SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

09 Haziran 2010

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

Kadir Has Üniversitesi’nde eğitim-öğretim ingilizce ağırlıklıdır ve ücrete tabidir.

2009-2010 ders yılında öğretim ücreti;
Fen-Edebiyat, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler ve İletişim Fakültelerinde 16.000 TL;
Hukuk Fakültesinde 17.000 TL;
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 10.000 TL;
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu programlarında 7.000 TL.,
Hazırlık sınıflarında 15.000 TL’dir.
Bu ücretlere ayrıca KDV eklenecektir.

Ödemenin ¼ ‘ü peşin, kalanı 6 taksit olarak ödenebilir, peşin ödemede % 8 indirim yapılır.

Fakültelerimize 2009-2010 öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrencilere üniversitemizdeki eğitimleri süresince kullanmak üzere ücretsiz dizüstü bilgisayar verilecektir.

Üniversitemizde burslu eğitim olanağı vardır.
Burslar karşılıksız olup, normal öğrenim süresince devam eder.
Bu süre Yabancı Dil Hazırlık okulunda okuyacak öğrenciler için beş yıl, dil hazırlığı programında okumasına gerek olmaksızın doğrudan fakültelerin birinci sınıfına başlayan öğrenciler için 4 yıldır.

ingilizce, öğretim süresi boyunca zorunludur. Bunun yanı sıra isteyen öğrenciler Almanca, Fransızca, italyanca, ispanyolca, Japonca , Çince, Rusça dillerini de seçmeli ders olarak alabilirler.

Kadir Has Bursu: Burslu veya ücretli lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden ÖSS sıralamasında SÖZ-2, SAY-2 ve EA-2 puan türlerinde ilk 1000 (Dil puan türünde ilk 100) içinde yer alan öğrencilere 1.000
TL’lik; ilk 2000 (Dil puan türünde ilk 200) içinde yer alan öğrencilere 500 TL’lik;
ilk 3000 (Dil puan türünde ilk 300) içinde yer alan öğrencilere 400 TL’lik; ilk 5000 (Dil puan türünde ilk 500) içinde yer alan öğrencilere 250 TL nakit ödeme yapılır.
Ödemeler yılda 9 ay süre ile gerçekleştirilir.

IB Bursu: Uluslararası Bakalorya (IB) diploması toplam notu 32-37 arasında olan öğrencilerden eğitim ücretinin yarısı; 38 ve üzerinde olanlardan ise tümü alınmaz.

Abitur Bursu: Abitur diploma notu iki veya daha iyi olan öğrencilerden öğretim ücretinin yarısı alınmaz.

Matura Bursu: Maturada üstün başarı gösteren öğrencilerden eğitim ücretinin tümü alınmaz.

Spor Bursu: Önlisans ve lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden branşlarında üstün başarılı olduklarını belgeleyenlere verilir.

Selimpaşa Bursu: Selimpaşa ve çevresindeki meslek lisesi ve liselerden mezun olup Meslek Yüksekokulu programlarına kayıt yaptıran öğrencilerin öğretim ücretinde 1.000 TL indirim yapılır.

Akademik Başarı Bursu: Lisans ve önlisans öğrencilerinin birinci yıllarını tamamlamalarından sonraki dönemlerde not ortalaması 3.50 ve üzerinde olan öğrencilere Üniversitemizin yönergesi uyarınca kayıt ücretinden indirim şeklinde belli oranlarda burs verilir.

Üniversitemizin Amerika Birleşik Devletlerinin Montana State, Purdue Universitesi Indiana Polis Kampusü ve Southern New Hampshire Üniversiteleri ile çifte diploma verme anlaşmaları vardır. Başarılı öğrenciler 4 yıllık eğitimlerinin 2 yılını o üniversitelerden birisinde, 2 yılını da Kadir Has Üniversitesinde okuyup başarılı olmak koşuluyla, her iki üniversitenin de diplomasını almağa hak kazanabilirler.

Öğrenciler barınma imkanlarını kendileri sağlamak durumundadır.

Kadir Has Üniversitesinde eğitim; Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi Cibali Kadir Has Kampusünde, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Selimpaşa Kampusünde,Yabancı Dil Eğitimi Ingilizce Hazırlık Bölümü Bahçelievler Kampüsündedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.