SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

29 Haziran 2011

Vardır bunda bir hayır (Akıllı Vezir)

Hayır vardır, her nimette. Dünyaya geldik bir vesileyle.. Bunda da bir hayır vardır dedik. Bazen sitem ettik neden dedik. Ahlar çektik tüh dedik. Olumsuz olmamalı insan hayrı aramalı. Vardır bunda da bir hayır demeli hayatına devam etmeli.

Olumlu düşünen kişinin kalbi yorulmaz, yüreği daralmaz. Hayata umut dolu bakmak. Olumsuz düşüncelere aldırmamak. Sıkma canını her negatif olayda çözülecek bulmacaysa al kalemi çöz ama bulamayacağın labirentlerle dolu bir odacıksa karşına çıkan hiç kafanı yorma girme odalara bırak öyle kalsın vardır bunda da bir hayır de devam et işine..

Zamanın birinde bir padişah ve yanından ayırmadığı veziri varmış. Onun özellikle olumsuz ve kötü bilinen olayların ardından “Vardır bunda da bir hayır” deyişini gülücüklerle ödüllendirirmiş.

Bir gün birlikte ava giderler. Padişah, tam ateş ettiği anda silahının namlusu patlar ve sol elinin üç parmağı kopar. Acı içinde vezirinden yardım ister. Vezir gerekeni yapar, yürekten üzülür ama “ Vardır bunda da bir hayır demekten kendini alamaz. Vezir bunu içtenlikle söylesede Padişah can acısı ile Veziri zindana attırır.

Aradan zaman geçer. Padişah yeni veziri ile yine ava gider. Yollarını kaybederler ve yamyamların tuzağına düşerler. Padişah dışında herkesi yamyamlar yer. Kendi kurtuluşuna üzüleceğine de sevineceğine de bilemez. Araştırdığında yamyamların bir organı eksik insanlara dokunmadıklarını öğrenir. Parmaklarının eksik olması hayatını kurtarır.

Hemen eski vezirinin söylediklerini hatırlar. Ve vezirinin yanına gider ondan helallik ister. Ne isterse yapacağını söyler. Veziri aynı olgunlukla aynı şeyleri söyler: “Vardır bunda da bir hayır” Padişah yine hiddetlenmeye başlar.

“Neresinde bunun hayır, yıllardır hapiste kaldın”, der.

Vezir: “Padişahım, beni cezalandırıp içeri atmasaydınız, bende sizinle birlikte ava gidecektim ve beni yamyamlar yiyeceklerdi”, demiş

Her şey de vadır bir hayır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.