SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

19 Temmuz 2010

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

İstanbul Arel ÜNİVERSİTEsi’nde eğitim ücrete tabidir. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında tüm fakültelerde İngilizce hazırlık ve bölüm öğretim ücreti 15.120TL, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda İngilizce hazırlık ve bölüm öğretim ücreti 14.040TL, Sağlık Bilimleri Yüksekokulunda Hemşirelik Bölümü 9.180TL, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 10.800TL’dir. Önlisans programlarının gündüz öğretimi İngilizce hazırlık sınıfı ve program öğretim ücreti 6.480TL, Ikinci Öğretim ücreti 7.290TL’dir. Bu ücretlere %8 KDV dahil değildir. Öğretim ücretleri peşin ödenebileceği gibi taksitler halinde de ödenebilecektir.
Lisans bölümlerinde programlara bağlı olarak öğretim dili Türkçe veya İngilizcedir. Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs sadece öğretim ücretini kapsamaktadır. Bunun dışında kalan barınma, beslenme, ulaşım, kitap vb. giderler burs kapsamı dışındadır. Burslar karşılıksızdır. ÜNİVERSİTEmiz 2010- ÖSYS’de dereceye giren öğrencilere ÜNİVERSİTEmizi tercih edip yerleştirilmeleri ve kesin kayıt yaptırmaları halinde; ÜNİVERSİTE onur ve özel bursları, başarı bursları ve spor bursları vb. burslar sağlanmaktadır. Tam, %50 ve %25 Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burslar lisans ve önlisans programları yasal öğrenim sürelerince geçerli olup bu süre içinde hiçbir şekilde burslar kesilmez. Mütevelli Heyeti Onur Bursu: Alanındaki puan türünde ÜNİVERSİTEmizi tercih edip yerleştirilen Türkiye genelinde ilk 100’e giren öğrencilere normal öğrenimleri süresince her akademik yılda
9 ay süre ile ödenen 800 TL’lik burs. Rektörlük Onur Bursu: Alanındaki puan türünde ÜNİVERSİTEmizi tercih edip yerleştirilen Türkiye genelinde ilk 101-500’e giren öğrencilere normal öğrenimleri süresince her akademik yılda 9 ay süre ile ödenen 700 TL’lik burs. Dekanlık Onur Bursu: Alanındaki puan türünde ÜNİVERSİTEmizi tercih edip yerleştirilen Türkiye genelinde ilk 501-1000’e giren öğrencilere normal öğrenimleri süresince her akademik yılda 9 ay süre ile ödenen 600 TL’lik burs. Mütevelli Heyeti Özel Bursu: Alanındaki puan türünde ÜNİVERSİTEmizi tercih edip yerleştirilen Türkiye genelinde ilk 1001-2000’e giren öğrencilere normal öğrenimleri süresince her akademik yılda 9 ay süre ile ödenen 500 TL’lik burs. Rektörlük Özel Bursu: Alanındaki puan türünde ÜNİVERSİTEmizi tercih edip yerleştirilen Türkiye genelinde ilk 2001-3000’e giren öğrencilere normal öğrenimleri süresince her akademik yılda 9 ay süre ile ödenen 300 TL’lik burs. Başarı Bursu: ÜNİVERSİTEmize burssuz yerleşen öğrencilerimizden bir akademik yıl sonunda genel not ortalaması 4,00 üzerinden 3,50 ve üstünde olan öğrencilerimize ÜNİVERSİTE mütevelli heyetinin belirlediği oranda burs verilmekte ve verilen bu burs öğrenim ücretlerinden düşülmektedir. Ayrıca burslu olarak kazanıp bir akademik yıl sonunda ortalaması 4,00 üzerinden 3,50 olan öğrencilere de mütevelli heyetinin uygun gördüğü oranda maddi destek bursu sağlanır. Milli takımlarımızın spor dallarından herhangi birinde lisans sahibi olan öğrencilerimize mütevelli heyetin belirlediği oranda spor bursu verilmektedir. Türkiye genelinde ilk 2000’e girip ÜNİVERSİTEmize kayıt yaptıran öğrencilerin istemeleri halinde İstanbul Arel ÜNİVERSİTEsi Öğrenci Evleri’nde ücretsiz barınma olanağı sağlanmaktadır. İstanbul Arel ÜNİVERSİTEsi Öğrenci Evlerinde kalmak İsteyen öğrenciler için 2010-2011 eğitim-öğretim yılında ücretler yıllık tek kişilik oda 6.500TL, 2 kişilik odada kişi başı
5.000TL ve 3 kişilik odada kişi başı 4.000TL’dir. Bu ücretlere %8 olan KDV dahildir. Öğrenci evi ücretleri her yarıyıl başında olmak üzere iki taksitte ödenir. Fakülte ve Yüksekokulların bulunduğu Tepekent Yerleşkesi’ne Avcılar-Metrobüs durağından ücretsiz servisler kalkmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.