SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

21 Haziran 2009

ÖSS TERCİH LİSTESİ HAZIRLAMA



2009 ÖSS sınavı tamamlandı.
Sonuçlar açıklandıktan sonra doğru tercih yapmak için zorlu bir süreç başlayacak. Birçok aday için bu süreç çok sıkıntılı geçmektedir. Bazı adaylar ise hatalı tercih lisetesi hazırlanması sonucunda istediği bölüme puanı yeterken kazanamama durumu yaşamaktadır. Bazı adaylar da bir bölüme yerleşebilecekken açıkta kalmaktadırlar.

Doğru tercih listesi hazırlama çok önemli bir konudur, hafife alınmamalıdır, mutlaka bir bilene mümkünse bir kaç bilene danışılmalıdır.

Bu konuda iki kurum öne çıkmaktadır. Dersanelerin ve okulların Rehberlik Servisleri.

Dersaneler bu konuda tercih döneminde adaylara hizmet vermektedir. fakat adayları bu konuda biraz temkinli olmalarında yarar var.Çünkü dersaneler ticari kurumlar oldukları için ticari kaygılarını adayların tercihlerine yansıtmaları mümkündür.Adayın istediği bölüm ve üniversiteden ziyade dersanenin tanıtımında etkili olacak bölüm ve üniversitelere öğrencileri yönlendirebilmektedirler.Yada adayın bir yıl daha beklemesinin daha uygun olduğu durumlarda adaya pekte istemediği bir bölümü yazdırma yoluna gitmektedirler.

ÖSS tercih listesi hazırlama konusunda sorularınızı mesaj bölümüne yazarak sorabilirsiniz...

Sanal Danışmanlık Merkezi ( SDM )

YORUM YAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.