SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

29 Temmuz 2011

DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2011-2012 DERS YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ, BURS VE YURT İMKANLARI


Bk.66

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Gazimağusa kentinde, eğitim-öğretim veren bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Devlet Üniversitesi olup eğitim ücretlidir. 2011-2012 ders yılı için belirlenmiş olan öğrenim ücreti güz ile bahar dönemi kayıtlarında iki eşit taksit halinde (Eylül ve Şubat aylarında) ödenmesi durumunda Eczacılık Fakültesi 15,000TL, İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulunun 4 yıllık lisans programları ile Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Sağlık Yönetimi ve Hemşirelik programları 10,000 TL, diğer lisans programlarında ise 12,500 TL’dir. Üniversitenin ön lisans programlarında öğrenim ücreti 8.750 TL’dir. İngilizce Hazırlık Okulunda öğrenim ücreti 10,000 TL’dir. Öğrenim ücretlerinin 8 taksit halinde ödenmesi de mümkündür. Bu durumda peşin öğrenim ücretlerine, %8 taksitlendirme farkı eklenir. Belirtilen öğrenim ücretlerine %5 KDV tutarı, Öğrenci Etkinlikleri Fonu için yıllık 160 TL ve Hazırlık Okulu için yıllık 500 TL kitap ücreti dahil değildir. 2012-2013 akademik yılındaki olası artışlar, bir önceki yıla göre KKTC tüketici fiyat endeksindeki (KKTC-TÜFE) artış ile sınırlı tutulacaktır. Ancak bu artış en fazla %8 oranında olacaktır. Üniversitemizde ayrıca Paket Ücret uygulaması da yapılmaktadır. Paket ücret, öğrenim ücretini, yurtlarda 4 kişilik odalarda barınmayı ve 3 öğün yemeği kapsamakta olup tam burslu programlarda 4,000 TL,burssuz programlarda ise paket ücret öğrenim ücretine bağlı olarak 11,750 TL ile 18,000 TL arasındadır. Öğrencinin yurtlarda 2 kişilik odalarda barınmayı tercih etmesi durumunda ise yurt için 750 TL daha ödemesi gerekir.

Yerleştirmede kullanılan puan sıralamalarının herhangi birinde; ilk 2000 öğrenci arasına giren ve Üniversitemiz programlarından birine yerleşen ve kayıt olan öğrencilere verilecek olan Teşvik Bursu: a) Öğrenim ücreti muafiyeti b) Üniversite yurtlarında (iki kişilik odalarda) ücretsiz barınma, c) 10 ay süre ile ayda 600 TL harçlık, d) Yılda iki defa Türkiye-KKTC gidiş ve dönüş uçak bileti, e) Her dönem 200 TL kitap ödeneği ve f) Bir netbook bilgisayarı kapsar. Yerleştirmede kullanılan puan sıralamalarının herhangi birinde; 2001 ile 5000 öğrenci arasına giren ve Üniversitemiz programlarından birine yerleştirilen öğrencilere verilecek olan Teşvik Bursu: a) Öğrenim ücreti muafiyeti b) Üniversite yurtlarında (iki kişilik odalarda) ücretsiz barınma, c) 10 ay süre ile ayda 400 TL harçlık ve d) Bir netbook bilgisayarı kapsar.

