SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

19 Temmuz 2010

LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

Lefke Avrupa ÜNİVERSİTEsi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir vakıf ÜNİVERSİTEsi olup eğitim ücrete tabidir. 2010-2011 ders yılında eğitim ücreti Hazırlık Okulu ve Meslek Yüksekokulu programları için
3960 ABD Doları, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen-Edebiyat Fak., İletişim Bilimleri Fak., Sağlık Bilimleri Fak., Turizm İşletmeciliği ve Bilişim Bilimleri Yüksekokulu ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu programları için 4400 ABD Doları, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi ile Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi programları için 4950
ABD Doları olup, iki eşit taksitte ve dönem kayıtları sırasında (Eylül- Şubat) ödenir. Kayıt sırasında ödenmesi gereken “öğrenci aktivite fonu” ve “kayıt harcı”toplam tutarı 250 ABD Doları olup 125 ABD Dolarlık iki eşit taksitte ve Eylül ile Şubat aylarında ödenir. Bu harç öğrenim harcına dahil değildir. Belirtilen tüm ücret ve harçlara ayrıca %5 KDV eklenecektir. Yıllık öğrenim harcının toplam dört eşit taksitte ödenmesi mümkün olup, taksitli ödemelerde yukarıda belirtilen öğrenim harcına %5 oranında vade farkı ilave edilir.
2010 yılı lise ve dengi okul mezunlarından YGS ve LYS sınavlarından puan sıralamasının herhangi birinde ilk 1000 öğrenci arasına giren ve söz konusu puanla programlarımıza yerleştirilen öğrencilere öğrenimleri süresince (her yıl) Öğrenim Harcı Muafiyeti, ÜNİVERSİTE yurtlarında ücretsiz konaklama, 10 ay süre ile 100 ABD Doları harçlık, ders kitapları, yılda iki defa Türkiye –KKTC gidiş dönüş uçak bileti olmak üzere Teşvik Bursu, ilgili puan sıralamasının herhangi birinde ilk 1001-2000 öğrenci arasında yer alan ve sözkonusu puanla ÜNİVERSİTEmiz programlarından birine yerleştirilen öğrencilere 10 ay süre ile 100 ABD Doları harçlık, Öğrenim Harcı Muafiyeti, ÜNİVERSİTE yurtlarında ücretsiz konaklamadan oluşan Teşvik Bursu verilir. Teşvik burslarının devamı için öğrencinin her dönem sonundaki akademik başarı not ortalaması (CGPA, 3,50 ve üzeri olması koşulu aranır. Akademik başarı not ortalaması (CGPA)
3,50’nin altına düşen ve burs devam koşullarını* sağlayan öğrencilerin bir sonraki dönemden itibaren sadece öğrenim harcı muafiyeti ve ÜNİVERSİTE yurtlarında ücretsiz konaklama hakkı kalacaktır. ÜNİVERSİTEmiz programlarına yerleştirilen öğrenciler arasında yerleştiği puan türü ile ilk 2001-2500 arasına girmiş olanlara %100,
2501-3000 arasındakilere %50, 3001-4000 arasında yer alanlara
%25 oranında Teşvik bursu verilecek ve burs devam koşulları* sağlandığı sürece devam ettirilecektir (LAÜ’ye ilk kez kayıt olacak öğrenciler için geçerlidir). ÜNİVERSİTEnin burslu programlarına yerleştirilen öğrenciler İngilizce Hazırlık programı dahil öğrenimleri süresince kılavuzda belirtilen oranda “eğitim harcı bursu” alırlar ve burs devam koşullarını* sağladıkları sürece bursları devam eder. Konaklama, ulaşım, kitap, kırtasiye v.b. gibi hususlar ÜNİVERSİTEmizde ek ücrete tabidir.YGS ve LYS sınav sonuçlarına göre ÜNİVERSİTEmize yerleştirilen önlisans veya lisans öğrencilerinin yaptığı tercih sıralamasında, ÜNİVERSİTEmize ilk 5 tercih arasında yerveren öğrencilere %50, ilk 6-10 tercih arasında yerveren öğrencilere öğrenciler ise %30 oranında (LAÜ’ye ilk defa kayıt yaptıracak olan öğrenciler için geçerlidir) burs devam koşullarını* sağladıkları sürece teşvik bursu verilecektir. Öğretmen (bireyin MEB ilk ve orta dereceli okullarda fiilen öğretmenlik görevini ifa etmesi gerekmektedir) veya öğretmen emeklisi çocuklarına, Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay veya astsubay olarak görev yapan ya da bu görevlerden emekli olmuş bireylerin çocukları ile emniyet teşkilatında görevli polis ve polis emeklisi çocuklarına %30, şehit çocuklarına ise %50 oranında teşvik bursu verilmektedir. Verilen burslar burs devam koşulları* sağlandığı sürece devam eder. ÜNİVERSİTEmizde birden fazla kardeşin öğrenim görmesi halinde kayıt sırasına göre ikinci ve sonrası kardeşler % 50 oranında eğitim harcı bursu alır. Spor ve kültürel alanlarda başarı kazanmış öğrencilerimize de branş ve başarı derecelerini dikkate alınarak burs yönetmeliğinin ilgili hükümleri çerçevesinde burs verilir. Dönem not ortalaması (GPA) 3,50 ve üzeri olan öğrenciler sonraki akademik dönemde kullanılmak üzere başarı ortalamalarına bağlı olarak burs yönetmeliğinde belirtilen koşullar çerçevesinde akademik başarı bursu ile ödüllendirilir. Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi programlarından herhangi birine yerleştirilecek öğrencilere burs devam koşulları* çerçevesinde ve hazırlık süresinde %100, fakülte eğitimleri süresinde %50 eğitim harcı bursu verilir.
* Burs Devam Koşulları: Kümülatif Not ortalaması (CGPA) 2,00' nin altına düşen öğrencinin bir sonraki dönemde bursu kesilir ve CGPA 2,00' ye ulaşana kadar bu kapsamdan burs alamaz. Bu koşul tüm burs kategorileri için geçerlidir. Yaz okulunda hiçbir burs kategorisi uygulanmaz. Hazırlık Okulunda bir yıl süre ile eğitim görüp başarısız olan öğrencilerin Hazırlık Okulunu bitirene kadar bursu kesilir. CGPA: Öğrencilerin bulunduğu bölümün ders müfredatında o güne kadar aldığı derslerin notlarının ağırlıklı çarpımlarının kredi - saat değerleri toplamına bölünmesidir.
2010-ÖSYS ile ÜNİVERSİTEmize yerleştirilen öğrencilere ilk yıl yurtlarda ücretsiz konaklama imkanı sağlanacaktır (LAÜ’ye ilk kez kayıt olacak öğrenciler için geçerlidir). ÜNİVERSİTE kampüsü içinde veya dışında kız ve erkek öğrenciler için çeşitli konaklama olanakları mevcuttur. Konaklama ücretleri yurdun özel olup olmamasına, odadaki yatak sayısına ve sunulan imkanlara bağlı olarak değişmektedir. ÜNİVERSİTEmiz yurtlarında kalmak İsteyen öğrenciler için ayrı kız ve erkek öğrenci yurtları mevcut olup, yurt kayıtları dönemlik olarak yapılır ve ücretleri de dönem başlarında peşin ödenir. Yurtlarımızın yanındaki kafeteryalarda sabah, öğlen ve akşam yemekleri çıkmaktadır. Yemek ücretleri yurt ücretlerine dahil değildir. Yurda kayıt yaptıracak öğrenciden ilk kaydı sırasında yurt ücretlerine ek olarak 150 ABD Doları tutarında depozit alınır. Öğrenci yurttan ayrılırken varsa yurda verdiği hasar miktarı düşülerek kalan depoziti iade edilir. Yeni kayıtlı öğrencilere yurt kontenjanlarından öncelik hakkı verilir. Yurtta kalmak istemeyen öğrenciler bölgedeki ev, motel veya özel yurtlardan faydalanabilirler. Yurt ücretleri ve ödeme koşulları ile ilgili bilgiler Yurtlar Amirliğinden temin edilebilinir.

