SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

17 Haziran 2010

HAZİRAN 2010 ÖSYM BAŞKANI YARIMAĞAN'ININ LYS HAKKINDA AÇIKLAMALARI

16 Haziran 2010 12:49

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, öğrencilerin sınavda soruların yüzde yirmisini net olarak yapmaları halinde üniversiteye girebileceklerini söyledi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, iki aşamalı sınava girecek olan öğrencilerin çok şanslı olduğunu açıkladı.
Üniversitelerin kontenjanları 600 bine ulaştığını, bir yıl önce üniversiteye girmek için bekleyen kişilerin yerleştiğini belirten Yarımağan, "Bu nedenle sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Sınavların iki aşamalı olması öğrenciler için büyük bir avantaj. İlk defa ayrı kitapçıkla yapılacak sınavda yanlışlıklar yapılmaması için çok gayret sarfediyoruz. Bu konuda gözetmenleri eğittik. Ama en büyük yardımı öğrencilerden olacak. Sınav sırasında bir hata görmeleri halinde gerekli uyarıları yapsınlar.
Öğrenciler sınav kılavuzunu iyi okusunlar. Hata yapıldığı zaman anında uyarılarını yapsınlar" açıklamasını yaptı.
Kontenjanların artması, vakıf üniversitelerinin açılması karşısında sınav yüklerinin azalacağını belirten Yarımağan, "Üç yıl içersinde ÖSYM'nin yükü hafifleyecek. Artık öğrencilere açık uçlu sorular sorabileceğiz" dedi.

'ÖĞRENCİLER DENETLESİN'
Yarımağan, LYS'ye girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, adayların nasıl rahat ediyorlarsa o şekilde çalışmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.
Yarımağan, "Her testin soru kitapçığı ayrı. Biz çok az sayıdaki görevlilerimizin bütün uyarılarımıza rağmen hata yapmalarından çekiniyoruz. Sisteme öğrenciler de sahip çıksınlar.
Bir başka isteğim de birden çok test olduğunda her adaya verilecek test kitapçıklarının aynı tür olması lazım. Örneğin bir öğrenciye matematik kitapçığı B verildiyse, geometrinin de B verilmesi lazım. Burada eğer bir yanlışlık olursa öğrenci kendi durumuna sahip çıksın.
Bir nevi görevlileri denetlesin, hata yapan görevlileri uyarsın. Çünkü sonunda bundan zarar görecek olan öğrencilerdir. Bu iki konuda öğrencilerden dikkatli olmalarını rica ediyorum" dedi.

'SINAV ÇOK RAHAT'
Sözlerine, "Sınav sistemi çok fazla değişmedi. Sadece bir oturumda yaptığımız sınavı parçaladık, ayrı ayrı oturumlarda yapıyoruz" diyerek devam eden Yarımağan, şöyle konuştu: "Soru türleri aynı, dersler aynı. Bence bu ortam adaylar için daha iyi . Bundan önce adayların önüne 7-8 test veriyorduk. Hangisinden başlayacak, hangisine ne kadar süre ayıracak, öğrenciler bu konuda sorunlar yaşıyordu. Bence bu sınavda çok rahat. Sınava girecek, önünde sadece matematik testi olacak, geç kalırsam geometriyi cevaplayacak mıyım endişesi olmayacak. Bence öğrenciler açısından tek sakıncası her şey bir günde bitmiyor. Sonuç olarak toplamda öğrencilerin büyük çoğunluğu 3 sınava girecek. Ama sonuçta öğrencilerin lehine olacağını düşünüyorum.
Sınavlarda öğrencilerin yüzde 20 net soru yapması halinde tercih hakkı kazanacaklarını bu nedenle öğrencilerden rahat olmalarını, çok endişe duymamalarını ve ellerinden geleni sınavda yapmalarını istiyorum." (Sabah)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.