SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

04 Haziran 2010

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 ÖĞRENİM ÜCRETİ VE BURSLULUK

Başkent Üniversitesinde eğitim ücrete tabidir.
2009-2010 ders yılında öğretim ücreti yıllık Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri için 18. 000 TL, Mühendislik Fakültesi için 16.500 TL, Ingilizce Hazırlık programı ve lisans programları için 14.500 TL ve önlisans programları için 12.000 TL’dir. Bu ücretlere %8 KDV dahildir.

%25 Burslu önlisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilere öğretim ücretinin %25’i oranında burs verilir ve bu burs öğrencilerin başarılı oldukları sürece devam eder. Bu ücretlerin ilk taksiti kesin kayıt sırasında, ikinci taksiti, ikinci yarıyıl başında ödenecektir. Öğretim ücretindeki olası yıllık artışlar, bir önceki yıla göre tüketici fiyatlarındaki artış (TÜFE) ile sınırlı tutulacaktır.

Başkent Üniversitesinin burslu programlara yerleştirilen öğrencilere Başkent Üniversitesinin kendi kaynaklarından sağlanan burs, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümünde sadece öğretim ücretinin tümünü, diğer birimlerde ise sadece öğretim ücretinin %25’ini veya %50’sini kapsamaktadır.

Burslar, Ingilizce Hazırlık Programında geçirilebilecek süreyi de kapsamakta olup, öğrenci yerleştirildiği programdaki öğrenimine başarılı olarak devam ettiği sürece sağlanacaktır.

Burada sözü edilen “öğretim ücreti” bursu, sadece bu kılavuzda “Burslu” öğrenci alınacağı belirtilen programlara yerleştirilen öğrencileri kapsamaktadır.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü’nün burslu kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs karşılıklıdır. Öğrenciler mezun olduktan sonra burslu okudukları her yıl karşılığında tam bir yıl olmak koşuluyla Başkent Üniversitesi kuruluşlarında zorunlu hizmete yükümlü olacaklardır.

Üniversitemiz Bağlıca Kampusunda hizmet veren öğrenci yurtları, tek ve iki yataklı odalar biçiminde düzenlenmiştir. Kız ve erkek öğrencilerin yurtta kalma talepleri, imkânlar nispetinde karşılanacaktır. Yurt ücretleri her yıl fiyat ve maliyet artışları göz önüne alınarak Üniversite Yönetimince saptanır.

Ingilizce öğretimi öğretim süresi boyunca zorunlu mesleki Ingilizce dersleri şeklinde sürdürülür. Bunun yanı sıra, isteyen öğrenciler Almanca, Arapça, Çince, Farsça, Ispanyolca, Italyanca, Japonca, Rusça, Yunanca derslerini de seçmeli olarak alabilirler.

ösym.gov.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.