4 yorum:

  1. buradan LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİNE yeni kayıt yaptıranlara yada tercih etmek isteyenlere sesleniyorum henüz yolun başındayken vaz geçin en azından illede kıbrıs olacaksa lefke olmasın,çok pişman olursunuz LEFKE nüşünüldüğü yada hayal edildiği gibi bir yer değil yani inanılmaz kırsal ve istediğiniz hemen hemen hiçbir şeyi lefke de bulamazsınız hem okul hemde sosyal hayatı ile kocaman bir sıfır olarak değerlendiriyorum burayı ve bir çok insan da aynı şeyleri söylüyor zaten lefkeye gelen her öğrencinin konuştuğu konu pişmanlıkları ve buranın hertürlü olumsuz yanları...Arkadaşlar bu yazıyı kendime olan bir sorumluluk olarak gördüğüm için yazıyorum umarım sizde ben ve benim gibiler gibi aynı hataya düşerek lefkeye gitmezsiniz.Hepinize başarılar diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. öğretmen çocuklarına, türk silahlı kuvvetleri çocuklarına, polis çocuklarına burslardan yararlanarak burslu okutabiliyorsunuzda bu memlekete gece gündüz hizmet veren, nöbsetlerde 48 saat uyumadan çalışan doktor çocukları bu imkanlardan neden yararlanmıyor merak konusu cevaplarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. bu site, söz konusu üniversitenin sitesi değildir.
    yukarıdaki yazı, site ziyaretçilerini bilgilendirme amaçlı sunulmuştur.
    sorunuz haklı bir sorudur, ilgili üniversite yetkililerine yöneltmeniz yerinde olacaktır.

    YanıtlaSil
  4. açıkçası bu okula gelip pişman olan çok ama ben izmirin göbeğinden gelip alsancak kordonda büyümüş bir insan olarak lefkenin sakinliğini sevdim burada imkanlarını kendin yaratırsın eğer iyi bir arkadaş grubun varsa ve amacın sadece eğlenmek değilse kolayca pişman olacagınızı sanmıyorum.

    YanıtlaSil

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.