ve 2 yılık direk gciş hakım varmı onu sorucaktım yani sınavsız lise puanlrıml girebilrmiyim ltfen cvp atarmısınız acilll

    YanıtlaSil
  33. merve...
    hocam ben ygs den 2 yıllık adalet bölümünü yazmak istiyorum ama anadolu lisesi mezunuyum girme şansım ne kadar var meslek liseslileri bu bölümde önüme geçerler mi yardımcı olursanız sevinirim.....

    YanıtlaSil
  34. merhaba hocam ben meslek lisesinde okumaktayım bu yıl sınava gireceğim ve 2yıllık okul öncesi öğretmenliği istiyorum fakat bölümüm biyomedikal sizce ygs5ten iyi bir puan alırsam kazanma ihtimalim var mı birde kazanırsam 2 yılı bitirdikten sonra anasınıf öüretmeni olabilecekmiyim?

    YanıtlaSil
  35. merhaba hocam ben bu yıl sınava gireceğim ve 2 yıllık okul öncesi öğretmenlik okumak istiyorum fakat bölümüm biyomedikal sizce ygs5ten iyi bir puan alırsam bu bölüme girebilirmiyim be girersem 2 yılın sonunda anasınıf öğretmeni olabilirmiyim? lütfen yardımcı olurmusunuz?

    YanıtlaSil
  36. mrb bn geçn sene ki çocuk gelişim meslk lisesnin mezunuyum bu yıl sınavsz geçiş yapcm diploma da 75 ne kadar şansm war yani sınavsz geçişle 2 yıllık ünvrstye yerlşblyrmuym

    YanıtlaSil
  37. merhaba ben sözel bölümü öğrencisiyim ve ankarada üniversite okumak istiyorum.. ygs ye bu sene gireceğim ve tahminim 250-300 arası puan alırım. girebileceğim bölümler ne olabilir? hangi okulda okuyabilirim? yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler...

    YanıtlaSil
  38. Merhaba hocam meslek lisesi son sınıfta öğrenirim görmekteyim. Kimya bölümü öğrencisiyim.2011 de hem ygs hem sınavsız geçişten yararlanıcam. dokuz eylül üniversitesine girmeyi cok istiyorum. dokuz eylül üniversitesine sınavsız geçişle geçmem için okul puanımın ne kadar gelmesi gerek bu konuya bı açıklık getirirseniz cok sevinirim...

    YanıtlaSil
  39. hocam 2004 kimya meslek yuksekokulu mezunuyum.acık ogretımden hangı bolume gırebılme sansım var sınavsız olarak.veya boyle bır hakkım varmı?tesekkurler

    YanıtlaSil
  40. sınavsız :
    Kimya >>> iktisat-işletme

    ftp://dokuman.osym.gov.tr/2010/2010DGS/2010_DGS_KLVZ.pdf

    276. sayfa

    YanıtlaSil
  41. mereba ben kız 2009 kız meslek mevzunuyum çocuk gelısımı bolumunden unıversıteye gecmek ıstıyorum.ıstanbulda okumak ıstıyorum hangı okulların oldugunu bılmıyorum bana bu konuda yardımcı olursanız sevınırım(SONGÜL)

    YanıtlaSil
  42. hocam çocuk gelısımı bolumu meslek lısesı çıkıslıyım.istanbuldan bır okul tercıh etmek ıstıyorum sınavsız gecısten yararlanmak ıstıyorum hangı okulların bunu kabul ettıgını bana soylersenız sevınırım ıyı akşamlar

    YanıtlaSil
  43. 2 yıllık adalet meslek yüksek okuluna girmek için hangi bölüm okunmalıdır sözel mi tm mi fen mi muhasebe mi yani hangi bölüm okunmalı ve taban puanları nelerdir

    YanıtlaSil
  44. merhaba SONGÜL;

    AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU (İSTANBUL)

    BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

    FATİH ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

    GEDİK MESLEK YÜKSEKOKULU (İSTANBUL)

    İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ

    İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ

    KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

    MALTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

    NİŞANTAŞI MESLEK YÜKSEKOKULU (İSTANBUL)

    OKAN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

    YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

    hepsi özel üniversite, imkanlar dahilinde değerlendirilebilirler. burslu bölümleri öncelikli tercih edilebilir.

    YanıtlaSil
  45. adalet myo ygs-3 puanıyla öğrenci alıyor. sözel puanla öğrenci alıyor. ygs-3 ve ygs-4 sözel puanlar.

    taban puan devlet üniversitelerinde yaklaşık 370 lerden başlıyor. özel üniversitelerde ve uzaktan eğitimlerde puan daha düşük.

    YanıtlaSil
  46. ben tm öğrencisiyim adalet m.y.o na girebilirmiyim

    YanıtlaSil
  47. mrb hocam ben tm bölümü öğrencisiyim anestezi okumak istiyorum fakat anestezi bölümü sayısal benim tm bölümden anesteziye gitme imkanım hiç yok mu ?????

    YanıtlaSil
  48. TUGBA
    merhaba ben meslek lisesi son sınıfta okuyorum we diploma puanım ortalama 83 sınavsız geçiş hakkımı kullanmak istiyorum çocuk gelişimi bölümüne gtmek istiyorum ama hangi illerde ve yüksekokulların ismini bilmiyorum.. we ortalama kaç puanla alıyor bunuda bilmiyorum lütfen bana yardımcı olurmusunuz????

    YanıtlaSil
  49. ygs-3 ten yeterli puan almak koşuluyla, tm öğrenciside adalet bölümünü kazanabilir

    YanıtlaSil
  50. tm öğrencileri ygs-2 den yeterli puan almaları koşuluyla anestezi bölümünü seçebilirler.

    YanıtlaSil
  51. merhaba TUGBA;
    sen diploma notunu yazmışsın ve ortalama puanı soruyorsun
    burda şu sorun var; meslek yüksek okulları sınavsız geçişte orta öğretim başarı puanıyla öğrenci alıyorlar, bu şuanda elimizde olan bir veri değil. oöbp nı haziranın sonunda öğrenmek mümkün olacak.
    fakat şunu söylemek mümkün:
    bu sene meslek lisesi son sınıf öğrencisisin, başarılı bir öğrencisin, kendi metebinde tercih yaparsan büyük ihtimalle sınavsız geçişle çocuk gelişimi bölümüne yerleşirsin.

    bölümlerin taban puanları sitede verildi. aşağıda ki konulardan bulup incelemelisin. soru çok geniş buraya cevap yazmam pek mümkün değil, ilgili sayfadan inceleyebilirsin.

    YanıtlaSil
  52. hocam merhabalar..ben düz lise çıkışlıyım ve bu sene açıktan adalet okumak istiyorum..bu bölümden mezun olduktan sonra dgs ile özel bi üniversitede devam etme hakkım varmı? bunlar hangi üniversiteler olabilir?lütfen yardım edin..

