SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

07 Şubat 2010

YÖK ÜNİVERSİTEDEN ATILMAYI KALDIRDI



Üniversiteden atılma kaldırıldı


Yükseköğretimden atılan öğrenciler için artık af çıkarmaya gerek kalmayacak. Çünkü yükseköğretimin hiçbir kademesinde artık herhangi bir nedenle öğrenci atılamayacak

5 Şubat 2010 16:35

ANKARA - YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, YÖK Genel Kurulu kararıyla üniversitelerden atılmanın tamamen kaldırıldığını açıkladı.

Alınan yeni karara göre, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora da dahil yükseköğretimde herhangi bir nedenle öğrenci atılamayacak. Kararla, geçmiş yıllarda sıkça yapılan ‘af uygulamasına’ da artık gerek kalmayacak. Öğrenciler herhangi bir nedenle başarısız olarak okulu uzattıklarında, üniversiteye zamlı harç ödeyecekler.

YÖK Genel Kurulu dün YÖK Başkanı Özcan başkanlığında toplandı. Akşam saatlerinde Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere toplantıdan ayrılan Özcan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özcan, gazetecilerin toplantıda hangi maddelerin görüşüldüğünü sormaları üzerine, “Bunların içinde sizin en çok ilgilendiğiniz bir madde var. Af Kanunu gerektirmeyecek bir düzenleme vardı, o bitti” dedi. Özcan, toplantıda 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nda bulunan toplam altı maddede değişikliğe gidildiğini, toplamda da kanunun 15 maddesinin yeniden düzenlendiğini söyledi. Özcan, toplantıda ileriki yıllarda af kanunu gerektirmeyecek bir düzenleme yaptıklarını dile getirerek, Türkiye’de kurulması plan ‘Mükemmeliyet Merkezleri’yle ilgili kanun düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını da bildirdi.

Yatay geçiş yönetmelik taslağının bugünkü toplantıda görüşülüp görüşülmediğinin sorulması üzerine Özcan, zaman kalmadığı için görüşülmediğini, 18 Şubat’ta yapılacak toplantıda ele alınacağını bildirdi. Yönetmeliğin bu yıl uygulanıp uygulanmayacağı yönündeki soruyu Özcan, “Eğer bitirebilirsek olur. Bu bizim hızımıza bağlı. Bir dahaki toplantıda bitirirsek ondan sonra uygulamaya konulur” diye yanıtladı. Bir gazetecinin, YÖK’ün üniversiteye girişte katsayıyla ilgili son kararına karşı Danıştay’da yeniden dava açıldığını hatırlatması üzerine, “Açsınlar ne yapalım. Her zaman açıyorlar” dedi. Gazetecinin, “Katsayıların sembolik olduğu söyleniyor” sözleri üzerine Özcan, “Hayır sembolik değil” karşılığını verdi.

RADİKAL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.