SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

20 Haziran 2010

AREL ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) 2009-2010 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

İstanbul Arel Üniversitesinde eğitim ücrete tabidir.

2009-2010 eğitim- öğretim yılında
Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik- Mimarlık, İletişim Fakültelerinde İngilizce hazırlık ve bölüm öğretim ücreti 14.000 TL,
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda İngilizce hazırlık ve bölüm öğretim ücreti 13.000 TL’dir.
Önlisans programlarının gündüz öğretimi İngilizce hazırlık sınıfı ve program öğretim ücreti
6.000 TL’dir,
İkinci Öğretim ücreti 6.750 TL’dir.
Bu ücretlere %8 KDV dahil değildir.

Öğretim ücretleri peşin ödenebileceği gibi taksitler halinde de ödenebilecektir.

Lisans bölümlerinde programlara bağlı olarak öğretim dili Türkçe veya İngilizcedir.

Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs sadece öğretim ücretini kapsamaktadır. Bunun dışında kalan barınma, beslenme, ulaşım, kitap vb. giderler burs kapsamı dışındadır.
Burslar karşılıksızdır.

Üniversitemiz 2009-ÖSS’de dereceye giren öğrencilere üniversitemizi tercih edip yerleştirilmeleri ve kesin kayıt yaptırmaları halinde; üniversite onur ve özel bursları, başarı bursları ve spor bursları vb. burslar sağlanmaktadır.

Tam,%50 ve %25 Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burslar lisans ve önlisans programları yasal öğrenim sürelerince geçerli olup bu süre içinde hiçbir şekilde burslar kesilmez.

Mütevelli Heyeti Onur Bursu: Alanındaki puan türünde üniversitemizi tercih edip yerleştirilen Türkiye genelinde ilk 100’e giren öğrencilere normal öğrenimleri süresince her akademik yılda 9 ay süre ile ödenen 800 TL’lik burs.

Rektörlük Onur Bursu: Alanındaki puan türünde üniversitemizi tercih edip yerleştirilen Türkiye genelinde ilk 101-500’e giren öğrencilere normal öğrenimleri süresince her akademik yılda 9 ay süre ile ödenen 700 TL’lik burs.

Dekanlık Onur Bursu: Alanındaki puan türünde üniversitemizi tercih edip yerleştirilen Türkiye genelinde ilk 501-1000’e giren öğrencilere normal öğrenimleri süresince her akademik yılda 9 ay süre ile ödenen 600 TL’lik burs.

Mütevelli Heyeti Özel Bursu: Alanındaki puan türünde üniversitemizi tercih edip yerleştirilen Türkiye genelinde ilk 1001- 2000’e giren öğrencilere normal öğrenimleri süresince her akademik yılda 9 ay süre ile ödenen 500,00 TL’lik burs.

Rektörlük Özel Bursu: Alanındaki puan türünde üniversitemizi tercih edip yerleştirilen Türkiye genelinde ilk 2001-3000’e giren öğrencilere normal öğrenimleri süresince her akademik yılda 9 ay süre ile ödenen 300 TL’lik burs.

Başarı Bursu: Üniversitemize burssuz yerleşen öğrencilerimizden bir akademik yıl sonunda genel not ortalaması 4,00 üzerinden 3,50 ve üstünde olan öğrencilerimize üniversite mütevelli heyetinin belirlediği oranda burs verilmekte ve verilen bu burs öğrenim ücretlerinden düşülmektedir. Ayrıca burslu olarak kazanıp bir akademik yıl sonunda ortalaması 4,00 üzerinden 3,50 olan öğrencilere de mütevelli heyetinin uygun gördüğü oranda maddi destek bursu sağlanır.

Milli takımlarımızın spor dallarından herhangi birinde lisans sahibi olan öğrencilerimize mütevelli heyetin belirlediği oranda spor bursu verilmektedir.
Ayrıca Türkiye genelinde ilk 2000’e girip üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilere beslenme ve yurt desteği de sağlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.