    YanıtlaSil
  53. ben 4 yıllık aöf işletme mezunuyum..aöf adalet meslek yüksek okulu bölümünü okumak istiyorum. bunun için ygs sınavına gimem gerekiyormu?

    YanıtlaSil
  54. ben 4 yıllık aöf işletme mezunuyum..aöf adalet meslek yüksek okulu bölümünü okumak istiyorum. bunun için ygs sınavına gimem gerekiyormu??

    YanıtlaSil
  55. merhaba KÜBRA;
    dikey geçiş sınavıyla geçiş yapılabilecek özel üniversiteler var. yalnız adalet bölümünün dikey geçiş yapabileceği özel üniversiteler hangileridir sorusu geniş bir soru ve iyi bir araştırma gerektiriyor. belki bir müddet sonra bu konuyu araştırabilirim.

    YanıtlaSil
  56. DOĞAN;
    evet, bu bölümü tercih edebilmek için ygs'ye girmek ve enaz 140 puan almak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  57. hocam ben sakarya endüstri meslek lisesi inşaat(mimari yapı teknik ressamlığı) bölümü son sınıf öğrencisiyim . 2 yıllık okumak istiyorum hangi illerde bulunuyo acaba ??? ve ben ygsye girmek istiyorummu işaretledim bir sorun çıkartırmı :???

    YanıtlaSil
  58. hocam ;ygsye hazırlanmam çok zor çünkü son sınıfta olduğumuz için staj yapıyoruzz ve dönem ödevi okul sınavları okul ödevleri ve bina maketleri dersimizden ödevler yetiştiriyorum sınavsız doğu veya batı da hangi illerde var söylerseniz sevinirm hocamm ....bitirdikten sonra 2 yıllığı inşaat mühendisliği okuma şansım varmı dersaneye de yazılıcam ...

    YanıtlaSil
  59. hocam ben sakarya endüstri meslek lisesi inşaat(mimari yapı teknik ressamlığı) bölümü son sınıf öğrencisiyim . 2 yıllık okumak istiyorum hangi illerde bulunuyo acaba ??? ve ben ygsye girmek istiyorummu işaretledim bir sorun çıkartırmı :???

    YanıtlaSil
  60. hocam ;ygsye hazırlanmam çok zor çünkü son sınıfta olduğumuz için staj yapıyoruzz ve dönem ödevi okul sınavları okul ödevleri ve bina maketleri dersimizden ödevler yetiştiriyorum sınavsız doğu veya batı da hangi illerde var söylerseniz sevinirm hocamm ....bitirdikten sonra 2 yıllığı inşaat mühendisliği okuma şansım varmı dersaneye de yazılıcam ...

    YanıtlaSil
  61. BURAK BULUT;

    bir kısmını buraya yazıyorum, tamamını teknik nedenlerle ekleyemiyorum.
    tüm bölümleri görmek için sitede 2010 taban puanları var araştırıp inceleyebilirsin.
    doğuda batıda bir çok üniversitede var.

    ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA) İnegöl Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) Teknik Bilimler Meslek Y.O. İnşaat Teknolojisi
    BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ Balıkesir Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) Polatlı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    MUĞLA ÜNİVERSİTESİ Muğla Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ (ADANA) Adana Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Kocaeli Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Trabzon Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) Aydın Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Çanakkale Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ (ANTALYA) Teknik Bilimler Meslek Y.O. İnşaat Teknolojisi
    ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Sivrihisar Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    MERSİN ÜNİVERSİTESİ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Hendek Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ (VAN) Van Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ (MALATYA) Malatya Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    FIRAT ÜNİVERSİTESİ (ELAZIĞ) Teknik Bilimler Meslek Y.O. İnşaat Teknolojisi
    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM) Erzurum Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (KÜTAHYA) Kütahya Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ (ADANA) Ceyhan Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Yıldız Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    HARRAN ÜNİVERSİTESİ (ŞANLIURFA) Şanlıurfa Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Sakarya Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ (ISPARTA) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ Gaziantep Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR) Afyon Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    BATMAN ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) İzmir Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ Bingöl Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ Kırıkkale Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    BİLECİK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (SİVAS) Sivas Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    SİİRT ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Kahramanmaraş Meslek Y.O. İnşaat Teknolojisi
    MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (HATAY) Antakya Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi
    ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN) Kavak Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi


    YGS ye başvuru yapmış olmanın sınavsız geçişe bir zararı olmaz.

    2 yıl sonunda dgs den yeterli puanı alıp inşaat mühendisliğine devam etmek mümkün olabilir.

    YanıtlaSil
  62. izmir de ticaret meslek lisesinde okuyorum. istanbul veya çevresin de kocaelinde ya da tekirdağ da yatay geçişle dış ticaret veya lojistik okumak istiyorum... Yerleşme olasılığım nedir?

    YanıtlaSil
  63. meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim üniv. ye diploma notumla yerleşebilirmiyim? eğer yerleşebiliyorsam hangi bölümlere puanımın yeticeğini nasıl anlıcam? çünkü kitapçıklarda bununla ilgili bi puan yok

    teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  64. HANDE KANLI;
    meslek lisesi alanına göre 2 yıllık bazı bölümlere diploma notuna göre sınavsız geçiş yapabilirsin.
    hangi bölümlere sınavsız geçiş yapabileceğin kılavuzda yazılı.
    puanının yetip yetmeyeceğini ise, yerleştirme önceliklerine bakarak anlayabilirsin. geçen yılın taban puanlarını indirerek bakabilirsin.yukarıda önlisans taban puanları indirerek inceleyebilirsin. geçen yılın verileri bu yıla ışık tutacaktır.

    YanıtlaSil
  65. SEMA;
    eğer bu bölümlere sınavsız geçiş hakkın varsa,
    geçen yılın verilerine göre
    kocaeli dış ticaret olma ihtimali var, istanbul olması zor, tekirdağ olma ihtimali var
    eğer diploma puanın yüksekse bu ihtimal artar

    lojistikte
    kocaeli olma ihtimali az
    tekirdağ olma ihitimali var
    özel üniversitelerin olma ihtimali yüksek
    bunlar geçen yılın verlilerine göre yapılan tahminler

    daha fazla bilgi için yukarıda tavsiyelerden önlisans puanlarını indirip incelemeni tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  66. merhaba ben elif çocuk gelşimi okuyorum son sınıftayım 2yıllık geçiş hakkının kaldırıldığını duydum doğru mu,birde kaldırılmadı ise hangi üniversiteler 2yıllık 140 barajını aşmak gerekiyor mu

    YanıtlaSil
  67. okul öncesi eğitimin 2 yıllık geçişi kaldırıldı mı.ben lise son sınıf çocuk gelişimi okuyorum.kaldırıldı ise kaç puan almalıyım 2yıllığa gitmek için

    YanıtlaSil
  68. merhaba ELİF;
    bu yıl sınavsız geçiş yapılabiliyor.
    sınavsız geçişte ygs de alınan puana değil, ortaöğretim başarı puanına bakılıyor.
    çocuk gelişimi ve sosyal hizmetler bölümlerine sınavsız geçiş var.

