SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

02 Eylül 2009

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN FAKAT ORTALAMA YÜKSETME SINAVINDAN SONRA MEZUN OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN YÖK DÜZENLEMESİ

Esra KAYA

YÖK, zayıf dersi olduğu için liseden mezun olamayan, ancak üniversiteyi kazanan öğrencileri sevindirecek bir uygulama başlatıyor.

YÖK, Eylül içinde yapılacak bütünleme sınavlarının ardından mezun olacak öğrencilerin üniversite kayıt tarihlerini yeniden düzenledi.

Üniversite kayıtlarının sona erdiği 7 Eylül’den sonra sorumluluk sınavından geçerek liseden mezun olan öğrenciler, bunu belgelendirirse kazandıkları programın kontenjanı dikkate alınmadan kayıt yaptırabilecek.

MEB, Haziran’da girilen bütünleme sınavlarını geçemeyerek sınıfta kalan lise öğrencilerine yeni sınav hakkı tanımıştı. Eylül’ün ilk iki haftasında yapılacak sınavlarda başarılı olanlar üst sınıfa geçecek veya mezun olacaktı.

Ancak mezun olabilecek adaylardan üniversiteyi kazananların bütünleme sınavı ile üniversiteye kayıt tarihleri aynı dönemlere denk gelmişti. Üniversiteye kayıtların 7 Eylül’de sona ermesi ve bölümlerin kayıt günlerinin de bu süre içinde birer günle sınırlı olması nedeniyle son sınıf öğrencileri, kazandıkları halde üniversiteye kayıt yaptıramama riski ile karşı karşıyaydı.

Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.