SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

23 Mayıs 2009

DERS ÇALIŞMA ORTAMI NASIL OLMALIDIR?


Çalışma ortamının ders çalışmaya uygun olması başarı için şarttır. Yani olmazsa olmazdır…

Çalışmaya başlamadan önce yapacağımız ilk şey, çalışma ortamımızı düzenlemek olmalıdır.

* Çalışmanızı mutlaka çalışma odanızda eğer çalışma odanız yoksa mutlaka sürekli çalıştığınız bir çalışma köşenizde yapmalısınız.

Çalıştığınız odayı iyice havalandırın çünkü havadaki oksijenin azalması gerginliğe yol açar ve bu durum baş ağrısı gibi öğrenmeyi güçleştiren birçok olumsuz etkene sebep olur.

Masanızın düzenli olmasına özen göstermelisiniz. Masanızın üzerinde sadece çalıştığınız dersle ilgili materyal bulunmalı gereksiz şeyler kaldırılmalıdır.

Çalışma odanız yeterince sıcak ve soğuk olmalı, iyi aydınlatılmalı ışık gözlerimizi yormamalıdır.

Çalışmanızda yeterince verim alabilmek için dengeli ve düzenli beslenmeli özellikle sabah kahvaltınızı düzenli ve yeterli kaloriyi alacak şekilde yapmalısınız. Sınavlara hazırlandığınız dönemlerde rejime girmeyi kesinlikle düşünmemelisiniz.

* Uykunuzun düzenine dikkat etmeli 7-8 saatlik uykunuzu almalısınız. (24:00’den sonraya kalmamalısınız ve gereğinden fazla uyumak da başarıyı olumsuz etkilemektedir)

Ayrıca uyku düzeninin çok fazla değişmesi başarıyı olumsuz etkileyen etkenlerdendir

* Çalışma odanız yoksa çalışma ortamında ailenizden sessiz olmalarını istemelisiniz.(televizyon, radyonun sesini açmamaları, yüksek sesle konuşmamaları gibi)

Ya da siz bu ortamda çalışmaya kendinizi alıştırmalısınız. ( fakat şartlat zorlanmalı ve ayrı bir odada bir masa düzenlenmelidir, TV’nin olduğu bir ortamda ders çalıştığımızı iddia etmek kendimizi kandırmak olur)

YORUM YAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.