    çocuk gelişiminin olduğu üniversiteler
    DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (KÜTAHYA)
    NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ (TEKİRDAĞ)
    PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ)
    ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ
    MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ (BURDUR)
    ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA)
    SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA)
    SAKARYA ÜNİVERSİTESİ
    ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BURSA)
    NİŞANTAŞI MESLEK YÜKSEKOKULU (İSTANBUL)
    TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ
    EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)
    İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ (MALATYA)
    KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
    GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
    ERCİYES ÜNİVERSİTESİ (KAYSERİ)
    GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ (TOKAT)
    MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ
    CELÂL BAYAR ÜNİVERSİTESİ (MANİSA)
    ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (SAMSUN)
    ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ
    ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ
    HİTİT ÜNİVERSİTESİ (ÇORUM)
    AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ (AFYONKARAHİSAR)
    ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)
    KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
    TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (EDİRNE)
    DÜZCE ÜNİVERSİTESİ
    GİRESUN ÜNİVERSİTESİ
    KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)
    SİİRT ÜNİVERSİTESİ
    KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ (KARAMAN)
    YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)
    ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)
    MALTEPE ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)
    FATİH ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)
    BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
    İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
    HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ
    KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
    GEDİZ ÜNİVERSİTESİ (İZMİR)
    KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
    ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN)
    İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ
    OKAN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)
    BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)
    MUĞLA ÜNİVERSİTESİ
    AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU (İSTANBUL)
    OKAN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)

    YanıtlaSil
  69. mrb ben yasemin gecen dönem grafik bölmü mezunuyum ve sınava baş vurmadyım gecen dönem tercihte yapmadım busene adalet bölümüne diploma puanımla girebilitmiyimm yardımcı olurmusunuz.

    YanıtlaSil
  70. hocam ben kız meslek lisesi grafik ve fotograf bölümü mezunuyum gecen dönem tercih yapmadım sınavsız gecişte yapmadım adalet bölümüne diploma puanimla girme şansım varmı bana bilgi verirmisiniz tsşkrlr şimdiden...

    YanıtlaSil
  71. merhaba YASEMİN;
    grafik ve fotograf bölümü mezunlarının sınavsız geçiş yapabileceği bölümler
    Basım ve Yayın Teknolojileri 2
    Basın ve Yayıncılık 2
    Fotoğrafçılık ve Kameramanlık 2
    Grafik Tasarımı 2
    Marka Iletişimi 2

    senin sınavsız geçiş yapabileceğin bölümler arasına adalet bölümü yok. yani adalet bölümünü ortaöğretim başarı puanınla seçemezsin. ygs'ye girip yeterli puanı alman gerekiyor.

    YanıtlaSil
  72. sizden özrdiliyorum ama bi cıkış yolu arıyorum lütfen bana yardım edermisiniz acık ögretime girme şansım nedir neler yapmam gerekiyor:(

    YanıtlaSil
  73. ÖSYM'yi arayıp bir de onlara sorabilirsiniz, ama malesef benim bildiklerim bu şekilde, sınava girmeden alan dışı bir bölüm tercih edemiyorsun. sınavsız geçişe başvurmamışsan sınavsız geçiş de yapamıyorsun. ösym kılavuzunu indirip, incelemeni tavsiye ederim. malesef durum bu.

    YanıtlaSil
  74. hocam çok teşekkür ediyorum bide bişi daha sormak istiyorum : şimdi ygs puanından diploma puanıylan girme şansımız varmı inşaat meslek yüksek okuluna yani 2 yıllık üniversteye ygs puanı ne olursa olsun...yazdığınız yerler için

    YanıtlaSil
  75. hocam ben anadolu lisesi sayisal mezunuyum ygs2 puanim 254 okul puaniyla 301 falan oluyor 2 yillik fizyoterapi bolumunu kazanma sansim ne kadardir?

    YanıtlaSil
  76. HOKKABAZ;
    geçen yıl fizyotrapi bölümü genel olarak sınavsız geçişle kontenjanlarını doldurmuş. bir tek özel bir üniversite ygs puanıyla öğrenci almış (ufuk ü. 320 puan)
    malesef şansın düşük. bu yıl ne olacağını tahmin etmek zor. bu bölümü istiyorsan tercih listende yer vermelisin.

    YanıtlaSil
  77. hocam mrb kolay gelsin ben kız meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü mezunuyum bu sene mezun oldum ve diploma puanım 73.08 2yıllıa geçiş hakkımı kullandım tercihler temmuzda yerleşme imkanım var mı yardımcı olursanız sevinirim..:(

    YanıtlaSil
  78. SORU ALIMI KAPANMIŞTIR, LÜTFEN SORU YÖNELTMEYİNİZ...

    YanıtlaSil
  79. hocam ben düz lise sözel bölümü 11. sınıf öğrencisiyim. sınava 6 ay kaldı ve ben ne yapıcamı bilmiyorum çok kararsızım 2 yıllık adalet bölümü istiyorum fakat yerleşme şansım ne kadar bilmiyorum. ayrıca puanlarıda çok yüksek 2 yıllık olmasına rağmen. benim adalet bölümü okuma şansım ne kadar hocam gerçketen bu bölümü çok istiyorum.lütfen bana yardımcı olun ne yapacağımı bilmez durumdayım bizim bölümden meslejk seçimi çok az bende şansımı 2 yıllıklarda denemk istiyorum ama adalet bölümü okumak istiyorum açıklık getiriseniz sevinirim hocam

    YanıtlaSil
  80. düz lise saısal bölüm mezunuyum ygs-1 155 ygs-2 151 ygs-3 178 ygs-4 168 ygs-5 177 ygs-6 171 bu puanlara göre 2 yıllık anestezi bölümüne gitme şansım var mı?

    YanıtlaSil
  81. merhaba ben merve, bölümüm okul öncesi öğretmenliği. toplam puanım 387 ama yerleşemyorum 4 yıllık bi üniversiteye. 2 yıllıkta bi üniversteye gitmek istemiyorum..bu puanla 4 yıllık bir üniversiteye yerleşebilmem mümkün mü?

