SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

19 Temmuz 2010

SABANCI ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

Sabancı ÜNİVERSİTEsinde eğitim ücrete tabidir. 2010-2011 akademik yılında tüm programlar için KDV dahil yıllık öğrenim ücreti 27 500 TL, yeni teknoloji kullanım ücreti ise 550 TL’dir. Öğrenim ile yeni teknoloji kullanım ücretlerinin yarısı ilk kayıt sırasında ve diğer yarısı da ikinci dönem kayıtları sırasında ödenecektir. 2010-2011 akademik yılında, ÜNİVERSİTE yönetimi tarafından belirlenen koşullar çerçevesinde banka ile kredi sözleşmesi yapmak koşuluyla, sadece öğrenim ücreti ödemelerinde ilk üçü birinci (güz) dönem diğer üçü ise ikinci (bahar) dönem olmak üzere toplam altı eşit taksit olanağı sağlanmaktadır. ÜNİVERSİTEnin yurtlarında kalmak İsteyenler için 2010-2011 akademik yılında dönem başına iki kişilik oda ücreti kişi başına 3400 TL, dört kişilik oda ücreti kişi başına 1800 TL olup yurt ücretleri dönem başlarında peşin olarak ödenir.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programları: Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik, Elektronik Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Üretim Sistemleri Mühendisliği lisans derecelerini; Sanat ve Sosyal Bilimler Programları: Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Kültürel Çalışmalar, Toplumsal ve Siyasal Bilimler lisans derecelerini, Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları: Ekonomi, Yönetim Bilimleri lisans derecelerini kapsamaktadır. Öğrencilerden, yerleştirildikleri programa kayıt yaptırırken ilgi duydukları lisans diploma programını belirtmeleri istenecektir. Esas öğrenim görmek istenen lisans diploma programı ise ikinci sınıfın sonunda öğrencilerin İstekleri doğrultusunda “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” çerçevesinde kesinleştirilecektir.
Tam Burs: Bu kontenjandan yerleştirilen öğrencilere, yıllık öğrenim ücretinden tam muafiyet sağlanır. Öğrenciler yerleştirildikten sonra, aşağıdaki koşullara göre ilave burs olanaklarına sahip olabilirler: (a)Tam Bursla yerleştirildiği puan türündeki LYS sıralamasında ilk 3000 içinde yer alanlara, “Onur Bursu” kapsamında ayrıca; 9 ay süre ile ayda 350 TL nakit ödeme sağlanır. (b) Onur Bursu’nu hak etmiş olan ve aynı zamanda; Uluslararası Bakolarya (IB) diploma notu 32 ve üstü olan; veya ABITUR diploma notu 2 ve altında olan; veya MATURA diploma notu 2 ve altında olan; veya MATURITA diploma notu 80 ve üstünde olan öğrencilerin bursu, “Yüksek Onur Bursu” na yükseltilerek ilave olarak; yeni teknoloji kullanım ücretinden tam muafiyet ve ÜNİVERSİTE yurdunda kalmak İsteyenlere 4 kişilik odada ücretsiz kalma olanağı sağlanır. (c) Tam Bursla yerleştirildiği puan türündeki LYS sıralamasında ilk 1000 içinde Sanat ve Sosyal Bilimler programlarına yerleşenlere, “Üstün Başarı Metin Sabancı Bursu” kapsamında ayrıca; yeni teknoloji kullanım ücretinden tam muafiyet ve 9 ay süre ile ayda 400 TL nakit ödeme ve ÜNİVERSİTE yurdunda kalmak İsteyenlere 4 kişilik odada ücretsiz kalma olanağı sağlanır. (d) Tam Bursla yerleştirildiği puan türündeki LYS sıralamasında ilk 500 içinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri programları ile Ekonomi-Yönetim Bilimleri programlarına yerleşenlere, “Üstün Başarı Sakıp Sabancı Bursu” kapsamında ayrıca; yeni teknoloji kullanım ücretinden tam muafiyet ve 9 ay süre ile ayda 500 TL nakit ödeme ve ÜNİVERSİTE yurdunda kalmak İsteyenlere 2 kişilik odada ücretsiz kalma olanağı sağlanır. Tam Burs ile yerleştirilip birden fazla bursun koşullarını sağlayanlar, sadece en yüksek kapsamlı burstan faydalanırlar. Yarım Burs: Bu kontenjandan yerleştirilen öğrencilere, yıllık öğrenim ücretinin 1/
2’sinden muafiyet sağlanır. Yarım Bursla yerleştirildiği puan türündeki LYS sıralamasında ilk 3500 içinde yer alan veya Uluslararası Bakolarya (IB) diploma notu 32 ve üstü; veya ABITUR diploma notu 2 ve altında olan; veya MATURA diploma notu 2 ve altında olan; veya MATURITA diploma notu 80 ve üstünde olan öğrencilerin bursu, “Yüksek Başarı Bursu” kapsamında, yıllık öğrenim ücretinin 3/4'ünden muafiyete yükseltilir. ÜNİVERSİTEmize ÖSYS ile girdiği yıl şehit çocuğu olan, burslu ya da burssuz olarak kayıt yaptıracak lisans öğrencilerinin gerekli koşulları sağladığını belgelemesi ve ÜNİVERSİTE tarafından onaylanması durumunda, Şehit Çocukları Bursu verilir. Tercih öncesi adayların belgelerini ÜNİVERSİTEden yazılı olarak teyit ettirmeleri gerekmektedir. Şehit Çocukları Bursu, Yüksek Onur Bursu kapsamındadır. Burslar karşılıksızdır. Öğrenciler, derslere kayıtlı olarak öğrenimine devam ettiği ve disiplin cezası almadığı takdirde, ÜNİVERSİTEye ilk girişte sağlanan burslar normal öğrenim süresince kesintisiz devam eder ve uzatılamaz. Normal öğrenim süresi; Diller Okulu’nda geçirilebilecek bir yıllık veya bir dönemlik süreyi de kapsamak üzere; öğrenimine Diller Okulu’ndan başlayan öğrenciler için 5 yıl, doğrudan birinci sınıfa başlayan öğrenciler için ise 4 yıldır. Farklı diploma programına geçişlerde bursluluk durumu devam eder. Akademik başarısızlığa bağlı olarak herhangi bir burs kaybı yaşanmaz. Burslar kapsamında edinilen yurt hakkını kullanmak istemeyen öğrencilere bunun yerine; hak etmiş olduğu yurt ücretinin 2/3'ü kadar nakit ödeme, Güz ve Bahar dönemleri başında yapılır. Öğrenim Esnasındaki Burs Olanakları ve diğer bilgiler, www.sabanciuniv.edu internet sayfasında sunulmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.