SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

19 Temmuz 2010

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

Başkent ÜNİVERSİTEsinde eğitim ücrete tabidir. 2010-2011 ders yılında öğretim ücreti yıllık Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri için 20.000 TL, Mühendislik Fakültesi için 17.500 TL, İngilizce Hazırlık Programı ve diğer lisans programları için 16.000 TL ve ön lisans programları için 12.000 TL’dir. Ücretlere %8 KDV dahildir. Ön Lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilere Başkent ÜNİVERSİTEsi tarafından %25 oranında burs verilir ve bu burs öğrencilerin başarılı oldukları sürece devam eder. Bu ücretlerin ilk taksiti kesin kayıt sırasında, ikinci taksiti ikinci yarıyıl başında ödenecektir. Öğretim ücretindeki olası yıllık artışlar, bir önceki yıla göre tüketici fiyatlarındaki artış (TÜFE) ile sınırlı tutulacaktır.
Başkent ÜNİVERSİTEsinin burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere Başkent ÜNİVERSİTEsinin kendi kaynaklarından sağlanan burs, sadece öğretim ücretinin tümünü veya sadece öğretim ücretinin
%25’ini kapsamaktadır. Burslar, İngilizce Hazırlık Programında geçirilebilecek süreyi de kapsamakta olup, öğrenci yerleştirildiği programdaki öğrenimine başarılı olarak devam ettiği sürece sağlanacaktır. Burada sözü edilen “öğretim ücreti” bursu, sadece bu kılavuzda “Burslu” öğrenci alınacağı belirtilen programlara yerleştirilen öğrencileri kapsamaktadır.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü’nün burslu kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs karşılıklıdır. Öğrenciler mezun olduktan sonra burslu okudukları her yıl karşılığında tam bir yıl olmak koşuluyla Başkent ÜNİVERSİTEsi Kuruluşlarında zorunlu hizmetle yükümlü olacaklardır.
ÜNİVERSİTEmiz Bağlıca Kampusunda hizmet veren Öğrenci Yurtları, tek ve iki yataklı odalar biçiminde düzenlenmiştir. Kız ve erkek öğrencilerin yurtta kalma talepleri, imkânlar nispetinde karşılanacaktır. Yurt ücretleri her yıl fiyat ve maliyet artışları göz önüne alınarak ÜNİVERSİTE Yönetimince saptanır. Bunun yanı sıra, İsteyen öğrenciler Almanca, Arapça, Çince, Farsça, İspanyolca, Italyanca, Japonca, Rusça, Yunanca derslerini seçmeli olarak alabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.