    YanıtlaSil
  82. merhaba ben düz lise mezunuyum TM öğrencisiyim ve puanım çok düşük geldi YGS-1 YGS-2 YGS-3 YGS-4 YGS-5 YGS-6
    PUANI 173,240 165,679 215,182 208,571 209,233 194,038 şelinde acaba 2 senelik bir bölüme yerleşebilirmiyim turizm otelcilik istiorum ama... şimdiden çok teşekürler

    YanıtlaSil
  83. merhaba hocam Tm öğrencisiyim
    ygs5 puanım 233, ygs6 puanım 212 iki yıllık hangi bölümleri yazabilirim. yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  84. merhaba hocam ben demir benim ygs 3 alan dışı puanım 341 ben bu puanla herhangi bir adalet myo ya gidebilirmiyim yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar

    YanıtlaSil
  85. 2 yıllık ankara gazi üni. saç bakımı ve güzellik hizmetleri bölümüne bir düz lise mezunu olarak girebilirmiyim?????? nolur cevap versin bilgisi olanlar inanın ki önemli!!BU BÖLÜM KAPATILDI DİEDE SÖYLENTİLER VAR AMA 2011 TERCİH KLAVUZUNDA YER ALIYOR LÜTFEN ACİL CEVAP LÜTFEN...

    YanıtlaSil
  86. HOCAM YARDIMLARINIZA İHTİYACIM VAR SAYGILAR :(

    YanıtlaSil
  87. blue_01@hot.com24 Temmuz 2011 14:30

    merhaba hocam bn antalya fınıkeden cocuk gelişimını bıtırdım 2 yıllık okumak ısdıyorum acık ogretımden ama nerde oldugunu bılmıyorum puanım 291 ludfen bana yardım edın şimdiden tesekkurler...

    YanıtlaSil
  88. mrb ben meslek yüksek okullarına iki yıllık sınavsız geçiş yapmak istiyorum alanım çocuk gelişimi ve egititmi diploma puanım 67.37 acaba bu diploma puanı ile bir yere yerleşme ihtimalim var mı?

    YanıtlaSil
  89. mrhb.ben tm öğrencisiym ama ygsdn sağlıkla ılgılı bölüm seçmek ıstyorum manesteziye falan puanım yetiyo ama meslek çıkışlı olanların öncelık hakkı olduğu için kontjn kalırmı bilmiyorum bu konuda bilgisi oln yazsın lütfen aRKAŞLAR...

    YanıtlaSil
  90. mrhba sayısal mezunuyum saglık alanında tercih yapmak ıstıyorum ygs 1 255.730 ygs 2 255.430 yerlesmem mumkun mu

    YanıtlaSil
  91. meraba hocan ben cansu sözel puanım 322 iki yıllık bölümlerin çoğu gelir mı yardım edin

    YanıtlaSil
  92. slm hocam bnm ygs 3 269 ygs 4 272 çocuk gelişimi yada adalet istiyorum gelme htimali varmı acaba bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  93. merhaba hocam ben Endüstri meslek lisesi çıkışlıyım alan dışı tercih yapmak istiyorum fakat bir endüstri meslek lisesi mezunu olarak sağlık bölümüne yerleşme imkanım olur mu önceliğim yok mu?

    YanıtlaSil
  94. mrb lar hocam 2010 alandışı ygs3 319 ygs4 318 ygs5 287 ben tıbbı dokumantasyon ve sekreterlık dusunuyorum ege uni.yada 9 eylul gıdebılme ıhtımalım nedır vede başka hangı bolumlerı tercıh etmeliyim yardım edermisiniz acaba sımdıden tşk ler ayrıca ygs 3 ten 9 eylul unı. 227 taban puanı sızce ıhtımalım nedir :)

    YanıtlaSil
  95. hocam meslek lisesi giyim üretim bölümü 2011 mezunuyum 2 yıllık adalet meslek yüksek okuluu istiyorum bu sene için okuma şasım nedir YGS-1 187,050 sıralamam 0712059
    YGS-2 185,996 sıralamam 0682421
    YGS-3 290,206 sıralamam 0382812
    YGS-4 274,480 sıralamam 0413278
    YGS-5 263,811 sıralamam 0488356
    YGS-6 231,641 sıralamam 0579483
    yardımınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  96. slm ben özge çok programlı lisesi çocuk gelişimi 2007 mezunuyum orta öğretim puanım 075,748 bu puanla iki yıllık olarak yerleşme imkanım varmı.

    YanıtlaSil
  97. slm ben özge çok programlı lisesi çocuk gelişimi 2007 mezunuyum orta öğretim puanım 075,748 bu puanla iki yıllık olarak yerleşme imkanım varmı.

    YanıtlaSil
  98. merhaba hocam ben kız meslek lisesi n de okudum direk geçiş hakkımı kullandım puanım da yetiyordur ama ğelmedi bi yanlişlikmı yaptm

    YanıtlaSil
  99. Hocam ben meslek lisesi çocuk gelişimi 4. sınıf öğrencisiyim.BU sene yatay geçiş var. Acaba seneye de devam eder mi? bir bilgniz var mı?

    YanıtlaSil
  100. merhaba ben mesleklisesi 2010 mezunuyum ilksene yerleşemedim ve bu sene tekrar girdim ygs-5 410 yaptım ve yine açıkta kaldım ve mecburen geçiş hakımı kulnıcam çünkü artık gerçekten çok bunaldım :(okulpuanım 70,79 ek tercihlerde geçişte şansım varmı çocukgelişimine ve ayrıca çocuk gelişimi mezunuyum:s:d

    YanıtlaSil
  101. lütfen cevep verin çok ihtiyacım var

    YanıtlaSil
  102. hocam ben bu sene çocuk gelişimi bölümünden mezunum ilk tercihlerimde yerleşemedim sınava girdim ama beklediğim puanı alamadım 2 yıllık geçiş yapmak istiyorum mümkünmü acaba teşekkürler

    YanıtlaSil
  103. merabalar hocam ben çocuk gelişimi 2010 mezunuyum ilk sene tercik yapmadıgım için bu sene iki yıllıklara yarleşemedim oöbp 391.716 ek yerleştirmede hangi bölümleri yazmamı tavsiye edersiniz yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekrler

    YanıtlaSil
  104. merhaba
    soru alımı kapanmıştır demişsiniz ama beni mazur görün ve kabul edin...
    meslek lisesi bilgisayaar mezunuyum..sayısalpuanım 200... sınavsız geçiş yerine sayısal puanımla sağlık meslek yüksekokullarına başvurmak istiyorum...ilk tercihlerde gelmedi zaten beklemiyodum da sağlık lisesi mezunlarını alıcaklardı ve benden yüksek puannlıları alacakardı başvuru olduysa...ikinci yerleştirmede boş kontejanlara tekrar başvurmak istiyorum gelir diye ama gelmeyebilirde...şöle bişi dicem gelmezse demek ki sadece sağlık çıışlıları alıyolar bölüme diye bu konu hakkkında beni aydınlatır mısınız hakkınızıda helal edin...

