SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

29 Temmuz 2011

Türk Hava Kurumu Üniversitesi 2011-2012 DERS YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ, BURS VE YURT İMKANLARI


Bk.774

Türk Hava Kurumu Üniversitesinde eğitim ücrete tabidir. Hava Ulaştırma Fakültesinde öğretim ücreti 27.500 TL., İşletme Fakültesinde 17.500 TL., İngilizce Hazırlık Programında ise 15.625 TL.’dir. Bu ücretlere %8 KDV dahil değildir. Öğretim ücretlerindeki olası yıllık artışlar, bir önceki yıla göre Tüketici Fiyatları Endeksindeki artış (TÜFE) ile sınırlı tutulacaktır.

Üniversitesinin Burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, sadece öğretim ücretini kapsar. Karşılıksız olan bu burslar, İngilizce Hazırlık Programında geçirilebilecek süre dahil, öğrenci yerleştirildiği programdaki öğrenimine başarılı olarak devam ettiği sürece sağlanacaktır. Burada sözü edilen “öğretim ücreti” bursu, sadece kılavuzda “Tam Burslu” öğrenci alınacağı belirtilen programlara yerleştirilen öğrencileri kapsamaktadır.

Aday öğrencilerin, 06.06.2006 tarihli ve 26190 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Uçak Pilotu Lisans Yönetmeliği (SHY–1)” nin 24. Maddesinde belirtilen öğrenci pilot lisansı için müracaatlarda öngörülen şartları karşılıyor olması gerekmektedir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) veya SHGM tarafından yetkilendirilen havacılık tıp merkezleri tarafından düzenlenmiş geçerli 1 inci sınıf sağlık sertifikası sahibi olmak ve sağlık sertifikasında, tek pilota sertifikalı uçaklarda sorumlu pilot olarak uçmasına engel kısıtlama bulunmamak. Uçak Pilotu Lisans Yönetmeliği (SHY–1) çerçevesinde, öğrenim süresi içerisinde, öğrencinin pilotluğa elverişsiz duruma gelmesinden ötürü ortaya çıkacak tüm hususlardan öğrenci sorumludur. Bu durumda öğrencinin başka bir bölüme intibakı yapılır. Uçak Pilotu Lisans Yönetmeliği (SHY–1) çerçevesinde, sağlık muayenesi sonucunda öğrencinin pilotluğa elverişsiz olması durumunda Türk Hava Kurumu Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümüne kaydı yapılmayacaktır. Bu öğrencilerin durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanının tuttuğu bir yükseköğretim programına yerleştirilirler. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programında staj zorunluluğu bulunmaktadır. (Programlarla ilgili ayrıntılı bilgiyi tercihlerinizi yapmadan önce Üniversiteden edininiz.)

Programa kayıt olan öğrenciler, Ankara Etimesgut Türkkuşu Kampüsü ve Ankara Akköprü Kampüsü’nde öğrenim görürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.