SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

17 Temmuz 2010

ODTÜ (K.KIBRIS KAMPUSU) ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, 27 Mart 2000 tarihinde TC hükümeti, KKTC hükümeti ve ODTÜ Rektörlüğü arasında imzalanan protokol ile kurulmuş olup, Güzelyurt kentinin 6 km. kuzeyinde Kalkanlı bölgesindedir.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu hakkında ayrıntılı bilgi “www.kkk.odtu.edu.tr” internet adresinde sunulmaktadır. Öğrenciler, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusunda eğitim görecekler ve mezuniyetlerinde ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Diploması almaya hak kazanacaklardır. Yukarıda anılan protokol uyarınca, üniversite yönetiminin belirleyeceği koşullarda, öğrenciler eğitim-öğretim dönemlerinin bir kısmında ODTÜ Ankara merkez kampusunda ders alabileceklerdir.

SUNY New Paltz Üniversitesi ile yürütülen Uluslararası İşletme Ortak Lisans Programı dışındaki diğer programlar için, yukarıda anılan kuruluş protokolü uyarınca, 5’er kişilik “KKTC Vatandaşları” kontenjanı ayrılmıştır. TC ve KKTC uyruklu adaylar ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusunun burslu ve burssuz bütün programlarına, “KKTC Vatandaşları” kontenjanlarına ise sadece KKTC vatandaşlığına sahip olan adaylar başvurabilir.

Burslu programlar dışında ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusunda eğitim ücretlidir.
2010-2011 ders yılı için belirlenmiş olan yıllık öğrenim ücreti, uluslararası ortak lisans programları hariç diğer bölümler için, İngilizce Hazırlık Programı da dahil olmak üzere, TC uyruklular için
10.500 TL, KKTC uyruklular için 9.500 TL’dir (SUNY New Paltz Üniversitesi ile ortak yürütülen İşletme Uluslararası Ortak Lisans Programının öğrenim ücreti için Bk.35). Yıllık öğrenim ücreti Güz ve Bahar dönemi kayıtlarında iki eşit taksit halinde ödenebilmektedir. Önümüzdeki yıllarda öğrenim ücretinde bir artış söz konusu olursa, eski öğrenciler için bu artış bir önceki yıla göre TL bazında KKTC Devlet Planlama Örgütü tarafından ilan edilen yıllık TÜFE oranı ile sınırlı olacaktır. Yukarıdaki ücretler akademik takvimde belirtilen tarihlerde yatırıldığı takdirde geçerli olup, gecikmeler için ceza ödenmesi söz konusudur. Yaz Okulu burslu öğrenciler de dahil olmak üzere ayrıca ücrete tabidir.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu burslu, burssuz ve KKTC vatandaşı kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilerden yerleştirildiği programla ilgili MF ve TM puan türlerindeki sınav başarı sıralamasında ilk
25.000’e, DIL puan türündeki sınav başarı sıralamasında ilk
4.000’e, YGS puan türündeki sınav başarı sıralamasında ilk
50.000’e giren öğrencilerin tümü dört kişilik odalarda ücretsiz yurt hakkına sahip olacaktır. Bu yurt bursları karşılıksız olup, İngilizce Hazırlık Programında geçirilecek bir yıl ile lisans programında geçirilecek en fazla beş yılı kapsar. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrencilerinden lisans eğitimlerinde ilk iki dönemi tamamlamış olan ve üniversite tarafından belirlenen başarı ölçütlerini sağlayanlara
takip eden dönemde Akademik Başarı Bursu verilmektedir. Karşılıksız 155 olan bu burs, başarı koşulları sağlandığı müddetçe bütün eğitim- öğretim dönemlerinde devam eder. Her yıl Üniversite yönetimince yeniden belirlenen Akademik Başarı Bursu miktarı 2009-2010 ders yılında başarı durumuna göre aylık 450-650 TL arasında değişmektedir.
Ayrıca, maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, belirli bir başarı düzeyinin altına düşmemeleri koşuluyla, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Burs ve Yardım Fonu aracılığıyla kitap, gereksinim, yolluk ve benzeri maddi destek bursları verilebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.