SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

19 Temmuz 2010

ULUSLARARASI KIBRIS ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

Uluslararası Kıbrıs ÜNİVERSİTEsi Lefkoşa kentinde eğitim-öğretim vermektedir. Uluslararası Kıbrıs ÜNİVERSİTEsi’nde eğitim ücrete tabidir. 2010-2011 ders yılında İngilizce Hazırlık Okulu ücreti 4000
Euro ve Fakülteler için eğitim ücreti 4800 Euro’dur. Eğitim ücretine,
%5 KDV ile ilk yıl kayıt esnasında ödenmesi gereken kayıt, zorunlu sağlık sigortası ve diğer etkinlikler ücreti olan 310 Euro dahil değildir. Ikinci yıldan itibaren bu ücret 260 Euro’ya (zorunlu sağlık sigortası dahil) düşmektedir. İngilizce Hazırlık Okulundaki ders kitapları ÜNİVERSİTE tarafından verilir; 100 Euro olan kitap parası eğitim ücretine dahil değildir. Eğitim ücretinin yarısı kayıt sırasında, diğer yarısı ise ikinci dönem öncesinde öğrenci tarafından ödenecektir. Peşin ve taksitli ödeme imkanları için Öğrenci Işleri Müdürlüğünden detaylı bilgi alınabilir.
%50 burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs hazırlık dahil, yıllık eğitim ücretinin yarısını karşılamaktadır. Karşılıksız olarak verilen burslar, öğrenci başarılı olduğu sürece 1 yıl Hazırlık okulu, 4 yıllık lisans veya 2 yıllık önlisans eğitimini kapsayacaktır. Birinci sınıfın ikinci döneminden itibaren yüksek başarı sağlayan öğrencilere bu dönemi takip eden dönemlerde Uluslararası Kıbrıs ÜNİVERSİTEsi “Öğrenci Bursları ve Harçları Indirimi Yönetmeliğine” göre akademik başarı bursu verilmektedir. % 50 burslu ve tam burslu programlar dışında Uluslararası Kıbrıs ÜNİVERSİTEsine yerleşen öğrencilere Tercih Sırası Bursları uygulanacaktır. Eğitim Fakültesi bölümleri hariç olmak üzere UKÜ’yü 1. sıradan tercih edip yerleşen öğrencilere % 25, 2. sıradan tercih edip yerleşen öğrencilere % 10 oranında burs verilecektir. Ayrıca, öğretmen çocuklarına %25 burs verilmektedir. ÜNİVERSİTEde birden fazla kardeşin öğrenim görmesi durumunda her iki kardeşe % 25 eğitim ücreti indirimi uygulanır. Ancak burs toplamı %50’yi geçemez. Diğer burslarla ilgili detaylı bilgi Öğrenci Işleri Müdürlüğünden alınabilir. İşletme, Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği İlişkileri, Gazetecilik, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Radyo ve Televizyon, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümlerine kazanarak yerleştirilen öğrenciler için özel paket fiyat uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulamaya göre yıllık eğitim ücreti, yurtlarda iki kişilik odada konaklama ücreti ve günde üç öğün yemek ücretini içeren paket fiyat 4800 Euro olarak belirlenmiştir. Bu ücrete %5 KDV ile ilk yıl kayıt esnasında ödenmesi gereken kayıt, zorunlu sağlık sigortası ve diğer etkinlikler ücreti olan 310 Euro dahil değildir. Bu bölümleri kazanarak paket fiyat imkanından yaralanan öğrencilerin uygulamadan ayrılmaları durumunda ödemeleri normal öğrenim ücretlerine dönüştürülerek hesaplanacaktır. Özel paket uygulamasına dahil olan öğrencilerin genel not ortalaması (CGPA) 2.00’nin altına düştüğü takdirde öğrenciler, özel paket fiyat uygulaması haklarını kaybedecekler, genel not ortalamalarını yeniden 2.00 veya üzerine çıkarmaları halinde haklarını yeniden kazanacaklardır. Özel paket programları ve tercih kılavuzunda belirtilen burslu programlar dışında kalan tercih sırası bursları, öğretmen çocuğu bursları ile ÜNİVERSİTEmizin önlisans ve lisans programlarına kesin kayıt yaptıran öğrencilere sağlanan burs veya indirim İngilizce Hazırlık programını kapsamayıp sadece ön lisans ve lisans eğitimi için geçerlidir.
2010 yılı lise ve dengi okul mezunlarından LYS puanlarının herhangi birinde ilk 1000 öğrenci arasına giren ve söz konusu puanla ÜNİVERSİTEmiz programlarına yerleştirilen öğrencilere öğretimleri süresince (her yıl) Eğitim Harcı Muafiyeti, ÜNİVERSİTE yurtlarında ücretsiz konaklama, 10 ay süre ile 300 Avro harçlık, ders kitapları, yılda iki defa Türkiye-KKTC gidiş-dönüş uçak bileti olmak üzere teşvik bursu verilecektir. Kardeş indirimleri hariç diğer burslar ile yerleştirilen öğrencilerin Genel Not Ortalaması (CGPA) 2.00’nin altına düşerse bursu kesilir ve 2.00’ye ulaşana kadar burs haklarından faydalanamazlar. Genel Not Ortalaması 2.00’ye ulaşan öğrencilerin bursları bir sonraki dönem itibarıyle devam eder. Burslu programlara yerleşen öğrenciler başka bir ÜNİVERSİTEye yatay geçiş yapmaları halinde aldıkları toplam burs veya indirim miktarını geri ödemekle yükümlüdür. Burslarla ilgili ayrıntılı bilgi Öğrenci Işleri Müdürlüğünden alınabilir.
Uluslararası Kıbrıs ÜNİVERSİTEsinde öğretim dili İngilizcedir. (Bazı programlar Türkçe’dir.) Uluslararası Kıbrıs ÜNİVERSİTEsi’nde bir akademik yıl iki dönemden oluşmaktadır.
Yurtta kalmak İsteyen öğrenciler için modern kız ve erkek öğrenci yurtları mevcuttur. Yurtlar stüdyo ve apartman tipi olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Yurt ücretlerine yemek giderleri ve elektrik ücretleri dahil değildir. Yurt ücretleri tek, çift ve dört kişilik oda seçeneklerine göre farklılık göstermektedir. Yurt rezervasyonları bir akademik yılı (iki dönem) kapsamaktadır. Ayrıca, her öğrenci yurda kayıt sırasında, yurttan ayrılırken geri alabileceği 150 Euro depozito yatırmalıdır. 2010-2011 Akademik Yılında sadece yurtta kalacak öğrencilerimize uygulan-mak üzere bir yıllık eğitim ücreti, kayıt ücreti, ders kayıt ücreti, öğrenci etkinlik fonu ücreti, ulaşım ücreti, 3 öğün yemek, zorunlu sağlık sigortası, ve kullanım suyu ücreti dahil çok uygun paket fiyat imkanı sunulmaktadır. Paket fiyat ile ilgili detaylı bilgi Öğrenci Işleri Müdürlüğünden alınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.