    YanıtlaSil
  105. hocam iyi günler ben 2010 ea çıkışlı bir düz lise mezunuyum 4 yıllık ygs-6 ile alan ulaştırma ve lojistik bölümüne gitmek istiyorum öğrenmek istediğim şu bu bölümlerde tercih yapıldıktan sonra 2 yıllıklarda olduğu gibi bu bölümde de meslek lisesi çıkışlılara öncelik sağlanır mı? sonuçta 4 yıl olmasına rağmen bu bölümde yüksek okul olarak geçiyor bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  106. hocam ii akşamlar ben myo cocuk gelişimi mezunuyum ama sınavsız geciş 2 yıldır yapmama ragmen gelmiyo bunun nedeni ne olabilir... lütfen cvbınızı bekliyorm tşkr...

    YanıtlaSil
  107. merhaba ben dilara kız meslek lisesi çocuk gelişimi bölümü son sınıf öğrencisiyim ygs2 puanım 205 yg3 246 ygs 5 224 ygs 6 220 bu puanla sağlık bölümlerine ya da dış ticaret bölümüne yerleşebilir miyim lütfen yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  108. fulya
    merhaba ben elazıg dan fulya, hocam açık ögretim lisesi çocuk gelişi mezunuyum ben ilk defa üni sınavına girdim ygs den 135 aldım bizim sınavsiz geçiş hakkım varmı açık ögretim üniversitesine bide ek puan alabiliyomuyuz tşkler...

    YanıtlaSil
  109. yasemin
    ben acıklise mezunuyum bu sene ygs sonuclarım kötü ama 2 yıllık okumak istiyrm tam bilgim olmamasına ragmen bu sene son galiba...2 yıllık geciş yapmm için gerekli ne var grafik ve fotograf mezunuyum mesleki açık lise ululdag uni. grafik tasarım okumak istiyrm cevabnızı bekliyrm...

    YanıtlaSil
  110. merhaba ben sizden mümkünse bir konuda bilgi almak istiyorum ist gazi osman paşa veya yakın çevresindeki ticaret liseslerinin büro yönetimi ve sekreterlik bölümlerinde açık öğretim lisesi öğrencileri okuyabiliyormu yada düz liseyi okuduğm sürece okul bittikten sonra ne gibi meslek alanlarında okuyabilrirm en az kaç puan gerekir bunun için şimdiden teşkr

    YanıtlaSil
  111. Merhabalar benim ygs 4 ham puanım 312 okul puanım 58 düz lise mezunuyum aobp kalktı deniyor bundan dolayı bana ne kadar puan gelecek o puanla plato meslek yüksekokulu radyo ve televizyon programcılığına yerleşebilir miyim ?

    YanıtlaSil
  112. mrb admin muğla üniversitesi turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksek okulu 4 yıllık mı 2 yıllık mı ? ve buradan mezun olunca lisans mı yoksa önlisans a mı sahip oluyorsunz bilgi verirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  113. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  114. merhaba hocam ben ygs 3 ten 303 yaptım düz lise çıkışlıyım okul kaç puan verecek bilmiyorum adalet myo istiyorum sizce benim girme şansım var mı ?

    YanıtlaSil
  115. meraba
    ben çanakkale onsekızmart ünıversıtesı çocukgelışımı bölumune sınavsız gecıs hakkımı kullanarak gıtmek ıstıyorum çomü de 2 yıllık varmı ve sınavsız gecıs yaptıgımda ortalamı-amın kac olması gerekıyor

    YanıtlaSil
  116. hocam ben anadolu teknik lisesi mezunuyum. ama ben 2 yıllık sağlık meslek yüksek okullarını tercih etmek istiyorum. en başta odyometri falan var... yerleşmem için gerekli puan türünden 250-300 alsam yeter mi???????

    YanıtlaSil
  117. mrb ben yasemin sözel ögrencisiyim ygs 2 puanım 200 anestezi vermek istiyorum ama öncelik sağlık meslegn oldugu için onlar giriyo benim yerleşme ihtimalim var mı acaba şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  118. Ben bu sene liseyi bitirdim . Çocuk gelişimi bölümünden mezunum. Ygs de güzel bir puan alamadım. Diploma puanımla 2 Yıllık geçiş hakkımı kullandım ve alan dışı tercih yapmadım. Fakat hiç biyer çıkmadı. Boşta kaldım.. Metep içi, metep dışı sorunlarda olduğu içinmiş sanırım. Ben ek tercihlerde sosyal hizmetler bölümünü yazmak istiyorum . Acaba çıkma ihtimali var mı yok mu? Yardımcı olabir misiniz lütfen

    YanıtlaSil
  119. selam hocam ben tm çıkışlıyım sorum şu diyaliz bölümü okumak istiorum ama sml liseliler kontejan önceliği olduğu için kontejan kalmıoo ben nişan taşı üniversitesi dializ bölümünü istiorum özel üniversite olduğu için girme şansım nedir ygs 212 le kapatmış 230 alırsam girebilme şansım nedir cevaplarsanız çok sevinirim.....aciilll

    YanıtlaSil
  120. hocam ben 9 eylül adalet okumak istiyorum ama okula gitme zorunlulug varmı bilmiyorum ve öğrenemiyorum.

    YanıtlaSil
  121. merhba
    ben cocuk gelsm meslek lısesı mezunuyum ygs3 puanm 264 ben tıbbı
    dokumantasyon bolumnu secmeyı dusunuyorum acaba seceblrmym acil cvb vern
    lutfen

    YanıtlaSil
  122. merhaba ben süheyla 2 yıllık hemşirelik okumak istiyorum açil cvp

    YanıtlaSil
  123. meraba hocam grafik bolumu 2 yiillk nerler var ?

    YanıtlaSil
  124. hocam ben ikinci kez girdim ösym sınava ve yine ygs ve lys den barajı çok zor geçtim ve geçen sene tercih yaptığım için okul puan kesilecek ama benim adalet m.y.o na yerleşme imkanım var mı? şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  125. Merhaba. Ben meslek lisesi mezunuyu. Uludağ üniversitesi turizm otelcilik bölümünü okumak istiyorum. Puanım 67.7. 1.öğretimden kazanabılırmıyım sizce?

    YanıtlaSil
  126. İyi akşamlar hocam ben düz lise çıkışlıyım geçen yıl mezun oldum bu yıl ikinci girişim 2 senelik sağlık yazmak istiyorum 30 tercihin 30unada. Fakat çevremden detaylı bilgi alamadık yardımcı olur musunuz? Ankara istiyorum özel yazmayı düşünüyorum sağlığın tüm bölümleri olur. YGS-1 210 PUAN YGS-2 205 PUAN ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANIM DA 298,85000 BU PUAN DA BİR İŞE YARIYOR MU?

    YanıtlaSil
  127. mrb hocm .
    Bn anadolu teknik lise mezunu olcm inş bu sene . 2 yıllık saglık bölümlerini tercih edebilırmym .

    YanıtlaSil
  128. mrb hocam ben çocuk gelişimi mezunu olacağım ama 2 yıllık açık ögertim anestezi okumak istiyorum sizce şansım ne olabilir acaba bu bölümü sağlık meslek okumadan da okuyabilirmiyim sayın hocam lütfen beni bu konuda bilgilendirirseniz cok memnun olurum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. incelediğim kadarıyla açık öğretim anestezi göremedim.
      tercihler için lütfen tercih robotlarını kullanınız.

