SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

19 Temmuz 2010

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

Çankaya ÜNİVERSİTEsinde eğitim ücrete tabidir. 2010-2011 ders yılında öğretim ücreti tüm bölümler ve hazırlık sınıfı için, KDV hariç (halen KDV %8’dir.) 16.500- Türk Lirasıdır. 2011-2012 öğretim yılında ücret artışı yapılmayacak olup, 2012-2013 öğretim yılından itibaren yapılacak ücret artışları Mütevelli Heyeti tarafından belirlenip ilan edilecektir. Ücretin yarısı öğretim yılı başında kayıt sırasında, diğer yarısı da ikinci yarıyıl başında kayıt sırasında öğrenci tarafından ödenecektir.
Çankaya ÜNİVERSİTEsinin Tam Burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, sadece öğretim ücretini kapsamaktadır. Karşılıksız olan bu burslar, İngilizce Hazırlık Programında geçirilebilecek süre dahil, öğrenci Çankaya ÜNİVERSİTEsindeki öğrenimine ve derslere devam ettiği sürece verilecektir. Çankaya ÜNİVERSİTEsi burslu programlarına yerleştirilen öğrencilerden puan türüne göre Türkiye genelinde ilk 250 içinde yer alanlara ayrıca her yıl 9 ay süre ile ayda 1100 TL, 251-2000 arasında yer alanlara da her yıl 9 ay süre ile ayda 450 TL başarı bursu verilecektir. Başarı bursu karşılıksızdır ve yıl sonundaki genel not ortalaması dört üzerinden ikinin (2,00/4,00) altına düşmediği sürece devam edecektir.
TÜBITAK’ca tespit edilen uluslararası bilimsel yarışmalarda altın, gümüş ve bronz madalya alan ve ödül aldıkları alanlardaki ÜNİVERSİTEmiz burslu programlarına kontenjan dışı, ÖSYM’ce sınavsız yerleştirilenlere, İngilizce Hazırlık Programında geçirilebilecek süre dahil, öğrenci Çankaya ÜNİVERSİTEsi’ndeki öğrenimine ve derslere devam ettiği sürece, her yıl 9 ay süre ile, altın madalya almış olanlara ayda 1000 TL, gümüş madalya almış olanlara 700 TL, bronz madalya almış olanlara 600 TL. ek burs verilecektir.
ÜNİVERSİTEmiz burssuz, %25 burslu programlarını kazanan öğrencilerden, faaliyetlerimiz dahilindeki spor branşlarında üstün başarılı olduklarını belgeleyenlerle, üstün başarı gösterebilecekleri ümidi verenler arasından kulüp ve ÜNİVERSİTE takımlarımızda oynamaya hak kazananlara “Sporda Başarı Bursu” verilecektir. Bu burs, sadece öğretim ücretini kapsar. Ayrıca ÜNİVERSİTEmiz burssuz,
%25 burslu programlarına yerleşen öğrencilere İngilizce Hazırlık Sınıfı hariç, birinci sınıf sonundaki başarıları dikkate alınarak genel not ortalamalarına göre o yılı izleyen öğretim yılı için geçerli olmak üzere ek olarak karşılıksız “Akademik Başarı Bursu” verilir. Bu bursun miktar ve koşulları her akademik yıl için Mütevelli Heyeti’nce belirlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.