SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

14 Haziran 2010

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (BÜ) 2009-2010 BURS VE YURT İMKANLARI

Boğaziçi Üniversitesinde Başarı ve Gereksinim kriterlerine dayalı burslar verilmektedir.

Başarı Ödülü ve Başarı Bursu için ÖSYM’nin tespit edeceği sıralamada AOBP’nin 0.8 katsayı ile çarpılması sonucu bulunan ilgili Y-ÖSS puanı esas alınır.

Başarı ödülü: Boğaziçi Üniversitesine giren öğrencilerden Y-ÖSS’de SAY-2, EA-2, SÖZ-2 ve DİL puan türlerinde, Türkiye genelinde ilk beş içinde yer alanlara “Başarı Ödülü” verilmektedir. Bu ödül 2009-2010 eğitim-öğretim yılı için 2 750 TL olarak belirlenmiştir.

Başarı Bursu: Bölümlerine birincilikle giren öğrencilere ve kayıt olduğu bölümü birinci tercih olarak ilk beş içinde kazananlara “Başarı Bursu” verilmektedir. Başarı bursu, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi itibarıyla ayda 190 TL olarak verilmektedir. Başarı bursu öğrencinin genel not ortalamasının (GNO) 4.00 üzerinden üst üste iki dönem 3.00'ın altına düşmesi ya da bir dönem 2.00'ın altına düşmesi durumunda kesilir.

Superdorm ve Uçaksavar Yurdu’nda ücretsiz kalma hakkı: Boğaziçi Üniversitesine giriş başarısına göre hak kazanılan Superdorm ve Uçaksavar Yurdu’nda ücretsiz kalma hakkı için üniversite giriş sınavında ÖSYM’nin tespit edeceği sıralamada AOBP’nin 0.8 katsayı ile çarpılması sonucunda bulunan ilgili Y-ÖSS puanı esas alınacaktır. SAY-2 puan sıralamasında ilk 8, EA-2 puan sıralamasında ilk 8, SÖZ-2 puan sıralamasında ilk 4, DIL puan sıralamasında ilk 2 öğrenciye, Superdorm’da; SAY-2 puan sıralamasında 9-15, EA-2 puan sıralamasında 9-15, SÖZ-2 puan sıralamasında 5-10 ve DIL puan sıralamasında 3-5 arasındaki öğrencilere Uçaksavar Yurdu’nda ücretsiz kalma hakkı verilmektedir.
Superdorm ve Uçaksavar yurdunda ücretsiz kalma hakkı öğrencinin GNO’su 4.00 üzerinden 3.00'ün altına düşmediği sürece devam eder.

2. Kız ve 2. Erkek Yurtları ile Kilyos Yurtları’nda ücretsiz kalma hakkı: Üniversite giriş sınavında Y-ÖSS puan türlerinde (kayıt olduğu bölümün puan türüne göre) Türkiye genelinde: SAY-2 puanda 16-100, EA-2 puanda 16-100, SÖZ-2 puanda 11-25, DIL puanında ise 6-10, SAY-1, EA-1 puan türlerinde 1-5 sıralamasında yer alan öğrenciye ücretsiz kalma hakkı verilmektedir.
2. Kız ve 2.Erkek Yurtları ile Kilyos Yurtları’nda ücretsiz kalma hakkı öğrencinin GNO’su 4.00 üzerinden 3.00'ün altına düşmediği sürece devam eder.

Gereksinim Bursları: Maddi imkânları kısıtlı öğrenciler Gereksinim, Yemek, Yurt ve Kitap Bursu için başvuruda bulunabilirler. 2008-2009 eğitim-öğretim yılında
“Gereksinim Bursu” 2. dönem itibarıyla ayda 190 TL nakit ödemeyi;
“Yemek Bursu” üniversite yemekhanesinde ayda 22 veya 40 öğün ücretsiz yemek hakkını;
“Yurt Bursu” üniversite yurtlarında ücretsiz kalma hakkını;
“Kitap Bursu” ise Başarı Bursu alanlara ve gereksinimi olanlara, Boğaziçi Üniversitesi kitabevinden alınacak olan orjinal ders kitabını kapsamaktadır.
Öğrenciler maddi gereksinimleri doğrultusunda bu bursların birini veya daha fazlasını alabilirler. Gereksinim Bursu ve gereksinime dayalı Kitap Bursu öğrencinin GNO’nın üst üste iki dönem 2.00’nin altına düşmesi ya da bir dönem 1.50’nin altına düşmesi durumunda, Yemek ve Yurt Bursunda ise öğrencinin GNO’nın üst üste üç dönem 2.00’nin altına düşmesi ya da iki dönem 1.50’nin altına düşmesi durumunda kesilir.

Başarı, Gereksinim, Yurt ve Yemek Bursları Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay süreyle verilir.
Bir öğrenci aynı anda üniversite içi ve dışı kaynaklı birden fazla nakdi burs alamaz.
Burslarla ilgili devam koşulları ve diğer bilgiler BÜ Burs Yönetmeliğinde belirtilmektedir.
Burs başvuruları Boğaziçi Üniversitesi Burs Ofisine yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.