SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

19 Temmuz 2010

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

Bilkent ÜNİVERSİTEsi’nde yıllık eğitim ücreti, 2010-2011 ders yılında bütün bölüm ve programlar için 17 900,00 TL tutarındadır. Bu ücrete
%8 KDV dahildir. Eğitim ücretinin ilk yarısı ÜNİVERSİTEye kayıt sırasında, ikinci yarısı ise ikinci yarıyıl başında, ders kayıtları sırasında ödenir. Bilkent ÜNİVERSİTEsi, kayıtlı öğrenciler için sonraki yıllarda eğitim ücretinde yapılabilecek yıllık artışları, bir önceki yıla göre Tüketici Fiyatları Endeksindeki (TÜFE) artış ile sınırlı tutmayı taahhüt etmektedir.
Yurtlar: Bilkent ÜNİVERSİTEsi yurtlarında kalmak İsteyen öğrenciler için 2010-2011 ders yılında geçerli yurt ücretleri, her bir yarıyıl için şöyledir; tek kişilik oda 4 000,00 TL, 2 kişilik odada kişi başı 2 000,00
TL veya 2 200,00 TL (oda tipine göre), üç kişilik odada kişi başı
1 675,00 TL, 4 kişilik odada kişi başı 1 100,00 TL ve özel yurtta tek kişilik oda 6 500,00 TL olup bu ücretlere % 8 olan KDV dahildir. Yurt ücretlerinin tamamı ders yarıyılı başlarında ödenir.
Tam Burs: ÜNİVERSİTEnin “Tam Burslu” olarak belirtilmiş programlarına yerleştirilen öğrencilerden bütün eğitim süreleri boyunca hiç eğitim ücreti alınmaz. Mühendislik, Fen, Hukuk, İşletme, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültelerindeki programlardan birine “Tam Burslu” olarak yerleştirilmiş öğrencilere ayrıca her yıl 9 ay boyunca ayda 325,00 TL tutarında katkı bursu sağlanır ve Ankara’da barınma olanağı olmayıp yurtta kalmak İsteyenlere 2 kişilik odalarda ücretsiz barınma olanağı sunulur. %50 Burs: ÜNİVERSİTEnin “%50 Burslu” olarak belirtilmiş programlarına yerleştirilen öğrencilere bütün eğitim süreleri boyunca eğitim ücretinde %50 indirim uygulanır.
Tam Burs ve %50 Burs, İngilizce Hazırlık Programında geçirilebilecek süre de dahil olmak üzere tüm öğrenim süresi için geçerlidir. Bilkent ÜNİVERSİTEsi, bu bursun hiçbir şekilde kesilmeyeceğini, not ortalaması veya sınıf-ders geçme gibi konulardan etkilenmeyeceğini taahhüt etmektedir.
%50 Burs sahibi öğrenciler hak kazandıkları takdirde Üstün Başarı Bursu da alabilirler. Üstün Başarı Bursu: Her ders yılı sonunda, eğitim programında belirtilen asgari ders yükünü alıp yıllık not ortalaması 4.00 üzerinden 3.50 veya üzeri olan ve kendi programındaki ücretli öğrenciler arasında ilk yüzde beşe giren ücretli öğrenciler ile kendi programındaki tüm burslu öğrenciler arasında ilk yüzde üç içinde yer alan %50 Burslu öğrenciler, bir sonraki ders yılı için Üstün Başarı Bursu almaya hak kazanırlar. Bu burs, öğrencinin kendi grubunda hangi yüzde birlik dilim içinde bulunduğuna bağlı olarak, eğitim ücretinin tamamını veya bir bölümünü kapsar. İngilizce Hazırlık Programındaki öğrenciler bu Burs’un kapsamına dahil değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.