SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

15 Ekim 2009

2010 YGS - LYS TARİHLERİ / 2010 ÖSS SINAV SAATİ

ÖSS sınav tarihleri açıklandı

ÖSS sınav tarihleri açıklandı

ÖSYM binlerce kişinin merak etttiği sınav tarihlerini açıkladı.

YÖK Genel Kurulu, gelecek yıldan itibaren iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek üniversiteye giriş sınavlarının ikinci aşamasının Haziran 2010'da iki hafta sonuna yayılarak yapılmasını kararlaştırdı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında gerçekleştirilen YÖK Genel Kurulu toplantısında, gelecek yıl üniversite sınavlarının hangi tarihlerde yapılacağı konusu ele alındı.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, üniversiteye giriş sınavlarının

birinci aşaması olan Yükseköğretim Geçiş Sınavı'nın (YGS) 11 Nisan 2010'da,

ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS) ise iki hafta sonuna yayılarak 19-20 Haziran ile 26-27 Haziran 2010

tarihlerinde yapılmasının kararlaştırdırıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bilindiği gibi YÖK'ün üniversiteye giriş sistemine yönelik çalışmaları ve karar alma süreci çeşitli aşamalar içermekte ve teknik araştırma çalışma ve görüş alış verişine dayanmaktadır. Bir yılı aşkın bu süreçte konuyla ilgili tüm teknik kuruluşların görüşü istenmiştir. Sisteme ilişkin ana hatlar YÖK Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra bu sefer üniversitelere puan türleri ile ilgili tekrar görüş sorulmuş ve bu görüşler bir komisyon marifeti ile değerlendirilmiş ve ÖSYM'nin uzmanlığına dayalı tecrübesi ile yaptığı önerilerin katkısıyla yürütülerek sonuçlandırılmıştır.

Bugünkü alınan kararda da aynı yaklaşım takip edilmiş, konunun doğrudan ilgili tarafı olan öğrencilerin eğilimleri ve görüşleri dikkate alınarak 113 bini aşkın öğrencinin görüş bildirdiği MEB tarafından yapılan anket sonuçları göz önünde bulundurulmuştur.''

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ 6 SINAVLA OLACAK

YÖK Üyesi Prof. Dr. Yekta Saraç,

11 Nisan'da gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) ardından,

Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS) uygulanacağı

19 Haziran'da sabah Matematik-Geometri,öğleden sonra Yabancı Dil,

20 Haziran'da Sosyal Bilimler,

26 Haziran'da Edebiyat-Coğrafya ve

27 Haziran'da ise Fen Bilimleri

sınavlarının yapılacağını bildirdi.


YÖK Genel Kurulu'nun, yeni üniversiteye giriş sınav tarihlerine ilişkin aldığı kararla ilgili gazetecilere YÖK'te açıklama yapan Saraç, LYS'nin iki hafta sonuna yayılacağını hatırlattı. Bu tarihlerin değişmeyeceğini söyleyen Saraç, ancak bunun bağlayıcı bir karar olmadığını vurguladı.

Saraç, "Genelde, asıl kitlenin iki sınava gireceğini düşünürseniz, bu iki sınavın arasının açılması yönünde görüş birliğine varıldı" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuya ilişkin öğrencilere uyguladığı ankette, yüzde 75 oranında öğrencinin sınavın iki haftaya yayılmasını tercih ettiğini anlatan Saraç, bu tercihi ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın da yerinde bulduğunu ifade etti.

Sınav saatinin, öğrencilerin şehir merkezine gelmeleri düşünülerek saat 10.00'a çekileceğini belirten Saraç, birinci aşamanın "tek" sınav olduğuna işaretle şöyle devam etti:

"Öğrencinin asıl gövdesinin gireceği, puan türü oluşturması için gireceği iki sınavın arası, birer haftayla açılıyor. Bu prensip. Büyük, öğrencinin asıl gövdesi bu şekilde olacak. Fiziki ve kanuni bir engel yok. 'Dördüne de gireceğim. Ben hem tıp, hem edebiyat fakültesini tutturacağım ve aynı zamanda da yabancı dile de gireceğim' derse hepsine girsin, onda bir sıkıntı, engel yok. Ama daha önceki tecrübeye bakıldığında bunların, asıl gövdenin iki sınava gireceği"

Saraç, başvuru tarihlerinin henüz belli olmadığını, ayrıntılarla ilgili ÖSYM Başkanı Yarımağan'ın bilgilendirme yapacağını da söyledi.

haber3.com

3 yorum:

  1. BEN EYYÜP KOYUNBAKAN KAYIT İÇİN GEÇ KALDIM VE ŞUAN DEPRESYONDAYIM SINAVA KATILMAYI ÇOK İSTİYORUM BUNUN İÇİN NE YAPABİLİRİM YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY VARMI VARSA NEOLUR YALVARIRIM BANA BU MEİLDEN CEVAP YAZIN YARASA-63@HOTMAİL.COM LÜTFEN CEVAP BEKLİYORUM

    YanıtlaSil
  2. eyyüp koyunbakan11 Mart 2010 18:44

    ben EYYÜP KOYUNBAKAN öss 1.kayıt için geç kaldım ve benim bu sınava girmem lazım yoksa çok kötü olur benim için yapabileceğim birşey yokmu yada mazeretli bir kayıt tarihi yokmu lütfen ilgilenin cevap bekliyorum 05348510777 benim numaram neolur cevap verin yarasa-63@hotmail.com

    YanıtlaSil
  3. malesef eyyüp
    başvuru tarihleri süresinde başvurunun yapılmaması halinde sınava girmek mümkün değildir
    bu sınava girmek önemli fakat girmemek de herşeyin sonu değil
    seneye sınava girmek hakkın olacaktır, iyi hazırlanıp seneye girmen belki daha hayırlıdır, kim bilir

    YanıtlaSil

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.