SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

16 Haziran 2009

YÜKSEK PUANLI BÖLÜME YATAY GEÇİŞ


Bir deli kuyuya taş atmış, dokuz akıllı çıkaramamış.

Bizim elitist kesimin zekası bu tür alevere, dalevereye çok alışkındır ve sever. Siz bu işi üniversitenin eline bırakırsanız, yandı gülüm keten helvası. Babası, anası, dayısı yani torpili güçlü olan bundan böyle yaşadı.

Önceden ÖSS sınavına kızıyorlardı. Şimdi ise adaletsizliğin daniskası, hası geliyor. Şimdi yeri geldiği için yaşanmış bir olayı anlatayım da bu olay birazcık kafalarda yer etsin, işin vehameti anlaşılsın,
AK Parti iktidarı uyarılsın ve bu yanlıştan dönülsün diye mecburen yaşanış olan bu hikayeyi anlatacağım.

ODTÜ Müh. Fak. ... Bl. Başkanının çocuğunun ÖSS puanı babasının bölüm başkanlığını yaptığı yeri kazanmaya gücü yetmez, ancak ODTÜ Jeoloji Müh. Bl.ne yerleştirilir. Babasının gücü sayesinde 1. Sınıf notları şişirilerek Kümülatifi (Ders Not Ortalaması) olağanüstü şişirilir ve yatay geçişle babasının bölümüne geçmeye hak kazandırılır ve 2. sınıfa bu bölümde başlar.
Herkesin, bütün öğrencilerin gözü önünde Not Şişirme seansları burada da aynen devam eder (Çeşme akarken, testiyi dolduracaksın mantığı). Mezuniyet sonrası ise parlak puanlı gerçek mezunlar yerine babasının bu boncuklu çocuğu asistan olarak babasının bölümde işe başlar. (Böylece Ms., Phd çalışmaları ile Doç ve Prof.luk için gerekli olan makale yazımı da garanti alınmış olur!)
Daha sonra da orada hoca olan ve geleceği çok parlak birisi ile evlendirilerek hayatı ömür boyu garanti altına alınır.

Bu olay gerçek olup, aynıyla yaşanmıştır. Eğitim camiasını az çok bildiğim için böyle örnekler iyi üniversiteler dahil her yerde fazlasıyla da mevcuttur.

Şimdi gelelim YÖK'ün aldığı aldığı ve inanılmaz sonuçları olacak bu karara. AK Parti iktidarının göreve getirdiği bu yönetim inanılmaz hatalar içinde. Bütün üniversiteleri yöneteceği yerde kendi canının derdine düşmüş, bir yerlere kendisini beğendirme çabası içinde.
Şimdi bundan sonra ne olacak? Olacak olan şu: bundan böyle bölüm değil, üniversite taban puanları önem kazanacak ve YÖK'e bağlı ÖSYM bölümlere öğrenci alımı yetkisini Üniversitelere devredecek ve bu da olağanüstü torpil mekanizmasını devreye sokacaktır.
Ne kadar elitist, burjuva, yüksek yargı, asker, polis, bürokrat, profesör, doçent, partili çocuğu varsa, Üniversite hocaları, dekanları ve yönetimi peşinde koşulacak.
Ders notları şişirilip kümülatif yükseltilmeye çalışılacak herkes, güzel önü açık bölümlerden çocuğu için pay kapmaya çalışacak ve olan sadece gariban, güçlü tanıdığı olmayan gariban velilerin çocuklarına olacaktır. Bu milletin garibanları karatürkler; siz, siz olun, ne kadar kızsanız, söylenseniz de ÖSS benzeri sınavlardan asla vazgeçmeyin, dışarıda olup verilen örneklere sakın kanmayın. Yoksa elinizde azıcık olan pastanızdan da olursunuz. Benden söylemesi.

alıntı
CEMAL ERTEKİN

YORUM YAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.