SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

03 Mayıs 2010

2010 YGS’DE BAŞARI YÜZDE 96

Adayların Nerdeyse Tamamı Barajı Aştı

İkinci aşama LYS ye daha az öğrencinin katılması amacıyla düzenlenen YGS de adayların neredeyse tamamı barajı aştı.

Bu yıl ilk kez uygulanmaya başlanan yeni üniversite giriş sınavının birinci aşaması olan YGS sonuçları açıklandı. İkinci basamak sınavı olan LYS'ye girmek için eleme aşaması niteliği taşıyan bu sınavda, öğrencilerin sadece yüzde 4'ü barajın altında kaldı. 1 milyon 473 bin öğrencinin sadece 70 bininin elendiğine dikkat çeken yetkililer, başarı gibi görünse de sınav sisteminin amacına ulaşmadığı görüşünde birleşti. Uzmanlar ÖSYM'nin yeni sisteminin başarılı olmadığına dikkat çeken, sistemin gözden geçirilmesinin altını çizdi. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Konya Meram Fen Lisesi'nden Ayşe Nur Şam ve İstanbul Özel Üsküdar Fen Lisesi'nden Günay Yolcu, 498 bin 761 puanla birinciliği paylaştı.

BİR BAKIŞTA YGS

- En başarılı öğrenciler İstanbul ve Konya'dan

-
1 milyon 233 bin 580 kişi 180 ve üzeri puan aldı.

-
1 milyon 487 bin 626 adaydan 133'ünün sınavı iptal edildi.

-
Sınavı geçerli sayılan aday sayısı ise 1 milyon 487 bin 493.

-
Sınavda 69 kopya yakalandı.

-
1 milyon 587 bin adaylardan 75 bin 471'i sınavsız geçiş başvurusu yaptı.

Bu sonucu bekliyordum

YGS'de 3. olan İstanbul Özel Fatih Çağ Lisesi'nden Furkan Çağrıda çalışırken derece hayali kurduğunu ve sınav çıkışı derece beklediğini söyledi. Çağrıda, fizik alanında çalışmalar yapan bir bilim adamı olmak istediğini belirtti.

Gül'ün oğlu Emre sayısalda 412 puan aldı

Bu yıl sınava giren öğrenciler arasında bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün oğlu Emre Gül de vardı. Emre, sayısal ağırlıklı YGS-1 puan türünde ortalamanın üzerinde olan 412 puan alırken YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın ODTÜ Koleji'nde okuyan oğlu Ömer Baran Özcan da sınavda tüm puan türlerinde barajı aşan öğrenciler arasında yer aldı ve yüzde 50'nin üzerine çıktı.


Sıfır çekenler azaldı

ÖSYM Başkanı Yarımağan, sınavda 14 bin 156 adayın puanlarının hesaplanamadığını söyledi. Yarımağan sıfır puan alanların sayısının azaldığına dikkat çekerek
sıfır çekti, diye tabir edilen adayların sayısı geçen sene 24 bindi. Bu sene 14 bine indi. Bir soruyu iptal ettiğimiz için azaldı. Bir soruyu iptal etmeseydik daha fazla olurdu, dedi.

SONUÇLAR İNTERNETTE

Yarımağan, adaylara YGS Sonuç Belgesi'nin gönderilmeyeceğini söyledi. Adaylar puanlarını http://ygs.osym.gov.tr ve http://ygs2010.osym.gov.tr adreslerinden öğrenebilecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve üstü olan adaylar 5-14 Mayıs arasında girmek istedikleri LYS'ye başvuracaklar.

İSTANBUL 43. OLDU

YGS'de en başarılı il Yalova oldu. Kayseri 2. Aydın 3. olurken, İstanbul 43. oldu. Sınavda son 3 sırada yer alan iller ise Şırnak, Ardahan ve Hakkarı oldu. En başarısız il Hakkari ile sondan 4. olan Artvin arasında 10 puan fark olması dikkat çekti.

10 saatlik yol 40 puanı yedi

Şırnak'ta oturan ama ÖSYM tarafından sınav yeri olarak Şırnak'tan 450 km uzaklıktaki Elazığ'a gönderilen öğrencilerin YGS sonuçlarına uzun yol yorgunluğu etki etti. Deneme sınavlarından 410 puan civarında sonuç alan Pınar K, hedefinin çok gerisinde kaldığı için üzgün olduğunu belirtti. Şırnak Özel Atak Çaba Dershanesi Kurucu Müdürü Nevaf Abay'da
İl dışında sınava giren öğrencilerimiz için YGS, faciayla sonuçlandı, dedi. Abay, 10 saati aşkın süren otobüs yolculuğunun ardından sınava girecekleri ile ulaşan öğrencilerin motivasyon sorunu yaşadıklarını belirtti.

Samet de barajı aştı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde dershane borcunu ödeyemediği için intihar eden Soner Semih S'nin ağabeyi Samet S de barajı aştı. Samet
başadığım bunca olaya rağmen iyi bir sonuç aldım. Hukuğu kazanmak istiyorum, benim çocukluktan beri hayalim. Sınava hiç hazırlanmadan girdim, dedi.

Konya'dan ilk 10'a 4 öğrenci girdi

Birinci Ayşe Nur Şam, 6'ncı Nuri Akıncı ile 7'nci Bekir Tok'un Konya Meram Fen Lisesi'nden olması dikkat çekti. YGS 4'üncüsü de yine Konya'dan çıktı. (Star)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.