SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

29 Haziran 2010

2010 LYS SONUÇ AÇIKLANMA TARİHİ, TERCİH DÖNEMİ, SINAVSIZ GEÇİŞ TERCİH TARİHİ

SONUÇLAR AÇIKLANDI TIKLAYINIZ

2010 YGS-LYS TERCİH KILAVUZU TIKLAYINIZ


“Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi, sınavsız geçişler tercih döneminde yapılacak. Sınav sonuçları 15 temmuza kadar açıklanacak ve sonuçların açıklanmasından sonra tüm Tercihler, 26 Temmuz- 6 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Yani sınavlı yada sınavsız tüm tercihler aynı tarihlerde yapılacak.


Sınav sonuçları 15 Temmuz'da
İki haftadır sınava giren üniversite adayları maratonu tamamladı. Yarımağan, sonuçları 15 Temmuz'a kadar açıklayacaklarını söyledi

28 Haziran 2010, Pazartesi - 09:57

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) son oturumu olan Fen Bilimleri Sınavı (LYS- 2) dün yapıldı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, sınavın sorunsuz geçtiğini, sonuçları 15 Temmuz'a kadar açıklamayı planladıklarını söyledi. Tercihler, 17 Temmuz- 6 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Dün gerçekleşen LYS-2 sınavına 276 bin 900 aday katıldı. Sınav, tek oturumda 135 dakika sürdü. Adaylara fizik, kimya ve biyoloji testlerinde 30'ar soru yöneltildi ve her test için 45 dakika cevaplama süresi tanındı.

KAYGI AZALDI
Sınav sorularını değerlendiren Uğur Dershanesi Sınav Koordinatörü Turgay Polat, bu yıl ilk kez uygulanan ve birçok yönü ile yenilikler içeren LYS'nin oldukça başarılı olduğunu söyledi. Özellikle sınavın farklı testler halinde farklı günlerde uygulanmasının öğrencilerin kaygılarını azaltığını öne süren Polat, şunları söyledi: "Bu açıdan LYS uygulamasının birçok problemi çözdüğünü söyleyebiliriz. Ancak sınavın ilk aşaması olan YGS amacına ulaşmamıştır. YGS bilindiği üzere ilk basamak sınavı olarak kullanılmış ve LYS'ye katılmak için bir baraj sınavı olarak uygulanmıştır. YGS2'ye 1 milyon 512 bin öğrenci katılmış, bunların sadece yüzde 4'ü elenmiştir. Bu da YGS'nin eleme amacını yerine getirmediğini göstermiştir. Ayrıca ülkemizde son yıllarda üniversite sayısının 150'ye yaklaşması, kontenjanın 700 bine çıkması, eleme sınavına ihtiyaç kalmadığını göstermektedir." Sınavları değerlendiren Uğur Dershanesi bölüm başkanları görüşlerini şöyle açıkladı:
Fizik Bölüm Başkanı Mustafa Elmasdere: Sorular müfredata uygun. 9'uncu sınıf konularından 4 soru sorulması, lise müfredatının tamamının sorgulandığının ayrı bir göstergesi. Sınavda hatalı veya müfredat dışı bilgi gerektiren soru bulunmamaktadır.
Kimya Bölüm Başkanı Bedrettin Boyacıgil: Müfredata uygun, kazanımları tam olarak kapsayan sorular soruldu. Soruların konu dağılımı gayet dengeli olmakla beraber, özellikle organik kimya dersine daha fazla önem verilmiş. 12 soru bu konudan geldi. Sınavda hatalı ve eksik soru yok.
Biyoloji Bölüm Başkanı Mustafa Ceren: Biyoloji soruları 9. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm müfredat taranarak seçilmiş. Ancak soru dağılımı eşit olarak dağıtılmamış. Bu da öğrencileri zora soktu. Soruların 4'ünün endokrin sisteminden gelmesi, beklenen durum değil.

LYS Sınav Sonuç Belgesi'nde neler var?
SINAVI geçerli sayılan tüm adaylara LYS Sınav Sonuç Belgesi gönderilecek. Bu belgede adayın her testteki doğru ve yanlış cevap sayısı, LYS puanları ve başarı sıraları, OBP ve AOBP'leri, yerleştirme puanları ve başarı sıraları yer alacak. Sınav sonuç belgesinde bir adayın yerleştirmede kullanılmayacak olan puanları yer almayacak. YGS ve LYS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yerleştirme, merkezi olarak yapılacak.

takvim

1 yorum:

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.