SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

04 Haziran 2010

2010 YGS (veya LYS) ' YE GİRERKEN YANINIZDA BULUNDURMANIZ GEREKEN BELGELER NELERDİR?


2010-YGS (LYS) SINAVA GİRİŞ VE KİMLİK BELGESİ:

Bu belge Merkezimiz kayıtlarında bulunan adresinize 2010 Mart ayının sonuna kadar gönderilmiş olacaktır. Özel kâğıda basılmış olan bu belgenin üzerinde sınava gireceğiniz merkez, bina, salon bilgileriniz ile fotoğrafınız bulunacaktır. Bu belgenin yıpranmaması için gerekli özeni gösteriniz. 2010-YGS (LYS) Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi olmayan veya bu belgenin fotokopisi veya faks metni ile gelen adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.


FOTOĞRAFLI VE ONAYLI ÖZEL KİMLİK BELGESİ:

Kimliğinizi açıkça gösteren fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesi gerekmektedir. Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb. özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek belgelerdir.


BİR FOTOĞRAF:

Sınavda salon görevlileri, 2010-YGS (LYS) Sınava Giriş ve Kimlik Belgenizdeki fotoğrafınızdan sizi tanımada zorluk çekebilirler. Bu nedenle, her adayın yanında kendini açık bir şekilde tanıtan bir fotoğraf bulundurması gereklidir. Her aday bu fotoğrafın arkasına T.C. Kimlik Numarasını, adını ve soyadını mutlaka yazmalıdır.


2010-YGS (LYS) Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinin aslı ile özel kimlik belgesinden oluşan iki belgeyi eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, ileri süreceği neden ne olursa olsun, 2010-YGS (LYS) 'ye alınmayacaktır.


Bir aday 2010-YGS (LYS) Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinin aslı olmadığı halde sınav merkezi yöneticilerinin, bina ve salon sorumlularının veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Başkanlığınca geçersiz sayılacaktır.


Sınava girerken, yanınızda yukarıda sözü edilen belgelerin yanı sıra,

en az iki adet koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem ( 2B, B veya HB),

yumuşak, leke bırakmayan, kaliteli bir silgi ve bir kalemtıraş bulundurmanız gerekir.


Sınavdan birkaç gün önce sınava gireceğiniz binayı gidip görmeniz yararınıza olacaktır.


Hiçbir aday, 2010-YGS (LYS) Sınava Giriş ve Kimlik Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez.


2010-YGS (LYS) Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ellerine geçmeyen veya kaybedenler, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile ÖSYM Bürolarından sınav haftasında, 3,00 TL ödeyerek, bu belgelerini yeniden çıkartabilirler.


2010 ösys kılavuzu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.