      Sil
  129. Merhaba, ben iki yillıga geçış yaptm suan okuyorum bir daha geçiş hakkim varmı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. var. fakat öncelik bu yılın mezunlarında olmak üzere geriye doğru işler.

      Sil
  130. Merhaba bn 176 aldım diz lise mezunuyum açıktan adalet bölümünü tercih edebilir miyim ve okul puanim eklenir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, tercih edebilirsin. okul puanı eklenir.

      Sil
  131. mrb ben düz lise mezunym.ygs 4 puanm 244, ygs 5 232. çocuk gelişmi bölmü istyorm 2 yıllık gelme ihtmali var mı öncelk meslklern sizce gelr mi lys ye çalşmk istemyorm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba
      çocuk gelişimi bölümünde, öncelikle meslek lisesinin ilgili alanınan mezun olanlar, sınavsız geçişle yerleşirler, kontenjan kalırsa diğer okul mezunları ygs puanlarına göre yerleşirler.
      puanın okuldan gelen puanlar birlikte bir miktar yükselir. fakat çocuk gelişimi gelme ihtimali düşük. özel üniversitelerin oluma ihtimali daha yüksek.
      tercihler için tercih roboru kullanmanı tavsiye ederim.
      iyi günler dilerim.

      Sil
  132. Merhaba hocam anestezi Teknikerliği veya odyometri istiyorum okul puaniyla birlikte 325 oluyor ygs1-2 yerlesebilirmiyim anadolu lisesinden

    YanıtlaSil
  133. merhaba
    tercihler için lütfen tercih robotlarını kullanınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam tercih degil tam olarak sml ler den yer kalir mi yani yer kalirsa bu puanla girer miyim

      Sil
    2. anestezi; devlet üni. olmuyor. özellerden %50 burslular oluyor gözüküyor.
      odyometri: tüm bölümler sınavsız geçişle dolmuş.
      tabii geçen yıl böyle olmuş. büyük ihtimal bu yıl da buna yakın olur.

      tercihler için lütfen sayfa başındaki tercih robotlarını kullanınız.

      Sil
  134. Hocam mrb ben ygs2 145000 deyim okul puaniyla 320 hemşirelik gelir mi birde erkek Öğrenci alirlar mi meslekte atama durumu nasil is imkani birde tavsiye eder misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba
      tercihler için lütfen sayfa başındaki tercih robotlarını kullanınız.

      erkek öğrencilerin alınması konusunda bir engel yok.
      atama durumunun iyi olduğu söylenebilir.
      sağlık alanına ilgili olan herkese tavsiye edilebilir.

      Sil
    2. Hocam peki bu siralama ile yerlesme sansim nedir tercoh robotu degilde sizin agzinizdan duymak daha tatmin ediyor sonucta gelecekle ilgili bir konu

      Sil
    3. gördüğüm kadarıyla bazı düşük puanlı devlet üniversiteleriyle, özel üniversitelerin olma ihtimali daha yüksek.
      ben de tercih robotlarını kullanarak yorum yazıyorum. sıralama konusunda oradan çok daha yeterli bilgi alabilirsin.

      Sil
  135. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  136. merhaba ben sevcan ygs 5 ten 296 aldım ve sıralamam 213927 okul panım ve ek puanım toplam 73 bu puan sıralamamı ne kadar atar ve 4yıllık 1. veye 2.öğretim yerleşebilirmiyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba
      tercihler için lütfen sayfa başındaki tercih robotlarını kullanınız.

      Sil
  137. merhaba ben samet. hocam ben düz lise cıkıslıyım ygs2 den 290 aldım okuldan 40 puan geliyor toplam ygs 2 puanım 330 oluyo gop üniversitesi hemşirelik bölümüne grmek istiyorum. sıralamam 137.000 üniversite en son 166.000 den ve 319 puandan almış tercihte 1. sırada yazsam gelme ihtimali nedir acaba ? hocam kesinlikle sizin ağzınızdan duymak istiyorum ):

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba samet
      (öncelikle, 1. sıraya yazmanın bir avantajı yok. yüksek puanı olan alt sıralara yazsa da o yerleşir. )
      bu puan ve sıralama bu yıl da gerçekleşirse kesin yerleşirsin. fakat bu yıl yükselme olursa durum kritik.
      puanı biraz daha düşük yerleri de yazarsan yerleşme şansını artırırsın.
      iyi günler...

      Sil
    2. teşekkür ederim. bir sorum da şöyle sıralamaya bu üniversiteyi sona yazsam bundan yüksekleri ilke yazsam ilk incelenecek üniversite düşük puanlı yani sona yazdığım üniversite mi oluyor?

      Sil
    3. hayır
      önce birinci tercihe bakılır, sonra iki, sonra 3 böyle son tercihe kadar bakılır.
      1. tercihe puanın yetiyorsa bilgisayar alt tercihlere bakmaz.
      1. tercihe yetmiyorsa 2. tercihe bakar. 2. tercihe yetiyorsa yerleştirir. alt tercihlere bakmaz.
      en çok istenilen en üste yazılmalıdır.

      Sil
  138. Mrb hocam okul puaniniyla birlikte 350 ygs _2 puanim fizyoterapiye 2 yillik yerlesme ihtimalim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba
      fizyoterapi iki yıllıklar içerisinde gözde bölümlerden.
      bu nedenler meslekliseliler büyük oranda sınavsız geçişle yerleşiyorlar.
      diğer lise mezunlarına ygs puanlarıyla yerleşecekleri pek kontenjan kalmıyor.
      bu durumda senin yerleşme ihtimalin daha yüksek olan bölümler özel üniversitelerin bölümleri.
      devlet üniversitelerinin 2 yıllık fizyoterapi bölümlerine yerleşme ihtimalin düşük.

      Sil
  139. Meraba hocam.2012 yılı sağlık meslek lisesi hemsirelik bolumu mezunuyum.Ozel universitede paramedik bolumu yazmayi dusunuyorum sunu merak ediyorum acaba ozel universite alimlari saglik meslek lisesi cikislilara oncelik taniyor mu ve saglik meslek lisesi cikislilari ygs 2 puaniylami yoksa sinavsiz gecis ortaogretim puaniyla mi aliyor paramedik bolumu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba eylem esin
      evet öncelik ilgili meslek lisesi ilgili alan mezunlarının. özel ve devlet ayırımı bu konuda yok.
      ilgili alan mezunu meslek liseliler sınavsız geçişle ortaöğretim başarı puanıyla yerleşiyorlar.

