SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...

19 Temmuz 2010

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ 2010-2011 ÖĞRENİM ÜCRETİ, BURSLULUK, YURT, İNDİRİMLER, BURS KESİLMESİ

Gediz ÜNİVERSİTEsinde eğitim ücrete tabidir. 2010–2011 öğretim yılında öğrenim ücreti KDV dahil olmak üzere yıllık Hukuk Fakültesinde
14.000 TL, Mühendislik Fakültesi bölümlerinde 13.000 TL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bölümlerinde 12.000 TL, tüm önlisans programları için 6.500 TL ve İngilizce Hazırlık Sınıfı için 10.000
TL’dir. Yıllık ücretin peşin ödenmesi halinde % 5 indirim uygulanır. Öğretim ücretleri ÜNİVERSİTEnin ilan ettiği anlaşmalı banka sözleşmesinde belirtilen koşullarda sekiz taksitle ödenebilmektedir. Ücretler her yıl yılsonu TÜFE oranını geçmeyecek şekilde bir sonraki öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere ÜNİVERSİTE Mütevelli Heyet kararıyla arttırılır.
ÜNİVERSİTEmize kayıt yaptıran ve öğrenim ücretini ödeyen tüm öğrencilere ÜNİVERSİTE eğitiminde kullanmak üzere bir adet dizüstü bilgisayar tahsis edilir.
Bölümlere burslu yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs karşılıksız olup, eğitim-öğretim ücretinin burs türüne göre tamamını, %50’sini veya %25’ini içermektedir. Bunun dışında kalan barınma, beslenme, kitap vb. gibi konular öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır. Burs, Zorunlu Hazırlık Sınıfı uygulanan programlarda Hazırlık Sınıfı dahil lisans eğitimi için beş; Zorunlu Hazırlık Sınıfı uygulanmayan programlarda lisans eğitimi için dört, önlisans eğitimi için iki yıl süreyle ve öğrencinin başarı durumuna bakılmaksızın devam eder.
Üstün Derece Bursu: LYS yerleştirme puanı türüne göre; Türkiye genelinde ilk 500 öğrenci arasında dereceye girerek kazanan ve ÜNİVERSİTEmize kayıt yaptıran her öğrenciye aylık 1000 TL, ilk 1000 arasındaki öğrencilere 750 TL, ilk 5000 öğrenci arasına giren öğrencilere de 250 TL tutarında verilen burslardır. Burs, yukarıdaki burs sürelerince her bir eğitim-öğretim yılında 8 ay boyunca karşılıksız verilir. Hazırlık sınıfında başarısız olanların ve dönem (yarıyıl) ortalaması 3.00’ün altına düşen öğrencilerin bursu kesilir. Sonraki dönem (yarıyıl) şartların yeniden sağlaması halinde izleyen dönemde (yarıyıl) burs tekrar bağlanır.
Akademik Başarı Bursu: Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı hariç, öğretim programında gösterilen tüm dersleri almış ve sınıfı 3.50 - 3.80 arası not ortalaması ile geçen öğrenciler bir sonraki yılda öğrenim ücretinin yarısından; 3.81 - 4.00 arasında not ortalaması ile geçen öğrenciler bir sonraki yılda öğrenim ücretinin tamamından muaf tutulurlar. Burs, öğrenciliğin devam etmesi koşuluyla 2. sınıftan itibaren verilir. Yararlanma koşulunun devam ettirilememesi halinde bir sonraki yıl kesilir, tekrar sağlandığında yeniden bağlanır.
Spor Bursu: Rektörlük tarafından belirlenen spor dallarında tercih zamanından önce ilan edilen tarihlerde yapılacak olan spor mülakatlarında başarılı bulunan adaylara ÜNİVERSİTEmize yerleşmeleri durumunda verilecek olan bursları kapsar. Spor Bursu ve koşulları için www.gediz.edu.tr adresinde ilan edilen Gediz ÜNİVERSİTEsi Burs Yönergesi’ne bakınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SORU ALIMI KAPANMIŞTIR !!!

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

SORU ALINMAMAKTADIR...

LÜTFEN SORU SORMAYINIZ...
YAPILAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRMELER İLGİLİ SINAV KILAVUZLARI KAPSAMINDA YAPILMAKTADIR. ESAS OLAN İLGİLİ KILAVUZDA YAZILI OLANLARDIR.