SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

08 Haziran 2010

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 ÖĞRENİM ÜCRETİ VE BURSLULUK

Bilkent Üniversitesi’nde yıllık eğitim ücreti, 2009-2010 ders yılında bütün bölüm ve programlar için 16 900 TL tutarındadır. Bu ücrete %8 KDV dahildir.
Eğitim ücretinin ilk yarısı üniversiteye kayıt sırasında, ikinci yarısı ise ikinci yarıyıl başında, ders kayıtları sırasında ödenir.
Bilkent Üniversitesi, kayıtlı öğrenciler için sonraki yıllarda eğitim ücretinde yapılabilecek yıllık artışları, bir önceki yıla göre Tüketici Fiyatları Endeksindeki (TÜFE) artış ile sınırlı tutmayı taahhüt etmektedir.


Yurtlar: Bilkent Üniversitesi yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler için 2009-2010 ders yılında geçerli yurt ücretleri, her bir yarıyıl için şöyledir;
tek kişilik oda 3 900 TL,
2 kişilik odada kişi başı 1 900 TL veya 2 050 TL (oda tipine göre),
üç kişilik odada kişi başı 1 550 TL, 4 kişilik odada kişi başı 975 TL ve
özel yurtta tek kişilik oda 6 250 TL olup bu ücretlere % 8 olan KDV dahildir.
Yurt ücretlerinin tamamı ders yarıyılı başlarında ödenir.


Kapsamlı Burs: Üniversitenin “Kapsamlı Burslu” olarak belirtilmiş programlarına yerleştirilen öğrencilerden bütün eğitim süreleri boyunca hiç eğitim ücreti alınmaz.
Buna ek olarak, her yıl 9 ay boyunca ayda 300 TL tutarında katkı bursu sağlanır ve Ankara’da barınma olanağı olmayıp yurtta kalmak isteyenlere 2 kişilik odalarda ücretsiz barınma olanağı sunulur.
Kapsamlı Burs, Ingilizce Hazırlık Programında geçirilebilecek süre de dahil olmak üzere tüm öğrenim süresi için geçerlidir.
Bilkent Üniversitesi, öğrenci öğrenimine ve derslerine devam ettiği sürece Kapsamlı Bursun hiçbir şekilde kesilmeyeceğini, not ortalaması veya sınıf-ders geçme gibi konulardan etkilenmeyeceğini taahhüt etmektedir.

Destek Bursu: Üniversitenin “Destek Burslu” olarak belirtilmiş programlarına yerleştirilen öğrencilere bütün eğitim süreleri boyunca eğitim ücretinde %50 indirim uygulanır.
Destek Bursu Ingilizce Hazırlık Programında geçirilebilecek süre de dahil olmak üzere tüm öğrenim süresi için geçerlidir.
Bilkent Üniversitesi, Destek Bursunun hiçbir şekilde kesilmeyeceğini, not ortalaması veya sınıf-ders geçme gibi konulardan etkilenmeyeceğini taahhüt etmektedir.
Destek Bursu sahibi öğrenciler hak kazandıkları takdirde Üstün Başarı Bursu da alabilirler.


Üstün Başarı Bursu: Her ders yılı sonunda, olağan ders yükünü alıp yıllık not ortalaması 4.00 üzerinden 3.50 veya üzeri olan ve kendi programındaki ücretli öğrenciler arasında ilk yüzde beşe girmeyi başaran ücretli öğrenciler ile kendi programındaki tüm burslu öğrenciler arasında ilk yüzde üçe girmeyi başaran Destek Burslu öğrenciler, bir sonraki akademik yıl için Üstün Başarı Bursu almaya hak kazanırlar. Bu burs öğrencinin ilk yüzde beş içerisinde hangi yüzde birlik dilim içinde yer aldığına bağlı olarak, eğitim ücretinin tamamını veya bir bölümünü kapsar.
İngilizce Hazırlık Programındaki öğrenciler bu bursun kapsamına dahil değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.