SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

08 Haziran 2010

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 ÖĞRENİM ÜCRETİ VE BURSLULUK

Çankaya Üniversitesinde eğitim ücrete tabidir.
2009-2010 ders yılında öğretim ücreti tüm bölümler, meslek yüksekokulu ve hazırlık sınıfı için, KDV hariç (halen KDV %8’dir.) 16.500 TL’dir.

Ücretin yarısı öğretim yılı başında kayıt sırasında, diğer yarısı da ikinci yarıyıl başında kayıt sırasında öğrenci tarafından ödenecektir.
Öğretim ücretleri her yıl Temmuz ayı yıllık ÜFE oranında arttırılır.

Çankaya Üniversitesinin BURSLU programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs, sadece öğretim ücretini kapsamaktadır.
Karşılıksız olan bu burslar, ingilizce Hazırlık Programında geçirilebilecek süre dahil, öğrenci Çankaya Üniversitesindeki öğrenimine ve derslere devam ettiği sürece verilecektir.

Çankaya Üniversitesi burslu programlarına yerleştirilen öğrencilerden puan türüne göre Türkiye genelinde
ilk 250 içinde yer alanlara ayrıca her yıl 9 ay süre ile ayda 1.000 TL,
251-2000 arasında yer alanlara da her yıl 9 ay süre ile ayda 450 TL başarı bursu verilecektir.
Başarı bursu karşılıksızdır ve yıl sonundaki genel not ortalaması dört üzerinden ikinin (2,00/4,00) altına düşmediği sürece devam edecektir.

TÜBITAK’ca tespit edilen uluslararası bilimsel yarışmalarda altın, gümüş ve bronz madalya alan ve ödül aldıkları alanlardaki üniversitemiz burslu programlarına kontenjan dışı ÖSYM’ce sınavsız yerleştirilenlere, ingilizce Hazırlık Programında geçirilebilecek süre dahil, öğrenci Çankaya Üniversitesindeki öğrenimine ve derslere devam ettiği sürece, her yıl 9 ay süre ile altın madalya almış olanlara ayda 1.000 TL, gümüş madalya almış olanlara 700 TL, bronz madalya almış olanlara 600 TL ek burs verilecektir.

Üniversitemiz burssuz programlarını kazanan öğrencilerden, faaliyetlerimiz dahilindeki spor branşlarında üstün başarılı olduklarını belgeleyenlerle, üstün başarı gösterebilecekleri ümidi verenler arasından kulüp ve üniversite takımlarımızda oynamaya hak kazananlara “Sporda Başarı Bursu” verilecektir. Bu burs, sadece öğretim ücretini kapsar.

Bu bursların dışında her akademik yıl sonunda yapılacak değerlendirmeye göre üstün başarı gösteren öğrencilere o yılı izleyen öğretim yılı için geçerli olmak üzere karşılıksız “Akademik Başarı Bursu” verilir. Bu bursun miktar ve koşulları her akademik yıl için Mütevelli Heyetince belirlenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.