SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

30 Nisan 2010

Bilgisayar programcılıgına klavuzda girmek istediğim bölümümlerde hep oöbp yazmıslar hiç öss puanı yok bu durumda oraları tercih edemez miyim ?

SORU:
iyi günler, bugün sonuclar açıklandı
pekde iyi gelmedi ygs 1 236 puan geldi
soyledğiniz gibi ek kontenjan klavuzuna baktım bilgisayar programcılıgına ama klavuzda genelde girmek istediğim bölümümlerde hep oöbp yazmıslar hiç öss puanı yok
bu durumda oraları tercih edemez miyim
ısparta bölgesini istiyorum ama dediğim gibi genelinde oöbp var hepsinde bana bilgi verirseniz sevinirim

CEVAP;
iyi günler;

kılavuzda puan bölümünde oöbp yazıyorsa o bölüme yerleşen tüm öğrencilerin sınavsız geçişle yerleştikleri anlamına geliyor

bu bölümleri diğer meslek liseliler ve düz liseliler tercih edebilir mi dersek
evet edebilir diyebiliriz, fakat yerleşme şansı azdır, fakat bu tahminidir, alan dışı bir meslek liseli yada düz liseli tercih listesinde bu bölümleri tabii ki yazabilir ve istediği bölümse yazmalıdır da.
yazmasının ona bir puan kaybı olmaz, sadece bir tercihini buna harcamış olur
ısparta ve çevresinden ve istediğin tüm illerden tercih yapabilirsin bu hakkın var
burada dikkat edilmesi gereken oöbp nekadar yüksese o bölüme girme şansın o kadar azalacaktır.

bir de dikkat edilmesi gereken, giriş yılı; oöbp yüksektir fakat giriş yılı eski yıllar ise o bölüme de giriş şansı daha yüksektir

bu arada uzaktan eğitimi de düşünmeni tavsiye ederim

tekrar iyi günler...

4 yorum:

  1. ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (ERZURUM)
    SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK Y.O.
    DİŞ PROTEZ TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜNDE UZAKTAN EĞİTİM GİBİ BİR ŞANS VARMI ACİL OLRAK ÖĞRENEBİLİRMİYİM

    YanıtlaSil
  2. ela


    sözel çıkışlıyım aşçılık istiyorum matematik yapmadan kazanabilirmiyim birde meslek liselerinemi öncelik tanıyorlar olma ihtimali çok mu düşük

    YanıtlaSil
  3. ELA;
    öncelikle meslek liseliler sınavsız geçişle yerleştiriliyorlar. kalan kontenjanlara diğer okulların mezunları ygs puanlarıyla yerleştirilyorlar.
    geçen yıl genelde sınavsız geçişle kontenjanlar dolmuş. gördüğüm kadarıyla bir tek muş üniversitesi ygs puanıyla öğrenci almış. ücretli üniversitlereden de ygs puanıyla öğrenci alanlar olmuş. bu yıl da aynı şekilde olursa, düz liseden devlet üniversitelerini kazanmak zor olacaktır. fakat çok istiyorsan denemelisin, tercih döneminde iyi bir tercih listesi şansını biraz da olsa artırılacaktır.
    eğer meslek liselilerden kontenjan kalırsa, matematik yapmadan da kazanılabilir diye düşünüyorum. fakat yine de elden geldiği kadan matematik yapmak gerekir. unutmamak lazım ki, matematik sorularının % 30'u kolay ve çok kolay sorulardan oluşuyor.

    aşçılık bölümünü okumayı çok istiyorsan, açık öğretim lisesinden fark derslerini vererek yiyecek içecek hizmetleri bölümünü dışardan (mesleki açık öğretim lisesi) bitirmeyi düşünebilirsin. sonrasında öncelikli olarak aşçılık yüksek okuluna yerleşirsin. (bunu araştırmanı tavsiye ederim)

    YanıtlaSil
  4. ben ahmet bence hiç okuma

    YanıtlaSil

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.