      Sil
  140. Mrb Hocam ben meslek lisesi mezunuyum 2yıllık adalet bölümüne dikey geçişlik yapa bilirmiyim

    YanıtlaSil
  141. Mrb Hocam ben meslek lisesi mezunuyum 2yıllık adalet bölümüne dikey geçişlik yapa bilirmiyim

    YanıtlaSil
  142. SEDA
    HOCAM BEN 8. SINIF OGRENCISIYIM TICARET MESLEK LISESI ADALET ALANINA GIDICEM ORDAN 2 YILLIK GECIS YAPABILIRIM DIMi UNIVERSITEYE YANI (ADALET YUKSEK M.O ) 2 YILLIK GECISTE BURDA OKURUM ORDAN DGS ILE HUKUK FAK. GIDEBILIRIM DIYMI. BIDE ADALET MESLEK YUKSEKOKULU ZORMU.
    LUTFEN YARDIM EDIN . TESEKKURLER..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, lisede adalet alanında okursan bitirince sınavsız geçişle iki yıllık adalet bölümüne sınavsız geçiş yapabilirsin.
      sınav sistemi değişmezse bu söylediklerin mümkün.
      direkt hukuka gitmeyi neden düşünmüyorsun. :)

      Sil
  143. SEDA
    Zor diye dusunuyorum. Lisede adalet alani okucam ama bu zormu tabi calisinca kolay ama asiri calismaya gerek yok dimi. Bide adalet alaninda puanim dusuk olsa bile yani sadece sinifi gecmis olsam bile 2 yillik atanabilirim dimi.
    Adalet meslek yuksekokuluna 2 yillik atandiktan sonra orda 2 yilimda bitince sinava girmeden hakim veya savcilarin yardimciligini yapabilicekmiyim
    LUTFEN HEPSINE TEK TEK CEVAP VERIN YOKSA KAFAYI YICEM :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zor olduğunu düşünmüyorum. zorluk kişiye göre değişir. düzenli çalışan öğrenci başarılı olur. ve zaten çokta kolaya kaçmamak lazım. iyi bölümler çaba gerektiriyor.
      ve ileride hukuk okumayı düşünüyorsan, hukukun yanında adaletin çok kolay kalacağını söyleyebilirim.
      şuanki sistemde liseden mezun olunca başarın düşük olsa da, önemli bir hata yapmazsan % 99 yerleşirsin.
      evet bitirince adliyelerde çalışma hakkın olacak fakat önce atanmak için kpssden yeterli puanı alman gerekecek.

      Sil
  144. SEDA
    BIDE ADALET ALANININ DERSLERINI YAZABILIRMISINIZ GERCEKTEN COK SEVABA GIRERSINIZ BAZI SITELER COK SEY GOSTERIYO KORKUYORUM GITMEKTEN SONRA. BEN DGS YE GIRMEDEN ADALET ALANINI BITIRIP ADALET M.Y.O NA ATANIP O OKULDAN 2 YILIMI BITIRDIKTEN SONRA SINAVSIZ BI SEKILDE HAKIM SAVCILARIN YARDIMCISI OLURMUYUM SUNDA YARDIMCI OLUN BASKADA BISE ISTEMIYOM :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malesef alan derslerini araştırdım bulamadım. başka bir zaman belki bulurum.

      lisede adalet alanında okursan, mezun olunca sınavsız geçişle 2 yıllık adalet bölümüne yerleşebilirsin.
      orayı bitirince de kpssyi kazanıp adliyelere atanabilirsin.

      Sil
  145. slm anadolu teknik meslek lisesi 2009 yılı mezunuyum 2009 yılında öss ye girmiştim 298 puan almıştım şimdi okul öncesi öğretmenliği okumak istiyorum ne yapmalıyım tekrar sınava girmem lazım mı yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam hakan
      üniversiteye giriş sınavlarında alınan puanlar sadece sınava girilen yıl için geçerlidir.
      tekrar sınava girmen gerekir.

      Sil
    2. peki sınava girmeden üniversite açıköğretime kayıt yapılabilir mi şimdiden
      teşekkürler

      Sil
    3. açık öğretim için, meslek liseliler sınavsız geçişe başvurmuş olmaları durumunda sınavsız geçebilecekleri bazı açık öğretim bölümleri tercih edebiliyorlar.

      yani şöyle diyebilirim
      sınavsız geçişe başvurmuş olsaydın, bazı açıköğretim bölümlerini tercih edebilirdin.

      Sil
  146. İyi günler ben sarayköy metem lisesini pazarlama bölümünü 2.senede birakmak zorunda kaldim.Tekrar devam etmek istiyorum ama sağlıkmeslek lisesi olarak okumak istiyorum. Boyle bir isteğim var gerçekleştiren bilir miyim.teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi günler

      yönetmeliğin ilgili bölümü şu şekilde;
      "Ortaöğretim kurumlarının 9 uncu sınıflarında program farkı gözetmeksizin genel nakille ilgili esaslar uygulanır. Ancak sağlık eğitimi programlarına diğer ortaöğretim kurumlarından nakil/geçiş yapılmaz."

      ilgili açıklama
      "Sağlık meslek liselerine geçiş yapmak mümkün değildir. Fen, Anadolu, Meslek liseleri arasında 10. Sınıf sonuna kadar yatay geçiş yapılabilmektedir. Ancak sağlık meslek liselerine aynen spor, sanat liselerinde olduğu gibi ara sınıflarda nakil geçişi yapmak 2013 Eylül ayında yayınlanan ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre mümkün değildir. "

      daha detaylı bilgiyi geçmek istediğin okulun müdür yardımcısından alabilirsin.

      Sil
  147. Meraba hocam.ben düz lise sayısal öğrencisiyim. ygs1:174 ygs2: 176 ygs3:197. Bu puanla hangi üniversiteyi tercih edebilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba

      bu puan türleriyle öğrenci alan tüm 2 yıllık bölümleri tercih edebilirsin.
      tercihler için sayfa başındaki tercih robotlarını kullanabilirsin.

      3. YGS-LYS sistemi hakkında soru sormak için sayfa başındaki linki kullanabilirsiniz.

      http://universiteyegirissinavsistemi.blogspot.com.tr/2014/05/universiteye-giris-sinavi-sistemi-ygs.html

      4. Bu sitede YGS-LYS hakkında sorulan sorulara yanıt verilmeyecektir.

      Sil
    2. ygs3 ten 180 puan barajını geçtiğin için, bu puanınla bazı 4 yıllık bölümleri de tercih edebilirsin.

      Sil
    3. Peki hocam sağlık alanında anestezi, Ameliyat hızmetleri, odyometri gibi bölümler hangi üniversitede de var. Sağlık meslek liselerin geçiş hakları hangi üniversitelerde hangi şehirlerde?

      Sil
    4. bunları buraya yazmak mümkün değil. çünkü çok fazla var.
      sayfa başındaki tercih robotlarını kullanarak bunları görebilirsin.

      sağlık meslek liselilerin sınavsız geçiş hakkı o bölümün olduğu tüm üniversitelerde var.