2011 yılı lise ve dengi okul mezunlarından üniversitemize yerleşen ve kayıt olan; okul birincisi olan öğrencilere, eğitim alanında görev alan (emekliler dahil) öğretmen veya öğretim üyelerinin çocuklarına, Sağlık Bilimleri Fakültesindeki programlara yerleşen ve sağlık alanında çalışan ailelerin çocuklarına %20 burs verilir. Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarının eşleri ve çocuklarına KKTC uyruklu öğrencilere uygulanan öğrenim ücreti uygulanır. Ayrıca üniversitemizin bazı burssuz programlarına 1.Tercih, 2.Tercih veya 3.Tercih ile yerleşen öğrencilere %50 ile %15 arasında bir oranında burs verilmektedir. Bu programlar Özel Koşullar ve Açıklamalar sütünunda verilmiştir. Teşvik Bursları hariç diğer burslar yalnızca öğrenim ücretini kapsar. Burslar karşılıksız olup, İngilizce Hazırlık Okulunda geçirilebilecek azami bir yıllık süreyi ve yerleşilen programın normal öğretim süresini kapsar. Normal öğretim süresinin aşılması durumunda öğrenci, öğrenim göreceği her ek dönem için kayıt yaptırdığı yıldaki burssuz programa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücreti öder. Üniversitemizde ayrıca üstün başarı gösteren öğrencilere Yüksek Şeref Bursu, Sporcu Bursu, Kardeş indirimi ve diğer burslar verilmektedir. (Ayrıntılı bilgi için bakınız www.emu.edu.tr ) Birden fazla burs ve/veya indirim hakkı kazanan öğrenciye bu hakların yalnızca en yükseği uygulanır.Üniversite kampüsünün sınırları içinde ve dışında kız ve erkek öğrenciler için çeşitli barınma olanakları sunulmaktadır. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere Üniversite yurtlarında kalabilmeleri için öncelik tanınmaktadır.Barınma ücretleri yurdun özel olup olmamasına, odadaki yatak sayısına (stüdyo/daire olmasına) bağlı olarak farklılık göstermektedir. Üniversitenin kendi yurtlarında yıllık ücret 1.600 - 4.300 TL arasında değişmektedir. Yurt ücretleri kayıt sırasında yıllık olarak peşin veya taksitli olarak ödenir. (Ayrıntılı bilgi için bakınız http://dormitories.emu.edu.tr )

Bk.97

KKTC üniversitelerinde öğrenim görecek olan TC uyruklu öğrenciler, 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs, kredi ve nakdi yardım imkanlarından yararlanabilecektir. KKTC'de 3 aydan fazla ikamet edecek olan TC Vatandaşlarınının ülkeye pasaportla giriş yapmaları gerekmektedir. Bu nedenle öğrencilerin KKTC'ye girmeden önce Türkiye'de pasaportlarını almaları gerekir. KKTC mevzuatına göre TC uyruklu öğrencilerin ilk kayıt işlemlerinde sağlık raporlarını ibraz etmeleri istenmektedir. TC Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü ihtisas veya üniversite hastanelerinden alınan ve tüberküloz için akciğer endoskopisi veya akciğer grafiği ile HİV tetkiklerini içerir sağlık raporları KKTC makamları tarafından kabul edilmektedir. KKTC üniversitelerinde öğrenim gören TC uyruklu öğrencilerin KKTC'deki sağlık hizmetlerinden yararlanmak üzere KKTC Sağlık Bakanlığının zorunlu sağlık sigortasını almaları gerekmektedir. 2011-2012 eğitim-öğretim yılı için zorunlu sağlık sigorta ücreti 90 TL'dir. KKTC’de geçerli özel sağlık sigortasına sahip olduğunu belgeleyenler ve/veya Türkiye Cumhuriyeti tarafından KKTC’de görevlendirilen kamu görevlilerinin çocukları bu uygulamadan muaftır.

Bk.3

Zorunlu hazırlık sınıfı dahil olmak üzere verilecek olan burslarda, Tam Burslu: öğrenim ücretinin tamamını; %50 Burslu: öğrenim ücretinin yarısını ve %25 Burslu: öğrenim ücretinin dörtte birini kapsamakta olup, öğrenciler öğrenim ücretinin geri kalan bölümünü ödeyecektir (İsteğe bağlı hazırlık sınıfları hariç.).

3 yorum:

  1. merhaba ben gülcan ek yerleştirmeler için daü mimarlık düşünüyorum ek yerleştirmeden giren öğrenciler için nasıl bir ders programı uygulsnır ayrı sınıf açılırmı açılmazmı merak ediyyorum yardımcı olursanız sewinirim

    YanıtlaSil
  2. Kardeş farzetki kayıt olduk 2. sınıfa geçildiğinde fiyatta artış olurmu mesela bu sene 15 der seneye 40 der

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2011-2012 de eczacılık 15000 iken
      2013-2014 te 16700 olmuş.
      örneğin.

      açıklamada "bu artış en fazla %8 oranında olacaktır. "
      yazıyor.
      yani %5 - %8 arası bir zam beklemek mantıklı olacaktır.
      iyi günler.

      Sil

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.