SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

19 Temmuz 2010

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

Maltepe ÜNİVERSİTEsinde eğitim ücrete tabidir. Eğitim Fakültesi 15.235 TL, diğer fakülteler 18.645 TL, Hemşirelik Yüksekokulu 7.150 TL, Meslek Yüksekokulu programları 10.175 TL, hazırlık sınıfı ücretleri 18.645 TL’dir. Bu ücretlere KDV dahildir. Yıllık öğrenim ücreti ödemeleri, ÜNİVERSİTE tarafından ilan edilen anlaşmalı bankanın açacağı taksitli kredi hesabı prosedürüne uygun sözleşme düzenlenerek yapılır. Kayıt sırasında alınacak peşinattan sonra kalan öğrenim ücreti Ekim-Mayıs ayları arasında sekiz taksitte ödenir.
Ücretin iki taksitte ödenmesi talebi halinde ½ si kayıt anında, ½ si bahar dönemi başında (20 Ocak’a kadar) olmak üzere vadelendirilir. Öğretim ücretleri 1’i peşin, kalanı 8 taksitte ödenir. Öğrenim ücretinin tamamının kayıt anında peşin ödenmesi halinde %5 indirim uygulanır.
Her yıl için öğrenim ücreti Mütevelli Heyeti tarafından yeniden belirlenip, akademik yıl başlamadan ilan edilir. Tüm öğrenciler giriş yıllarına bakılmaksızın, o akademik yıl için açıklanan öğrenim ücretine ve ödeme koşullarına uymakla yükümlüdür. Ancak sonraki yıllarda öğrenim ücretine yapılacak artışlar, bir önceki yılın enflasyon ((TÜFE+ÜFE)/2) oranını geçemez.
ÜNİVERSİTEmizin “Tam Burslu” kontenjanlarına yerleşen öğrencilere sağlanan burs, karşılıksız olup öğrenim ücretinin tamamını, “%50 Burslu” kontenjanlara yerleşen öğrencilere sağlanan burs ise öğrenim ücretinin yarısını kapsamaktadır. Öğrenim ücretinin dışında kalan barınma, beslenme, kitap vb. ücretler öğrenci tarafından karşılanır. Verilen burs; zorunlu yabancı dil hazırlık öğrenimi için bir yılı ve normal öğrenim süresini (önlisans programlarında 2 yıl, lisans programlarında 4 yıl) kapsamaktadır.
Bu süre zarfında herhangi bir yarıyıl sonunda, genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 4.00 üzerinden 2.00’nin altına düşen burslu öğrenci uyarılır. Bu öğrenci bir sonraki dönemin sonunda, GANO’sunu 2.00’nin üzerine çıkaramazsa bursu kesilir. Bursu kesilen öğrenci, GANO’sunu 2.00’nin üzerine çıkardığı ilk yarıyılın sonrasında tekrar burs almaya hak kazanır. Disiplin cezası alanlar ve devamsızlık nedeniyle başarısız olanların bursları, bir daha bağlanmamak üzere kesilir. Ücretler, burslar ve öğrenci evleriyle ilgili ayrıntılı bilgiye ÜNİVERSİTEnin www.maltepe.edu.tr internet adresinden ulaşılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.