      Sil
    5. O sayfanın linkini atabilir misiniz.

      Sil
    6. http://www.dogrutercih.com/program2013/tablo3/

      Sil
  148. meraba benm ygs 3 puanım 285. 2 yıllık adalet okumak istiyorum. sizce girme olasılığm var mı ?

    YanıtlaSil
  149. Mrb ben 2012 duz lise mezunuyum bu senede sinava girdim benim Şimdi gelen ygs-lys puanima hala okul puanim ekleniyor mu

    YanıtlaSil
  150. Ben 2012 duzlise sozel bolum mezunuyum bu yilda sinava girdim ve yerlestirme ygs.puanlarim Şöyle ygs3-225,88361 siralamam1312025,ygs4-219,29140 siralamam1305862,ygs5-212,62549siralamam1357408,ygs1-179,77793,ygs2-180,91425,ygs6-198,64304 OÖBP-279.2000 işte puanlaim böyle bu puan ve siralamayla iki yillik bir universiteye yerlesebilirmiyim hangi bolumleri ve puanlarimdan hangisini secerek tercih etmeliyim yardimci olirmusunuz hocam lutfen ilk yil yalnis tercihten acikta kaldim bu yil korkuyorum

    YanıtlaSil
  151. merhaba hocam ben kız meslek lisesi çocuk gelişiminden bu yıl mezun oldum.Uludağ 2 yıllık çocuk gelişimi istiyorum.OBP puanım 370 ygs 4=284 acaba ben başka şehirden uludağ çocuk gelişimine yerleşme durumum nedir? yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  152. Hocam lutfen yardimci olurmusunuzzz

    YanıtlaSil
  153. hocam çok acil şu yorumlara cevap verseniz.

    YanıtlaSil
  154. hocam YGS1 Puanı: 364.132 puan yaptım anadolu lisesi mezunuyum. Şifa Üni. Sağlık Hiz. MYO Tıbbi Görüntüleme Teknikleri (Tam Burslu) unuversitesine girebilir miyim çabuk cevap verir seniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  155. Merhaba.ben örgün lisans uluslararası ilişkiler ve açık öğretim önlisans sosyal hizmetler mezunuyum.bu yıl lys ye girdim ve iyi bir puan aldım. atatürk üni. aöf lisans sosyal hizmetlere girebilecek puanım var.burayı sosyal hizmetler bölümümü lisansa tamamlamak için yazmayı düşünüyorum.kısacası dgs mantığıyla düşünüyorum.
    1)eğer yerleşirsem aldığım derslerden muaf olur ve 3.sınıftan mı başlarım?.dgs ile yerleşmek ile lys ile yerleşmek arasında süre ve muafiyetler bakımından fark var mıdır?
    2)dgs ye de gireceğim.eğer 3.sınıftan başlayamayacaksam lys ile yerleştiğim halde dgs den aynı yeri yazabilir miyim?teşekkürler..
    Not: iki sınava da girmemin nedeni sosyal hizmetler i atatürk üniversitesinden lisansa tamamlamak.bu nedenle şansımı en üst düzeyde tutmak için 2 sınava da girdim.

    YanıtlaSil
  156. !!! BU BLOGDA YGS-LYS VE KPSS'YLE ALAKALI SORULARA YANIT VERİLMEMEKTEDİR.

    YanıtlaSil
  157. Merhaba Benim sorum 2 yıllık üniversite ve ygs 3 den 162 puan aldım ve geçiş hakkım var bir üniversiteye girme ihtimalim varmıdır kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, var.

      !!! BU BLOGDA YGS-LYS VE KPSS'YLE ALAKALI SORULARA YANIT VERİLMEMEKTEDİR

      Sil
  158. merhaba 235 puanla 204000 sıralamayla ısparta orman mühendisliğine girmek mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yakın bir puan. olma ihtimali var.

      !!! BU BLOGDA YGS-LYS VE KPSS'YLE ALAKALI SORULARA YANIT VERİLMEMEKTEDİR

      Sil
  159. ısparta orman mühendisliği 2. ögretim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikinci öğretim olma ihtimali normal öğretimden daha yüksek.

      !!! BU BLOGDA YGS-LYS VE KPSS'YLE ALAKALI SORULARA YANIT VERİLMEMEKTEDİR

      Sil
    2. önceki yılın puanına bakılırsa %99 olur. (ikinci öğretim)

      Sil
  160. merhaba ben İlayda. bilgisayar bölümünden mezunum dikey geçişten kaydımı geçen yıl yapıp dondurdum. bu yıl ki puanlarımla sadece ygs den tercih yapcam aklıma takılan sey y-ygs ne oluyo? y-ygs de kendi bölümüm dışından tercih yapabiliyormuyum bilgilendirirseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
  161. merhaba ygs2 okul puanıyla birlikte 344 anadolu lisesi mezunuyum anestezi tam burslu bi ünv. gelme ihtimali var mı sizce?

    YanıtlaSil
  162. Hocam merhaba ben 2yillik tercih etcem cukurova uni istiyorum pazarlama bolumu var onerirmisiniz bayanin yapabilcegi bir meslek mi is olanagi varmi mezun olunca acikta kalirmiyim ne isle mesgul olacam acaba bilgilendirirmisiniz beni lutfen

    YanıtlaSil
  163. meraba hocam hataylıyım bu yıl meslek lisesinden mezun oldm bolumum cocuk glişimiydi sınavsız geciş hakkımı kullanmak istıyrum gelme olasılıgı ne kadar

    YanıtlaSil
  164. merhaba hocam ben bu yıl anadolu sağlık meslek lisesi hemşirelik bölümünden mezun oldum. direk geçiş hakkımı kullanarak odyometri bölümüne geçtiğimde hemşire olarak kpssden atanabiliyor muyum. yoksa hemşirelik diplomamı kullanamıyor muyum? teşekkürler...

    YanıtlaSil
  165. merhaba hocam ben düz lise yabancı dil mezunuyum ygs3ten 283 puan aldım turizm rehberliği istiyorum 2 yıllık tutturma şansım ne kadar meslek liseleri öncelikte olduğu için vazgeçmeli miyim ?

    YanıtlaSil
  166. merhaba hocam ben meslek lisesi mezunuyum 2 yıllık meslek yuksek okulu yatay geciş yapmak istiyorum bunla ilgili hengi siteden yardım alabilirim diploma puanıyla geciş yapıcam yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  167. Merhaba hocam ben bu yil imam hatip lisesinden mezun oldum ygs3 puanim 271 okul puaniyla 313 oluyo ben tibbi dokumantasyon icin tercih yaptim ama bana oncelik den dolayi acikta kala bilecegimi soylediler acaba yanlis tercih mi yaptim

    YanıtlaSil

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.