SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

19 Temmuz 2010

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

IMEAK Deniz Ticaret Odasının desteği ile Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) tarafından kurulan Piri Reis ÜNİVERSİTEsinde eğitim ücretlidir. 2010-2011 eğitim-öğretim yılı ücreti; İngilizce Hazırlık sınıfı için 16.000 TL+KDV, lisans programları için 16.800TL+KDV’dir. Yıllık öğretim ücretinin ilk taksiti kayıt/kayıt yenileme sırasında geri kalan 5 taksit ise, Güz yarı yılı için; Kasım, Aralık, Bahar yarı yılı için; Şubat, Mart, Nisan aylarınının ilk haftası içerisinde eşit olarak ödemek üzere taahüt edilerek banka aracılığı ile öğrenci tarafından ödenecektir. Öğretim ücretinin tamamını akademik yıl başında ödeyenlere %5 indirim yapılacaktır. Ayrıca, İngilizce hazırlık sınıfı öğrencilerinin ders kitapları ile tüm öğrencilerin öğlen yemekleri kurucu vakfımız TÜDEV tarafından ücretsiz olarak karşılanacaktır. Piri Reis ÜNİVERSİTEsi, ÖSYS’de ve ÜNİVERSİTEdeki normal öğrenim döneminde başarı gösteren öğrencilere aşağıdaki bursları verecektir. Yerleştirme puanı sıralamasında yerleşme puanı türünden, ek puanla derece yapanlar hariç; a) Ilk 2000 öğrenci içine girip ÜNİVERSİTEmizi tercih eden öğrencilerden hazırlık ve normal öğrenimleri süresince; öğrenim ücreti alınmaz ve 9 ay boyunca kendilerine aylık 500 TL maddi yardım yapılır. b) 2001-5000 öğrenci içine girip ÜNİVERSİTEmizi tercih eden öğrencilerden hazırlık ve normal öğrenimleri süresince öğretim ücreti alınmaz. c) 5001-8000 öğrenci içine girip ÜNİVERSİTEmizi tercih eden öğrencilerden hazırlık ve normal öğrenimleri süresince öğretim ücretinin %50’si alınmaz.
d) ÜNİVERSİTEmize Tam burslu ( %100 indirimli) yerleşen öğrencilerden öğrenimleri süresince öğrenim ücreti alınmaz. %50 Burslu (%50 indirimli) yerleşen öğrencilerden ise öğrenimleri süresince öğretim ücretinin %50’si alınmaz. Daha önce herhangi bir Yükseköğretim programından mezun olanlar burslu kontenjanlardan yararlanamazlar. e) ÜNİVERSİTEmizin Denizcilik Fakültesi Gemi Makineleri programına ilk üç tercihinden yerleşen öğrencilere İngilizce hazırlık sınıfı dahil normal öğrenimleri süresince %40, Güverte programına ilk üç tercihinden yerleşen öğrencilere İngilizce hazırlık sınıfı dahil normal öğrenimleri süresince %30 indirim yapılır. f) Mühendislik Fakültesi, Gemi Inşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği programına ilk üç tercihinden yerleşen öğrencilere İngilizce hazırlık sınıfı dahil normal öğrenimleri süresince %40 indirim yapılır. g) Ücretli ve kısmi burslu/indirimli öğrencilere ÜNİVERSİTE hazırlık sınıfı hariç her akademik yıl sonunda yapılacak değerlendirmeye göre Genel Ağırlıklı Not Ortalamasını 4.00 üzerinden
3.00 ve üstüne çıkaran her öğrenciye o yılı izleyen öğretim yılı ücretinden Mütevelli Heyetince akademik yılın başında ilan edilen kriterlere göre % 10 ile % 75 arasında indirim yapılır. Bu bursun süresi bir (1) yıldır. Karşılıksız olan ve a,b,c,d,e,f fıkralarında belirtilen burslar/indirimler öğrencinin başarılı olması koşuluyla Hazırlık Sınıfı ile normal öğrenimleri süresince devam eder. Yabancı dil hazırlık öğreniminin ilk yılında devamsızlıktan kalarak hazırlık sınıfını tekrarlamak zorunda kalanların bursu kesilir. Bu şekilde bursu kesilenlerin yabancı dil hazırlık öğrenimini tamamlayarak normal öğrenimlerine başlamaları durumunda bursları tekrar bağlanır. Lisans öğreniminin 4. yarıyılı sonunda başlayarak her akademik yıl sonunda yapılan değerlendirme sonucunda, Genel Not Ortalamasını (GNO) 2.00’nin altına düşüren öğrencinin bursu kesilir. Bursu kesilen öğrenci daha sonraki yarıyıllarda GNO’sunu 2.00'ın üzerine çıkarırsa bursu takip eden yarıyıl başından itibaren tekrar bağlanır. Öğrenci birden fazla burs kapsamına girerse sadece birinden ve en yüksek olanından yararlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.